Ηράκλειο : Αντιεξουσιαστική Πρωτοβουλία Φοιτητών/τριών Π.Κ. Api Nere -Γιατι λέμε ΟΧΙ στις ηλεκτρονικές εξεταστικές.

Γιατι λέμε ΟΧΙ στις ηλεκτρονικές εξεταστικές.

Ευχή για τα φοιτητα ή άλλη μια επίθεση του κράτους ενάντια στις αντιδράσεις μας;

Εδώ και πολλές εβδομάδες Πανελλαδικά η φοιτητική και ακαδημαική κοινότητα σύσσωμη αντιμάχεται την απόφαση για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων με πορείες, διαδηλώσεις και καταλήψεις. Σαν αποτέλεσμα-τιμωρία των προσπαθειών μας ερχόμαστε αντιμέτωπα με απειλές από το υπουργείο παιδείας, εισαγγελικές παρεμβάσεις μέχρι και (για ακόμη μια φορά) πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις ΜΑΤ μέσα και έξω από τις σχολές μας.

Και ενώ ο φοιτητόκοσμος συσπειρώνεται και συνεχίζει να φωνάζει ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ το υπουργείο υπεροπτικά και αυθαίρετα ανακοινώνει, παρακάμπτοντας τα αιτήματα των φοιτητριών και φοιτητών, πως οι εξεταστικές είτε θα ολοκληρωθούν διαδικτυακά ή θα χαθούν ολοκληρωτικά. Αυτό απευθείας και με λογική συνέπεια διχάζει καθηγήτριες/καθηγητές και φοιτητά που είτε πρέπει να συμμορφωθούν με αυτή την εκβιαστική υπουργική απόφαση είτε να υποστούν τις συνέπειες σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο.

ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΡΩΤΑΕΙ ΤΑ ΦΟΙΤΗΤΑ;;

Αποδεδειγμένα κανένα υπουργείο δε νοιάστηκε ποτέ για την ομαλή διεξαγωγή και λειτουργία των πανεπιστημιακών διαδικασιών, ούτε όταν επι καραντίνας απέκλεισαν φοιτητά από κλινικές και εργαστήρια καταδικάζοντας τα σε παρολίγον χάσιμο εξαμήνου, αλλά ούτε και όταν εν μεσω εξεταστικής αποφάσισε να φέρει στο τραπέζι την αποκρουστική ιδέα των ιδιωτικών, σκεπτόμενοι πως με δεμένα τα χέρια τα φοιτητα δε θα μπορούν να αντιδράσουν!

Η μόνη έγνοια τους είναι να δημιουργούν συνθήκες «διαίρει και βασίλευε» ώστε να αποκλιμακώνουν τον φοιτητικό αγώνα και να υποβιβάζουν τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων αφαιρώντας τούς τα μέσα διεκδίκησης που εν περιπτώσει αποτελούν οι μαζικές καταλήψεις. Τέλος, ίσως και από τα βασικότερα απότοκα της εφαρμογής των ηλεκτρονικών εξετάσεων είναι η αφαίρεση του δικαιώματος του κάθε φοιτητού να συμμετέχει σε συνελεύσεις, πορείες, δράσεις και διαδικασίες την ίδια στιγμή που ηλεκτρονικά θα διεκπεραιώνεται η εξέταση που ενδέχεται να του στοιχίσει το εξάμηνο ή και το πτυχίο.

Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο της υπουργικής απόφασης και η πραγματική διάθεση για ηλεκτρονικές εξετάσεις και για ακόμα μια φορά θα σταθούμε ανάχωμα σε αυτό και δε θα υποκύψουμε σε εκβιασμούς και παράλογες εντολές.

Ενάντια στην τρομοκρατία του κράτους, την απαξίωση των αγώνων μας και τις απειλές, διεκδικούμε παιδεία ελεύθερη για όλα και ανθρώπινες συνθήκες σπουδών και εξετάσεων!

Αντιεξουσιαστική Πρωτοβουλία Φοιτητών/τριών Π.Κ. Api Nere

πηγή: https://www.facebook.com/people/Api-Nere/61553875804359/