Ηράκλειο :Mε αφορμή την γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε 23/01, καταδικάζει την κατάσταση που επικρατεί με σχέση την στοχοποίηση και εκφοβισμό φοιτητών του για πολιτικούς λόγους.

Το παρακάτω κείμενο ,με αφορμή την γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε 23/01, καταδικάζει την κατάσταση που επικρατεί στο csd τον τελευταίο χρόνο με σχέση την στοχοποίηση και εκφοβισμό φοιτητών του για πολιτικούς λόγους.

CSD: ΕΝΑ ΤΜΉΜΑ “ΕΛΕΎΘΕΡΗΣ ΈΚΦΡΑΣΗΣ”

Στις 23/01 πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση του τμήματος Επιστήμη Υπολογιστών(CSD) Πανεπιστημίου Κρήτης και σε αυτή έκαναν την εμφάνιση τους άτομα με απαράδεκτες συμπεριφορές. Αυτό που θα τονίσουμε είναι ότι εξουσιαστικές συμπεριφορές κάθε είδους δεν θα έπρεπε να είναι αποδεκτές σε καμία συνέλευση. Κι όμως στην συγκεκριμένη υπήρχαν αρκετά έντονα. Ακούστηκαν οι φρασεις “Σε κάθε κοινωνία πρέπει να υπάρχει ένας αρχηγός” και “εξω οι παραταξεις από την σχολή μας” και με το έτσι θέλω κάποια άτομα (που δεν άνηκουν στο ΦΣ) πατροναρανε την συνέλευση παρουσιάζοντας τον εαυτό τους ως “συντονιστά” και ως “προεδρείο συνέλευσης” με την δικαιολογία οτι δεν εμπιστεύονται τα ατομα που είναι στο ΦΣ . Επίσης πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία με χρήση πασου καθώς πολύ εύκολα θα μπορούσε να φακελωθει έτσι η ψήφος κάποιου. Επισης από κάποια άτομα καταγράφηκαν βίντεο ΧΩΡΊΣ ΤΗΝ ΆΔΕΙΑ των ατόμων που ξεκάθαρα είναι στοχοποιημένα για τις αριστερές/ελευθεριακές πολιτικές απόψεις τους και στελνόντουσαν σε ακυρα με αλλους σκοπούς .Αυτές οι συμπεριφορές είναι εξουσιαστικές και κάποιες έως και φασιστικές. σίγουρα δεν είναι ανεκτές σε καμία συνέλευση καμίας σχολής και θα ήταν θεμιτό να μην επαναληφθούν.

ΟΙ ΣΥΝΕΛΕΎΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΙΕΡΑΡΧΙΚΕΣ

Ομως το παραπάνω είναι απλώς μια αφορμή για να καταδικάσω το τμήμα CSD ,στο οποίο φοιτώ και εγώ, για το τεχνοφασιστικό σύστημα που εφαρμόζεται όχι μόνο από καθηγητές και κοσμητεία αλλά και από το μεγαλύτερο κομμάτι των φοιτητών της.

Μέχρι το 2022-23 δεν υπήρχε κάποια πολιτική δύναμη που να δραστηριοποιείται έντονα στο τμήμα. Ομως στις φοιτητικές εκλογές 2023 αριστερές δυνάμεις έκαναν την εμφάνιση τους. Από τότε το τμήμα έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο αμφισβητώντας την φράση που τόσο φωνάζει “ΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ”. Αναρχικά και αριστερά φοιτητά στοχοποιούνται από καθηγητές και συμφοιτητές τους καθαρά για πολιτικούς λόγους, δημιουργώντας τους σημαντικά προβλήματα. Σκίζονται πολιτικες αφίσες και κολλούνται αλλες απαράδεκτου περιεχομένου, Καθηγητές στοχοποιούν φοιτητές δυσκολεύοντας τους ολο και περισσότερο για να περάσουν ηδη τα πολυ δύσκολα μαθηματα του τμηματος, άτομα χλευάζονται για διάφορους λόγους και πολλά άλλα συμβαίνουν για τα οποία το τμήμα έχει γίνει ένας δυσάρεστος χώρος για κάποιους φοιτητές.

Τώρα που οι φοιτητικοί αγώνες έχουν φουντώσει, η στοχοποίηση έχει φτάσει σε ένα επικίνδυνο σημείο γιατί οι γενικές συνελεύσεις είναι πιο συχνές και συζητείται η δράση της κατάληψης του τμήματος πάνω στην εξεταστική. Αυτό “ξύπνησε” το μέσο φοιτητάκο που ήταν όλη μέρα στο PC του και είπε να βγάλει τον φασίστα από μέσα του και να πιάσει το κινητό του να στείλει απειλητικά μηνύματα στους αναρχικούς και αριστερούς συμφοιτητές του. Προσωπικά προφίλ, ονόματα κτλ μοιράζονται σε ομαδικές συνοδευόμενα απο χαρακτηρισμούς με συνέπεια να ακολουθούν εκφοβισμοί. Και αυτο ακόμα δεν τελειώνει εκει…

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ CSD ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ

ΕΞΩ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ

Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1628728/