Χανιά : Ενημέρωση από την πορεία για τις 6 Δεκέμβρη

Η 6η Δεκέμβρη μάς βρήκε στον δρόμο. Η πορεία μνήμης για τα 15 χρόνια από την κρατική δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ακολούθησε το κεντρικό δρομολόγιο στο κέντρο της πόλης των Χανίων.

Το μπλοκ της ανοιχτής συνέλευσης για την κρατική δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη πορεύτηκε με πανό που έγραφε: «Στη Μεσολογγίου, στις Βρύσσες, στο αμάξι εν κινήσει, η αστυνομία εκτελεί το «καθήκον» της – Το κράτος έχει συνέχεια – Εμείς καμία ανοχή», αναδεικνύοντας το νήμα των κρατικών δολοφονιών των τελευταίων ετών, στις οποίες το ελληνικό κράτος επενδύει και «βάζει πλάτες». Ενδεικτικές είναι οι 3 δολοφονία των Ρομά Σαμπάνη, Φραγκούλη και Μιχαλόπουλου, η δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη, η υπόθεση του Βασίλη Μάγγου, και τόσα ακόμα στιγμιότυπα κρατικής βαρβαρότητας.

Με περίπου 100 άτομα κινηθήκαμε στους δρόμους του κέντρου, όπου επαναφέραμε την υπόθεση Μανιουδάκη στους τοίχους της πόλης, με stencil και συνθήματα, ενώ γράφτηκαν ακόμα μερικά συνθήματα για τη σημασία του Δεκέμβρη του ‘08, για τη βάση της Σούδας και την εμπλοκή της στον πόλεμο στην Παλαιστίνη, τις (ανα)καταλήψεις κ.λπ..

Να μην συνηθίσουμε τον θάνατο

Ανοιχτή συνέλευση για την κρατική δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη

Πηγή: https://anoixti4kmanioudakis.noblogs.org/post/2023/12/17/χανιά-ενημέρωση-από-την-πορεία-για-τις/

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό :