Λασίθι :Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας | 14/12-ώρα:11:00,πλ.Αγίου Νικολάου

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Η κατάρρευση του ΕΣΥ είναι κεντρική κυβερνητική επιλογή εδώ και δεκαετίες με σκοπό να σπρώξουν τον κόσμο στην ιδιωτική ασφάλιση -υγεία. Είναι μία συνέχεια των ιδιωτικοποιήσεων των μεταφορών (ολυμπιακή, Ο.Σ.Ε.), των επικοινωνιών και της ενέργειας (Δ.Ε.Η.).
Άλλωστε μέσα στα ίδια τα νοσοκομεία η εμπορευματοποίηση πραγματοποιείται ευθέως, εφαρμόζοντας απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία που δημιουργούν ασθενείς δυο ταχυτήτων. Αν έχεις χρήματα έχεις και πρόσβαση στην υγεία , αν δεν έχεις, ζεις από τύχη.
Η υποβάθμιση των νοσοκομείων δεν είναι τοπικό φαινόμενο. Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση υπάρχει σε όλη την Ελλάδα.
Έτσι, η διαμάχη μεταξύ Αγίου Νικολάου, Σητείας και Ιεράπετρας ειναι αποπροσανατολιστική και μεθοδευμένα διχαστική. Το πραγματικό διακύβευμα, δεν είναι σε ποια περιοχή του Λασιθίου θα υπάρχει νοσοκομείο, αλλά αν θα υπάρχει.
Άλλωστε και στο νομό Ρεθύμνου το ένα και μοναδικό νοσοκομείο υπολειτουργεί και απειλείται με κλείσιμο όπως και το Βενιζέλειο στο Ηράκλειο.
Ευθύνες για αυτή την κατάσταση φέρουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Εκτός αυτών όμως και οι τοπικοί άρχοντες που τώρα τους βλέπουμε να υπερασπίζονται τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του νοσοκομείου, με την σταθερή απαθή τους στάση όλα αυτά τα χρόνια, δεν μπορούν να μας πείσουν για τις αγνές τους προθέσεις.
Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε υποτίμηση των ζωών μας. Απαιτούμε δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση στην υγεία για όλους και για όλες.
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ