Ηράκλειο : Κείμενο της Αpi Nere σχετικά με την δολοφονία της 19χρονης απο αστυνομικό στην Ξάνθη

Στις 8/12 σημειώθηκε μια ακομα δολοφονία από κατασταλτικό όργανο του κράτους στην Ξανθη. Συγκεκριμένα αστυνομικός χτύπησε με το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο μια δεκαεννιάχρονη κοπέλα που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο της. Κάλεσε το ΕΚΑΒ όμως είπε ψέματα για το περιστατικό και λόγω των αντιφάσεων αναγκάστηκε να ομολογήσει μέρες μετα.
Η κοπέλα νοσηλευόταν για μέρες στη Μ.Ε.Θ. με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Στις 12/12 απεβίωσε με τον αστυνομικό να συνεχίζει να αποποιείται τις ευθύνες του για το γεγονός. Θυμίζοντας έντονα την ατιμώρητη δολοφονία του Ιάσονα από κρατικό υπηρεσιακό αυτοκίνητο έξω από το Σύνταγμα.
Τα Μ.Μ.Ε. συνεχίζουν να μην προβάλλουν το περιστατικό με την σημασία που του αναλογεί, ενώ σε άλλες περιπτώσεις (που δεν θα εμπλεκόταν καποιο κρατικο όργανο) θα ήταν “πρώτο θέμα” στην επικαιρότητα.
Παράλληλα, η μεγαλύτερη ειρωνεία είναι ότι στις 11/12 πραγματοποιήθηκε πορεία αστυνομικών για τον τραυματισμό συναδέλφου τους από οπαδούς με φωτοβολίδα. Πανό που έγραφε “ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ = ΕΥΚΟΛΟ ΘΥΜΑ” και σύνθημα “ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ 100, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ 200, ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΣΟΙ”. Ενώ ταυτόχρονα αυτο το μήνα έχουν υπάρξει πολλα περιστατικά αστυνομικής βίας, όπως ο ξυλοδαρμός της δεκαεξάχρονης στο Ν. Ηράκλειο,μέχρι και περίπτωση εν ψυχρώ δολοφονία του ανηλίκου Ρομά στην Βοιωτία.
ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ KAI ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΝΤΙΝΑ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΝΝΙΑΧΡΟΝΗΣ
Αντιεξουσιαστική Πρωτοβουλία φοιτητ-ριών/τών του Πανεπιστημίου Κρήτης (Ηράκλειο).
*API NERE*

πηγή: https://www.facebook.com/profile.php?id=61553875804359