Να κόψουμε τα "μπουμπούκια" του κράτους & του κεφαλαίου !

Ανθίζουν οι πολυεθνικές εταιρίες στο Ηράκλειο σε συνεργασία με τα ντόπια αφεντικά που τους κάνουν τις πλάτες, αγοράζουν εκτάσεις για την δημιουργία εμπορικών κέντρων-υπερκαταστημάτων και μεγαλοαλυσίδων σουπερμάρκετ.

” Υπό την κάλυψη διαφορετικών ονομάτων ο ίδιος όμιλος, ο “Inditex”, που έχει και τα “Ζαρα” θα φτάσει στον επόμενο μήνα να έχει στο κέντρο του Ηρακλείου καταστήματα 6 στρεμμάτων(!), η αθλητική εταιρεία ΝΙΚΕ ετοιμάζει πολυκατάστημα στην 1821, η Εθνική φεύγει αυτές τις μέρες από την 25η Αυγούστου και έρχεται ο “Χόντος”, στη Δαιδάλου έγινε αγοροπωλησία-μαμούθ, το “Πράκτικερ” έρχεται νομίμως πλέον και η ΙΚΕΑ έχει καταρχήν κλείσει ένα τεράστιο οικόπεδο 150 στρεμμάτων στον κόμβο της Λυγαριάς!
Οι μεγάλες εταιρείες όπως η Πράκτικερ και ο Καρούζος προχωρούν στα πολυκαταστήματα που σχεδιάζουν. Η μεν πρώτη μετά την απόφαση του ΣτΕ , ο δεύτερος αφού ‘σπάσει’ την μελέτη για τα Δύο Αοράκια σε μικρότερες και δεν θα χρειάζεται να πάρει έγκριση από τη Νομαρχία!
Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για συμφωνία του ΙΚΕΑ με ιδιοκτήτη έκτασης στον κόμβο της Λυγαριάς ώστε να φτιάξει εκεί το δικό της τεράστιο πολυκατάστημα που θα απευθύνεται σε όλη την Κρήτη!
Πριν καν εξασφαλίσει την άδεια για το εμπορικό κέντρο στα Δύο Αοράκια η εταιρία Καρούζος ζητά και άλλη άδεια για εμπορικό στο Γάζι. Μετά το δήμο Αλικαρνασού και το Δημοτικό συμβούλιο Γαζίου ενέκρινε την αίτηση της εταιρείας “Ξηροπόταμος ΑΕ” η οποία σκοπεύει να δημιουργήσει στα 32 στρέμματα που πήρε, δίπλα στο “Καρφούρ”, ένα νέο εμπορικό κέντρο όπως ακριβώς και στην περιοχή Δύο Αοράκια στην Αλικαρνασό.
Πρόκειται για την ίδια εταιρεία (άλλαξε το όνομα) αφού είναι και πάλι συμφερόντων του κ.Καρούζου και ήταν από την αρχή στα σχέδια του Ηρακλειώτη επιχειρηματία. “
(πηγή :http://www.patris.gr/articles/149637/87963)