Χανιά: Συγκέντρωση – Πορεία αλληλεγγύης με τον αναρχικό απεργό πείνας Γ.Μιχαηλίδη | 8/7-ώρα:19:00,συντριβάνι παλιό λιμάνι

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης συνεχίζοντας να αγωνίζεται ενάντια στον κρατικό και δικαστικό ρεβανσισμό, βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 23/05 με στόχο την αποφυλάκισή του. Σήμερα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λαμίας σε καθεστώς απομόνωσης, ενώ οι δικοί του άνθρωποι έχουν ελάχιστη εβδομαδιαία πρόσβαση. Ακόμα και σήμερα, ο σύντροφος εξακολουθεί να πληρώνει το τίμημα της επιλογής του να σταθεί έμπρακτα ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο, και την επίθεση που έχουν εξαπολύσει σε ολόκληρη τη ζωή.

Ενώ από το Δεκέμβρη του 2021 πληροί όλες τις τυπικές προϋποθέσεις για να αποφυλακιστεί υπό όρους, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Άμφισσας απέρριψε το αίτημά του «καθώς συντρέχει κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων». Παρατείνει έτσι την αιχμαλωσία του χρησιμοποιώντας νομικά παραθυράκια που επιτρέπουν τον προληπτικό εγκλεισμό του. Η απόφαση αυτή του συμβουλίου με ένα τέτοιο σαθρό επιχείρημα δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας για τον εκδικητικό ρόλο της αστικής δικαιοσύνης προς όποιον και όποια δεν κάνει πίσω και στηρίζει τις επιλογές του αγώνα του/της.

Είναι πια ξεκάθαρο, ακόμα περισσότερο με την πρόσφατη αποφυλάκιση του δολοφόνου Κορκονέα, ότι ο βασικός ρόλος της αστικής δικαιοσύνης είναι να πειθαρχεί τους καταπιεσμένους και τις εκμεταλλευόμενες, ώστε να μην αμφισβητεί τις δομικές αντιθέσεις της κρατικής – καπιταλιστικής οργάνωσης της κοινωνίας. Σε συνεργασία με τα καθεστωτικά ΜΜΕ και social media, εξυπηρετεί και προστατεύει τα συμφέροντα των κυρίαρχων (υπόθεση Λιγνάδη, δολοφονία Zackie Oh, ξέπλυμα ένστολων δολοφόνων του Σαμπάνη, αποφυλακίσεις φασιστών της Χρυσής Αυγής, υπόθεση Noor 1), ενώ από την άλλη, φέρεται εκδικητικά στον κόσμο που αγωνίζεται.

Για εμάς ο αγώνας για την αποφυλάκισή του Γιάννη Μιχαηλίδη δεν αφορά μόνο τον ίδιο, αφορά όλα εκείνα που αρνούνται να συμβιβαστούν στις κρατικές προσταγές και συνεχίζουν να αντιστέκονται στον κόσμο της κυριαρχίας. Διότι η ζωή αναπνέει μέσα στον αγώνα για το γκρέμισμα κάθε φυλακής, κάθε κλουβιού, κάθε ψυχιατρείου, μέχρι τη δόμηση ενός κόσμου ελευθερίας και αλληλεγγύης, ενός κόσμου όπου θα στεκόμαστε ο ένας δίπλα στην άλλη, χωρίς σύνορα και στρατόπεδα συγκέντρωσης, χωρίς έμφυλη και φυλετική καταπίεση, χωρίς ταξική εκμετάλλευση, χωρίς τη λεηλασία και την καταστροφή του πλανήτη και της ζωής.

Δεν υπάρχει δρόμος προς την ελευθερία. Η ελευθερία είναι ο δρόμος.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/7 – 7 μμ

ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ, ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ- ΧΑΝΙΑ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΝΟΣ, ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΟΛΩΝ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΚΛΟΥΒΙΟΥ

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης με τον αναρχικό Γιάννη Μιχαηλίδη

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/88149/