Ηράκλειο: Ανταπόκριση από την πορεία αλληλεγγύης στο Στέκι Βιολογικού & παρέμβαση στις φυλακές παραμονή Πρωτοχρονιάς

Ανταπόκριση από αυθόρμητη πορεία σε αλληλεγγύη στο στέκι βιολογικού κ παρέμβαση στις φυλακές Αλικαρνασσού την παραμονή Πρωτοχρονιάς 2021.

Αυθόρμητη πορεία αλληλεγγύης στο Στεκι Βιολογικού Θεσσαλονίκης – Πρωτοχρονιά 2021

Ξημερώματα, παραμονή πρωτοχρονιάς το κράτος εκκενώνει την κατάληψη Στέκι Βιολογικού στην Θεσσαλονίκη.

Μια κατάληψη που εδώ και 34χρόνια έχει στεγάσει δομές του αγώνα,απέναντι σε κράτος,κεφάλαιο και στην βιομηχανοποίηση της παιδείας. Το ίδιο βράδυ πραγματοποιείται αυθόρμητη πορεία στο ηράκλειο της Κρήτης από δεκάδες αλληλέγγυους.

Η πορεία κινήθηκε μέσα από εμπορικούς δρόμους της πόλης, υπενθυμίζοντας στους καταναλωτές ότι η πραγματικότητα της καθημερινής καταπίεσης δεν καμουφλάρεται με το εορταστικό κλίμα.

Ο αγώνας ενάντια σε κράτος, κεφάλαιο και πατριαρχία είναι καθημερινός , διαρκής και ασταμάτητος.

———————————————————-
Φυλακές Αλικαρνασσού Πρωτοχρονιά 2021

Λίγο πριν την αλλαγή του έτους, δεκάδες συντρόφισσες και σύντροφοι βρεθήκαν έξω από το Κλειστό Κατάστημα Κράτησης της Ν. Αλικαρνασσού (https://apatris.info/oi-fylakes-alikarnassoy-i-chorotaxia-t/ ) στο Ηράκλειο, έως μια ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στους κρατούμενους.

Από την πρώτη στιγμή οι ανθρωποφύλακες (που πλέον υπάγονται στο υπουργείο προστασίας του πολίτη) έκαναν αισθητή την παρουσία τους, με περιπόλους, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν προβλήματα. Ο χρόνος άλλαξε εν μεσώ καπνών,πυροτεχνημάτων και συνθημάτων για την άμεση απελευθέρωση των πολιτικών και ποινικών κρατούμενων. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά με ανάρτηση πανό στο σύντροφο Χάρη Ματζουρίδη. όπου από τις 13/10/21 με αβάσιμα στοιχειά είναι όμηρος σε άθλιες συνθήκες στις ελληνικές φύλακες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Πηγή: https://apatris.info/antapokrisi-apo-poreia-k-paremvasi-st/