Χανιά: Αντιπολεμική πορεία | Σαββάτο 17/4 -ώρα:12:00,πλ.Αγοράς

ROSA NERA: Ο κίνδυνος του πολέμου αντηχεί ακόμα σε αυτούς που τον βίωσαν

Κείμενο – Κάλεσμα στο Αντιπολεμικό Συλλαλητήριο – 17/4 – 12:00 – Πλατεία Αγοράς

Στο βλέμμα κάθε πρόσφυγα διακρίνουμε τόσο τα αποτελέσματα των αναβαθμίσεων των εξοπλιστικών προγραμμάτων και την σύγκρουση ευρύτερων πολεμικών συμμαχιών, όσο και την νοσταλγία για μια ζωή χωρίς πόλεμο.

Η Ελλάδα έχει μπει σε έναν πόλεμο δύο ταχυτήτων. Τα δολοφονικά push back (παράνομες επαναπροωθήσεις) σε χερσαία και θαλάσσια σύνορα και ο μαζικός εγκλεισμός των μεταναστών και μεταναστριών σε στρατόπεδα κράτησης επ’ αόριστο, δείχνουν ότι ο πόλεμος έχει πολλά πλοκάμια. Το ελληνικό πολιτικό-στρατιωτικό-αστυνομικό σύμπλεγμα εγκληματεί και φυλακίζει ανθρώπους, οι οποίοι φεύγουν από τις χώρες τους είτε λόγω πολέμων και αυταρχικών καθεστώτων, είτε λόγω φτώχειας. Παράλληλα καλλιεργείται από τα ΜΜΕ ένα πολεμικό κλίμα, έτσι ώστε ξαναζεσταίνοντας την σούπα της εθνικής ενότητας να ξεγελάσει την πείνα για ανατίμηση των μισθών και την ελευθερία πρόσβασης σε αγαθά όπως η υγεία, η παιδεία και η τέχνη.

Η επίσκεψη του Ακατανόμαστου του Β΄ στο αεροπλανοφόρο Eisenhower, δεν αποτελεί απλά έναν χαιρετισμό σε έναν εκλεκτό σύμμαχο. Είναι η ξεδιάντροπη θέση πως, η Ελλάδα μπορεί να παρουσιάζει ως εισβολείς τους ξεσπιτωμένους, ενώ την ίδια στιγμή συνδράμει στο έργο αυτών που τους ξεσπιτώνουν.

Αντιπολεμικό Συλλαλητήριο – Σάββατο 17 Απρίλη – 12 το μεσημέρι – Πλατεία Αγοράς

πηγή: https://rosanera.squat.gr/

*

Να σταματήσουμε τα πολεμικά σχέδια τους. Να νικήσει η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά! Όλοι/ες στην Αντιπολεμική πορεία του Σαββάτου 17/4 στην πλ. Δημοτικής Αγοράς, στις 12:00.Ανακοίνωση-κάλεσμα της περιφερειακής ένωσης Κρήτης για την αντιπολεμική πορεία του Σαββάτου 17/4

Από τη μία, με τα τελευταία γεγονότα στα σύνορα Ουκρανίας – Ρωσίας όπου κλιμακώνεται η ένταση και συνεχίζουν να συγκεντρώνονται στρατιωτικές δυνάμεις Ρωσίας, Ουκρανίας και ΗΠΑ κρούονται τα «τύμπανα» του πολέμου. Από την άλλη πριν από  τρεις εβδομάδες είχαμε την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο αεροπλανοφόρο Eisenhower, στις αμερικάνικες βάσεις της Σούδας δείχνοντας ξεκάθαρα τη θέση της Ελλάδας να διαλέγει πλευρό σε όλη αυτήν την πολεμική ένταση, ενώ παράλληλα σπαταλήθηκαν δισεκατομμύρια από την Ελληνική κυβέρνηση ώστε να ενισχυθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις με γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη Rafale.

Συγχρόνως, πριν λίγο καιρό το ελληνικό κράτος φαίνεται θετικό στο αίτημα της Γαλλίας να ενισχύσει με στρατό τη γαλλική «ειρηνευτική» δύναμη στο Μάλι, με δεκάδες αμάχους να έχουν πέσει ήδη θύματα των επιθέσεων από την γαλλική αεροπορία. Στα πλαίσια της ίδιας πολιτικής, η υποχρεωτική θητεία είναι πλέον 12μηνη στο πεζικό από τον Μάρτιο, ενώ καθημερινά τα ΜΜΕ προσπαθούν να καλλιεργήσουν ένα αίσθημα εθνικής ενότητας σπέρνοντας τη μισαλλοδοξία και τη μισανθρωπιά.

Το Ελληνικό Κράτος παίρνει μέρος σε παράνομες επαναπροωθήσεις (push back), δολοφονεί πρόσφυγες/ισσες και μετανάστες/τριες στα σύνορα  παρουσιάζοντάς τους ως εισβολείς. Ενώ στο όνομα της πανδημίας, η κυβέρνηση κρατά έγκλειστους σε άθλιες συνθήκες και χωρίς καμία πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη όλους αυτούς τους ανθρώπους που έχουν ξεριζωθεί από τις χώρες τους όχι μόνο για ένα καλύτερο αύριο, αλλά κυρίως με την ελπίδα πως θα έχουν ένα αύριο ζωντανοί/ες.

Για όλους αυτούς τους λόγους είναι σημαντικό να κατέβουμε στο δρόμο ενάντια στα εγκληματικά τους σχέδια που σπέρνουν τον πόλεμο και γεννούν την προσφυγιά.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί στην Αντιπολεμική πορεία το Σάββατο στις 17 Απριλίου στις 12:00 στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, στα Χανιά.

πηγή:http://rocinante.gr/na-stamatisoume-ta-polemika-schedia-tous-na-nikisi-i-allilengii-ke-i-anthropia-olies-stin-antipolemiki-poria-tou-savvatou-174-stin-pl-dimotikis-agoras-stis-1200/