Χανιά: Ενημέρωση από την πορεία ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού, ενάντια στους φασίστες και στους διακρατικούς πολέμους!

Xανιά 20/3/21: συγκέντρωση και πορεία ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού, ενάντια στους φασίστες και στους διακρατικούς πολέμους, με συνθήματα ταξικής πάλης και διεθνούς αλληλεγγύης με τους ανθρώπους που έχουν μεταναστευτικά/ προσφυγικά βιώματα και διαδρομές όπως και με συνθήματα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των καταπιεσμένων και των μειονοτήτων.

Η συγκέντρωση έγινε μετά από καλέσματα της ΚΕΕΡΦΑ, φοιτητικών συλλόγων και πρωτοβάθμιων σωματείων, που εντάσσονταν στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας δράσης κατά του φασισμού και του ρατσισμού σε κάθε πόλη της Ελλάδας.

Στο κάλεσμα της “Πρωτοβουλίας Aντίστασης”, υπήρχε η αντιπολεμική αιχμή ενάντια στην άφιξη του πυραυλοκίνητου αεροπλανοφόρου Eisenhower του Π.Ν. των ΗΠΑ, με πλήρωμα 6.500 ατόμων.

Το ελευθεριακό – αντιεξουσιαστικό μπλόκ ήταν για άλλη μια φορά παρών με μεγάλο μπλοκ, με πανό που ανέγραφε το σύνθημα “stop war on migrants, NATO soldiers go home”, και υπογραφή της Rosa Nera.

Οργανωμένα κατέβηκαν στον δρόμο επίσης και η “ενωτική πρωτοβουλία”, ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, πρωτοβουλία γυναικών όπως και άλλες αριστερές και κινηματικές συλλογικότητες της πόλης.

Στην πορεία συμμετείχαν περίπου 200 άτομα και ακολούθησε το κλασσικό “μικρό” δρομολόγιο, με παλμό και συνθήματα αλληλεγγύης με τους/τις μετανάστ(ρι)ες και τους/τις προσφύγ(ισσ)ες και κατά των πολεμικών σχεδιασμών στην Ανατολική μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή.

(φωτογραφίες από συντρόφους και συντρόφισσες, όπως και από σελίδες των κινηματικών οργανώσεων των Χανίων)

*

Πηγή:  https://www.facebook.com/SolidarityWithRosaNera/