Χανιά: Ενημέρωση απο την πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Χανιά 23/2/21:  πριν λίγο (ανταπόκριση και σχόλιο): Πορεία, με μεγάλη συμμετοχή και συνεχή παλμό, για την άμεση ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα για επαναμεταγωγή του στις φυλακές του Κορυδαλλού, ένα αίτημα απόλυτα συνεπές με την υπάρχουσα σωφρονιστική νομοθεσία – ακόμα και με τις πρόσφατες φωτογραφικές νομοθετικές ρυθμίσεις που έγιναν ειδικά για τον συγκεκριμένο κρατούμενο.
Οι εκδικητικές μεθοδεύσεις που βάζουν σε άμεσο κίνδυνο την ζωή ενός απεργού πείνας και η άρνηση αυτών που ο νόμος συνεπάγεται για τις επαναμεταγωγές συνιστούν εκτροπή του νομικού πολιτισμού.
Με όρους μάλιστα πολιτικής “βεντέτας” από την εκτελεστική εξουσία και επιπλέον βασανιστήρια σε έναν κρατούμενο που εκτίει την ποινή του.
Ο απεργός πείνας βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και άμεσο κίνδυνο θανάτου καθώς χθες – μετά από 46 μέρες απεργίας πείνας – αρνήθηκε να του τοποθετήσουν οι γιατροί νέο ορό ενυδάτωσης.

πηγή: https://www.facebook.com/SolidarityWithRosaNera/


  Χανιά 23/2/21: Ανταπόκριση από την μικροφωνική/συγκέντρωση για τον απεργό πείνας και δίψας Δ. Κουφοντίνα- Πριν λίγη ώρα πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση στην πλατεία Αγοράς, που ήταν καλεσμένη από την συνέλευση αλληλεγγύης στην κατάληψη Rosa Nera, που λίγο μετά τις 19:00 μετατράπηκε σε πορεία, με δυνατό παλμό και με την παρουσία πάνω από 100 ατόμων. Η πορεία κινήθηκε από το ύψος της πλατείας Αγοράς, στην πλατεία 1866 και επέστρεψε πάλι στην πλατεία μέσω της οδού Κυδωνίας. Στο τέλος της πορείας πετάχτηκαν χρώματα στα σκαλιά της Αγοράς.

εφημερίδα δρόμου Άπατρις | Συντακτική Ομάδα Χανίων

πηγή:https://athens.indymedia.org/post/1610645/