Ηράκλειο: Ανάρτηση πανό με αφορμή τον νέο τρομονόμο για την Τέχνη και την επιβολή αυστηρού lockdown

Με αφορμή τον νέο τρομονόμο για την Τέχνη και την επιβολή αυστηρού lockdown και στο Ηράκλειο, 2 μέρες μετά την επέτειο γέννησης του Ν.Καζαντζάκη, πραγματοποιήσαμε παρέμβαση και ανάρτηση πανό στον προμαχώνα Μαρτινέγκο των ενετικών τειχών του Ηρακλείου όπου βρίσκεται και ο τάφος του συγγραφέα. Ενάντια στο σκοταδισμό και την λογοκρισία της Τέχνης. Αγώνας για τη Γη, την Υγεία και την Ελευθερία.

19/02/2021, Προμαχώνας Μαρτινέγκο, Τάφος Ν.Καζαντζάκη, Ηράκλειο Κρήτης

Σήμερα επιβάλεται αυστηρό lockdown και το παράλογο μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 18.00 και στο Ηράκλειο.

Θεωρούμε ότι τα ήδη ληφθέντα μέτρα αποσκοπούν σε κοινωνικούς, πολιτικούς και οικονομικούς μετασχηματισμούς που οι κοινωνίες δεν αποδέχονται κι οι οποίοι με αφορμή την επιδημία τείνουν να εγκαθιδρύσουν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως μόνιμη κανονικότητα.

138 χρόνια μετά την γέννηση του (18/02/1883) το έργο του Ν.Καζαντζάκη παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ. Ο ίδιος στην εποχή του λογοκρίθηκε και δαιμονοποιήθηκε ενώ το μεγαλύτερο έργο του (Η Οδύσσεια) παραμένει ακόμα άγνωστο.

Όποιος αγαπάει την τέχνη με πάθος νιώθει ότι δεν πειράζει πως γεννήθηκε, δεν πειράζει που παλεύει χωρίς βοήθεια μέσα στην αμάθεια, την τεμπελιά και την αδιαφορία της κοινωνίας.

“Φλόγα αθάνατη του ανθρώπου το τραγούδι”, ενάντια στον σκοταδισμό και τη λογοκρισία της Τέχνης.

Αλληλεγγύη στον Πάμπλο Χασέλ και σε όλους τους καλλιτέχνες που διώκονται για την τέχνη τους. Η Τέχνη δεν φυλακίζεται!

Δεν είναι η πιο τρανή Αρετή στη Γης ελεύτερος να γίνεις, παρά άσπλαχνα, άγρυπνα, ακατάλυτα να θες Ελευθερία.(O, 1171-2, Οδύσσεια)

Αγώνας για τη Γη, την Υγεία και την Ελευθερία.

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1610564/