Χανιά: Συνεχής ενημέρωση από παγκρήτια πορεία αλληλεγγύης στη Rosa Nera

Χανιά 12/9/20 : Ξεκίνησε πριν μία περίπου ώρα στα Χανιά η πορεία αλληλεγγύης στη Rosa Nera με ανάλογη συμμετοχή κόσμου με το προηγούμενο Σάββατο. Προηγήθηκε καλλιτεχνικό δρώμενο. Υπάρχει η αίσθηση ότι και πάλι έχουν μαζευτεί αστυνομικές δυνάμεις από όλη την Κρήτη, αλλά παρόλα αυτά για την ώρα η παρουσία ΜΑΤ είναι σχετικά διακριτική. Εντοπίστηκαν διμοιρίες σε κομβικά σημεία. Η πορεία πέρασε από τα γραφεία της Ντόρας Μπακογιάνη.

Πολύ δυνατός παλμός. Σημερινά συνθήματα που ξεχωρίζουν “Το λόφο, το λόφο τον έχουμε εμείς και όχι ο Μητσοτάκης και τα ΜΑΤ- εισαγγελείς” “Ο λόφος, ο λόφος ανήκει στο λαό και όχι στο μαλάκα τον πρωθυπουργό”

Ασφαλιτομάνι σε κάποια σημεία, παρών και ο διοικητής.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπιστεί λίτες με καδρόνια πίσω από τους μπάτσους.

Προ ολίγου η πορεία βρισκόταν Δασκαλογιάννη.

(3 μ.μ.): η πορεία μετά από μία στάση στη Δασκαλογιάννη όπου φωνάχτηκαν αντιμπατσικά συνθήματα σε διμοιρία, με παλμό και δυναμικά, καταλήγει σιγά σιγά στην Αγορά.

Θα ακολουθήσει υλικό και περαιτέρω ενημερώσεις

Άπατρις

πηγή:https://athens.indymedia.org/post/1607074/


Τουλάχιστον 2500 άνθρωποι διαδήλωσαν υπέρ των ελεύθερων αυτοοργανωμένων χώρων και στάθηκαν απέναντι στους επενδυτές καρχαρίες που θέλουν να μετατρέψουν τις πόλεις μας σε γαλέρες για τη μονοκαλλιέργεια του τουρισμού.

Συνέλευση Αλληλεγγύης στη Rosa Nera

 

 

πηγή:https://solidaritywithrosanera.wordpress.com & https://www.facebook.com/kpaxradio/


Ενημέρωση από κόσμο που είναι στην πορεία:

Από το πρωί υπάρχουν αναφορές για μπλόκα και ελέγχους στις εξόδους του Ηρακλείου, και γινόταν έλεγχος στα αυτοκίνητα και τους επιβαίνοντες καθώς και καταγραφή των ταυτοτήτων τους.

12:00 Πολύς κόσμος συγκεντρώνεται στην πλατεία αγοράς για την παγκρήτια πορεία αλληεγγύης στην κατάληψη Rosa Nera

13:30 Ξεκινάει η πορεία

Με βάση τις εκτιμήσεις συμμετέχουν στην πορεία αρκετές χιλιάδες αλληλέγγυοι

13:50 Η πορεία συνεχίζεται με παλμό και ένταση και πολλά συνθήματα. Η κεφαλή της πορείας έχει περάσει το δημαρχείο και η ουρά της στρίβει από την 1866 στην οδό Κυδωνίας

14:10 Πίσω από την πορεία και τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων ακολουθούν άσχετοι (πιθανόν ασφαλίτες) που κουβαλάν καδρόνια

14:15 Η πορεία έχει φτάσει στην Χάληδων και πηγαίνει προς την παλιά πόλη και το ενετικό λιμάνι

14:22 Η πορεία φτάνει από την κάτω πλευρά του λόφου Καστέλι και της Rosa Nera. Ο παλμός και τα συνθήματα συνεχίζονται αμείωτα

14:24 Η πορεία φτάνει την Δασκαλογιάννη. Σε όλη την διάρκεια ακολουθούν από κοντά ασφαλίτες απροκάλυπτα

14:55 Η κεφαλή της πορείας φτάνει στην πλατεία Αγοράς ενώ η ουρά βρίσκεται στην Δασκαλογιάννη και φωνάζει αντιμπατσικα συνθήματα στην διμοιρία που βρίσκεται φανερά εκεί.

15:02 Όλη η πορεία φτάνει στην πλατεία Αγοράς

15:10 Η πορεία ολοκληρώθηκε στην πλατεία Αγοράς. Οι αλληλέγγυοι που συμμετείχαν ήταν περίπου 2,5 με 3 χιλιάδες ενώ πολύς κόσμος παραμένει στην πλατεία.

Φωτογραφίες που μας στάλθηκαν από την προσυγκέντρωση και την έναρξη της πορείας

Πηγή: https://mpalothia.net/chania-enimerosi-apo-tin-pagkritia-poreia-allileggyis-sti-rosa-nera/