Ηράκλειο : Φυσητήρες – Αλληλεγγύη στη Rosa Nera

Αλληλεγγύη στη Rosa Nera
Βιώνουμε την απόπειρα να σβήσει από το χάρτη ένας ελεύθερος κοινωνικός χώρος και να μετατραπεί σε ένα ακόμα ξενοδοχείο.
Ένας χώρος που επί 16 χρόνια φιλοξενεί ανθρώπους, πολιτιστικές δραστηριότητες, δράσεις αυτο-μόρφωσης, συλλογικές κουζίνες, συζητήσεις για κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα, βιβλιοθήκη. Η Rosa Nera είναι ένα ζωντανό κύτταρο της Χανιώτικης κοινωνίας και δημιουργήθηκε από την ανάγκη της να αγωνιστεί για ισότητα και ελευθερία.
Την ημέρα εκκένωσης, το Σάββατο 5/9/2020, περισσότεροι από 2000 άνθρωποι έδειξαν την υποστήριξή τους με την παρουσία τους στο δρόμο. Πολλοί άλλοι πήραν επίσημα θέση για την υπεράσπιση της Rosa, μέσα από τα κείμενα τους. Οι άνθρωποι των Χανίων δε χρειάζονται άλλο ένα ξενοδοχείο που θα εμπορεύεται τον όμορφο λόφο Καστέλλι. Έχουν όμως πραγματικά ανάγκη από χώρους συνάντησης, έκφρασης, ζύμωσης και υγιούς συνύπαρξης.
Ως ΦΥΣΗτΗΡες είμαστε ενάντια στην μετατροπή ενός ελεύθερου κοινωνικού χώρου που ανήκει σε όλους τους Χανιώτες σε εμπόρευμα.
Όπως πατάνε τα νησιά μας με απαγόρευση κυκλοφορίας για να περνούν ελεύθερα οι εταιρίες με τις ανεμογεννήτριες,
όπως συστηματικά με νόμους περιορίζουν τις πορείες και συγκεντρώσεις ανθρώπων, έτσι πατάνε και έχουν βάλει στόχαστρο τους χώρους που γίνονται κέντρα ενημέρωσης και αγώνα. Έτσι επιχειρούν να πατήσουν μέσα μας αυτό που αντιστέκεται και αγωνίζεται.
Όμως το πάθος για ζωή, η αγάπη για τη φύση και τον άνθρωπο, η απλή λογική ΔΕΝ καταστέλλονται.
Ό,τι είναι αληθινό φουντώνει και ψάχνει τρόπο να εκφραστεί.
Όλοι στην πορεία της Παρασκευής για την υπεράσπιση της Rosa Nera.
Venceremos.