Χανιά: Αυτοοργανωμένος Α.Σ. Ασπάλαθος -Ανακοίνωση για την εκκένωση της Κατάληψης Rosa Nera

Πριν από μερικές μέρες γίναμε όλοι και όλες θεατές στην προσπάθεια καταστολής εκ μέρους του κράτους και του κεφαλαίου να σβήσουν τη ζωή. Οι δυνάμεις καταστολής ήρθαν στην καρδιά της πόλης μας για να καταλάβουν έναν χώρο ελευθερίας και ζωής, έναν χώρο για όλους και όλες εμάς που ασφυκτιούμε από την υποβάθμιση των ζωών μας, εξαιτίας της τουριστικής λαίλαπας. Η Ρόζα Νέρα αλώθηκε για να γίνει άλλο ένα χυδαίο τουριστικό κατάλυμα στην πιο ιστορική γειτονιά της πόλης μας. Άλλο ένα ξενοδοχείο σε βάρος των κατοίκων αυτής της πόλης. Άλλη μια σπιθαμή γης ελευθερίας παραδόθηκε στο βωμό του κέρδους.


Το ιστορικό κτίριο της Μεραρχίας στην κορυφή της αρχαίας γειτονιάς του Καστελιού πέρασε από τη διαχείριση διάφορων εξουσιών, ξένων και εγχώριων, ώσπου το 2004 στέγασε κυριολεκτικά και πολιτικά εκατοντάδες ανθρώπους, οι οποίοι για 16 χρόνια σε οριζόντια δομή συνδιαμόρφωναν τις ζωές τους. Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων, οι άνθρωποι που στελέχωναν την κατάληψη Ροζα Νέρα, ανέπτυξαν πολυποίκιλη δράση πάνω στα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα της πόλης μας, αλλά και ολόκληρης της Κρήτης, πάντα με γνώμονα την υπεράσπιση των ζωών όλων εκείνων των ανθρώπων που πλήττονται από τα αρπακτικά χέρια της εξουσίας και του κεφαλαίου.

Πάνω σε αυτούς τους άξονες, συναντήθηκε η δράση του συλλόγου μας με τους αγώνες της Ρόζα Νέρα. Η συνέλευση της κατάληψης ήταν πάντα πρόθυμη να συνεργαστούμε σε κοινές αντιφασιστικές εκδηλώσεις-καλέσματα, σε ζητήματα που αφορούν τους πρόσφυγες-μετανάστες, σε θέματα που σχετίζονται με την εμπορευματοποίηση των ζωών μας αλλά και του αθλητισμού. Πέρα από αυτά, σε πρακτικό επίπεδο η Ρόζα φιλοξένησε συνελεύσεις μας αλλά και τα γενέθλιά μας. Για τις Ασπαλαθιώτισσες, τους Ασπαλαθιώτες και τα Ασπαλαθάκια, η Ροζα Νερα είναι μία ιδέα ελεύθερη που δεν μπορεί να σβήσει. Εκεί παίξαμε μπάλα, εκεί συζητήσαμε και πολλοί/ πολλές από εμάς ερωτευτήκαμε και περάσαμε τα εφηβικά μας χρόνια στην αυλή της και αυτό δεν μπορεί να το διαγράψει καμία εξουσία!


Αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του Ασπάλαθου στους αγωνιστές/ αγωνίστριες της Ρόζα Νέρα, τα Μαύρα Ρόδα θα ανθίζουν μια ζωή!


Α.Α.Σ. Ασπάλαθος Χανίων

Πηγή:https://www.facebook.com/aspalathoschania/