Χανιά: Παρέμβαση στα γραφεία του Μ. Βολουδάκη

Το βράδυ του Σαββάτου 5/9 λίγο μετά την μεγαλειώδη πορεία αλληλεγγύης στη κατάληψη Rosa Nera, παρεμβήκαμε με μπογιές στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή της ΝΔ, Μανούσου Βολουδάκη. Ο συγκεκριμένος, εκτός του μακρού παρελθόντος στη δεξιά πολυκατοικία, προέβη χτες σε ανακοίνωση επικρότησης της εκκένωσης. Από τη μεριά μας, ήταν μια μικρή αντανακλαστική χειρονομία, ως μια συμβολική κίνηση ενάντια στην κατασταλτική κρατική λαίλαπα.

Οι καταλήψεις είναι τα σπίτια του αγώνα και ως τέτοια θα συνεχίσουμε να τις υπερασπιζόμαστε. Αποτελούν εστίες αντίστασης, σημαντικά εργαλεία στον δυσκολοδιάβατο δρόμο για την κοινωνική απελευθέρωση. Δημιουργούν αναταράξεις στο χωροχρονικό καθεστωτικό συνεχές, προκαλώντας ρήγματα και ανοίγοντας περάσματα ελευθερίας ενάντια σε κάθε είδους καταπίεση, εκμετάλλευση και διαχωρισμούς.

Η συντονισμένη επίθεση που δέχεται ο κόσμος και οι δομές του αγώνα από τους εξουσιαστές μέσω των όψιμων σύγχρονων πραιτοριανών, δεν πρόκειται να μας αφήσει με σταυρωμένα τα χέρια. Το γάντι που μας πετάει το κεφάλαιο και το κράτος, οφείλουμε να τους το επιστρέψουμε συστημένο. Όσο επικρατεί η ταξική διαστρωματωση, τόσο δεν πρόκειται να σταματήσουν οι αγώνες για την ελευθερία. Απλά γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Η συνέχεια στους δρόμους..

10-100-1000αδες καταλήψεις, ενάντια σε έναν κόσμο οργανωμένης σήψης

Αναρχικοί κομμουνιστές

ΠΗΓΉ: https://athens.indymedia.org/post/1606958/