Χανιά: Συνεχής ενημέρωση από την βραδινή πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Rosa Nera

Χανιά 5-9-20(βράδυ) :Πραγματοποιήθηκε μίνι πορεία από το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών προς την πλατεία Αγοράς με συμμετοχή περίπου 500 ατόμων. Στο δρόμο έγινε επίσκεψη στο γραφείο του πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου, Διγαλάκη, με μπογιές και συνθήματα. Ο κόσμος κατέληξε στην πλατεία Αγοράς όπου ήταν καλεσμένη η βραδινή πορεία για τις 9 το βράδυ.

Η οποία ξεκίνησε πριν από λίγο και πορεύεται με δυνατό παλμό και συμμετοχή γύρω στα 1500 με 2000 άτομα. Αποτελείται από 2 μπλοκ, της συνέλευσης αλληλεγγύης στη Rosa Nera και του Φοιτητικού Συλλόγου ΗΜΜΥ. Διακριτική η παρουσία μπάτσων μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό. Η πορεία πέρασε στην παλιά πόλη η οποία σείεται από συνθήματα. Προ ολίγου η κεφαλή βρισκόταν στα νεώρια και το μήκος της έπιανε μεγάλη έκταση του ενετικού λιμανιού.

Η πορεία μέχρι πριν λίγο συνέχιζε κανονικά προς Κουμ Καπί. Εντυπωσιακός ο όγκος και ο παλμός του αλληλέγγυου κόσμου. Το μήκος τόσο μεγάλο που κάποια στιγμή λόγω χωροταξίας χωρίστηκε στα 2. Η παρουσία μπάτσων παραμένει διακριτική. Ακολουθούν κάποιες πρώτες φωτογραφίες. Η πρώτη από το ξεκίνημα της πορείας, η δεύτερη από τα γραφεία του Διγαλάκη, η τελευταία από τη μίνι πορεία από το πάρκο προς την πλ. Αγοράς.

Η πορεία επέστρεψε στην πλατεία Αγοράς αφού πέρασε από παλιό λιμάνι και κουμ καπί που βρίσκονται όλα τα καταστήματα εστίασης. Υπήρχε ζωντανός παλμός και δυναμικά συνθήματα. Σύμφωνα με σχόλια συντρόφων στη σύνθεση του κόσμου υπήρχε πολύς νέος κόσμος και κόσμος που δεν κατεβαίνει συνήθως σε πορείες. Στη διαδρομή ακολουθούσαν τουλάχιστον 2 διμοιρίες και αρκετοί λίτες. Η πίσω διμοιρία σταμάτησε να είναι εμφανής μόλις τα μπλοκ μπήκαν στο λιμάνι.

Αυτή τη στιγμή η πορεία έχει τελειώσει, αλλά κόσμος παραμένει συγκεντρωμένος στην Αγορά, ενώ λίγο πριν τη λήξη αποχώρησε το μπλοκ του φοιτητικού συλλόγου.Θα ακολουθήσει συγκεντρωτική ενημέρωση με υλικό.

Άπατρις

 

 

 

 

Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1606953/

 


Χανιά: Ενημέρωση από την βραδυνή πορεία για την εκκένωση της Rosa Nera

Από τηλεφωνική ενημέρωση:

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην καλεσμένη συνέλευση για την εκκένωση της κατάληψης Rosa Nera που έγινε στο πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών. Νετά το τέλος της συνέλευσης περίπου 400 άτομα προχώρησαν συντονισμένα και σε μορφή πορείας με πολλά συνθήματα προς την πλατεία Αγοράς που είχε καλεστεί η βραδυνή συγκέντρωση για εκκένωση της Rosa Nera που έγινε το πρωί (περισσότερα εδώ)

21:40 Ξεκινάει η πορεία με πολύ παλμό, συνθήματα και ένταση. Ο όγκος της πορείας είναι ο διπλάσιος από την πρωινή, από 800 μέχρι 1000 άτομα. Η παρουσία των μπάτσων για την ώρα είναι διακριτική καθώς ακολουθουν την πορεία από παράπλευρα στενά.

21:48 Η πορεία στρίβει στην Χάληδων που οδηγεί στο ενετικό λιμάνι.

22:00 Η πορεία φτάνει τα χίλια άτομα που απαρτίζονται από 2 μπλοκ: από την συνέλευση αλληλεγγύης στην κατάληψη Rosa Nera και το άλλο από τους φοιτητικούς συλλόγους.

22:10 Η πορεία έχει προσεγγίσει τα σκαλάκια που οδηγούν από το ενετικό λιμάνι στην Rosa Nera και υπάρχει παλμός και πολλά συνθήματα προς τους μπάτσους.

22:50 Ακούγεται από τους αστυνομικούς ασυρμάτους πως φοβούνται μήπως η πορεία πάει προς την Rosa Nera καθώς δεν περίμεναν τέτοιες αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα της πόλης υπέρ της κατάληψης Rosa Nera.

22:35 Η πορεία πάει προς το Κουμ Καπί. Το μέγεθος της πορείας πιάνει όλο το δρόμο ενώ ακούγονται και πολλά συνθήματα.

23:05 Η πορεία φτάνει στην πλατεία Αγοράς. Νωρίτερα στην οδό Δασκαλογιάννη υπήρχαν αντεγγλήσεις με τα ΜΑΤ.

Αρκετός κόσμος παραμένει στην πλατεία αλλά σταδιακά αποχωρούν.

Πηγή:https://mpalothia.net/chania-enimerosi-apo-tin-vradyni-poreia-gia-tin-ekkenosi-tis-rosa-nera/