Ηράκλειο: Πογκρόμ της Αστυνομίας στο Τυμπάκι μετά το μαχαίρωμα μετανάστη εργάτη στο εργοστάσιο Γιαννακάκη

 

 

 

 

Πογκρόμ της Αστυνομίας στο Τυμπάκι μετά το μαχαίρωμα μετανάστη εργάτη στο εργοστάσιο Γιαννακάκη

Την Παρασκευή στις 7.10 μμ ένας μετανάστης εργάτης από το Πακιστάν μαχαιρώθηκε από έναν οδηγό που έβριζε ρατσιστικά στο εργοστάσιο Γιαννακάκη στο Τυμπάκι. Η επίθεση του προκάλεσε την αντίδραση των άλλων εργαζόμενων που παρενέβησαν και τον σταμάτησαν. Ο Τ.Α μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο ΠΕΠΑΓΝΗ όπου και νοσηλεύεται με τραύμα από μαχαίρι.
Την επόμενη μέρα, εργαζόμενοι διαπίστωσαν ότι έξω από το εργοστάσιο βρίσκονταν περίπου 15 φορτηγά με τραμπούκους που είχαν όπλα, ξύλα, σίδερα και πέτρες και ήρθαν εκέι αειλώντας ότι θα σκοτώσουν τους Πακιστανούς εργάτες.
Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να καλέσει το αφεντικό την Αστυνομία για να μπει τέλος σε αυτήν την ενέργεια και να πάνε στα σπίτια τους. Δύο ώρες μετά τη λήξη της βάρδιας βρίσκονταν ακόμη έξω με απειλητικές διαθέσεις. Όταν οι εργάτες αποφάσισαν τελικά να βγουν ομαδικά έξω, η ομάδα τράπηκε σε φυγή πολύ γρήγορα χωρίς να υπάρξει σύγκρουση εκείνη την ώρα.
Αμέσως μετά κατέφθασαν δυνάμεις της Αστυνομίας οι οποίες μαζί με πολίτες επιτέθηκαν ξυλοκοπώντας άγρια πολλούς μετανάστες εργάτες και συλλαμβάνοντας αρκετούς από αυτούς. Οι επιθέσεις αστυνομικών συνεχίστηκαν Κι την Κυριακή στο Τυμπάκι με μπλόκα στο δρόμο και εντοπισμό των εργατών με την ερώτηση “δουλεύεις στο Γιαννακάκη;”(!)
Η ρατσιστική εκστρατεία στο Τυμπάκι της Αστυνομίας σε βάρος των μεταναστών εργατών έχει στο πλευρό της φασιστοειδή και ρατσιστές τραμπούκους.
Το ερώτημα είναι γιατί η Αστυνομία δεν συνέλαβε τους ένοπλους τραμπούκους που στήθηκαν έξω από το εργοστάσιο με την ανοχή του εργοδότη;
Στο ίδιο το εργοστάσιο, ντόπιοι και μετανάστες δουλεύουν χρόνια ολόκληρα πλάι-πλάι χωρίς ζητήματα, όπως και στο ίδιο το Τυμπάκι.
Ο εργοδότης με αμοιβές 3,20 λεπτά την ώρα ξεζουμίζει κέρδη από εκατοντάδες μετανάστες εργάτες , όπως άλλωστε πολλοί άλλοι στις υπόλοιπες Μανωλάδες της υπαίθρου.
Το ρατσισμό τον θρέφει η ίδια η πολιτική της κυβέρνησης που αφήνει χωρίς χαρτιά χιλιάδες μετανάστες εργάτες ενώ καταδιώκει τους πρόσφυγες παντού, ανοίγοντας έτσι το δρόμο σε επιθέσεις φασιστών και μετατρέποντας την Αστυνομία σε ασύδοτη δύναμη τραμπούκων ρατσιστών.
Καλούμε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και την ΑΔΕΔΥ να παρέμβουν ώστε να μπει τέλος στη ρατσιστική εργοδοτική αντιμετώπιση και τα αστυνομικά πογκρόμ. Να απαιτήσουμε τώρα χαρτιά και νομιμοποίηση για όλους τους μετανάστες εργάτες.
Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες του αστυνομικού πογκρόμ. Να τιμωρηθεί ο μαχαιροβγάλτης που μαχαίρωσε τον μετανάστη εργάτη στο εργοστάσιο του Γιαννακάκη.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

πηγή:https://www.facebook.com/keerfapage/posts/4768271903198079

Πογκρόμ της Αστυνομίας στο Τυμπάκι μετά το μαχαίρωμα μετανάστη εργάτη στο εργοστάσιο Γιαννακάκη

Πογκρόμ της Αστυνομίας στο Τυμπάκι μετά το μαχαίρωμα μετανάστη εργάτη στο εργοστάσιο ΓιαννακάκηΤην Παρασκευή στις 7.10 μμ ένας μετανάστης εργάτης από το Πακιστάν μαχαιρώθηκε από έναν οδηγό που έβριζε ρατσιστικά στο εργοστάσιο Γιαννακάκη στο Τυμπάκι. Η επίθεση του προκάλεσε την αντίδραση των άλλων εργαζόμενων που παρενέβησαν και τον σταμάτησαν. Ο Τ.Α μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο ΠΕΠΑΓΝΗ όπου και νοσηλεύεται με τραύμα από μαχαίρι. Την επόμενη μέρα, εργαζόμενοι διαπίστωσαν ότι έξω από το εργοστάσιο βρίσκονταν περίπου 15 φορτηγά με τραμπούκους που είχαν όπλα, ξύλα, σίδερα και πέτρες και ήρθαν εκέι αειλώντας ότι θα σκοτώσουν τους Πακιστανούς εργάτες.Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να καλέσει το αφεντικό την Αστυνομία για να μπει τέλος σε αυτήν την ενέργεια και να πάνε στα σπίτια τους. Δύο ώρες μετά τη λήξη της βάρδιας βρίσκονταν ακόμη έξω με απειλητικές διαθέσεις. Όταν οι εργάτες αποφάσισαν τελικά να βγουν ομαδικά έξω, η ομάδα τράπηκε σε φυγή πολύ γρήγορα χωρίς να υπάρξει σύγκρουση εκείνη την ώρα. Αμέσως μετά κατέφθασαν δυνάμεις της Αστυνομίας οι οποίες μαζί με πολίτες επιτέθηκαν ξυλοκοπώντας άγρια πολλούς μετανάστες εργάτες και συλλαμβάνοντας αρκετούς από αυτούς. Οι επιθέσεις αστυνομικών συνεχίστηκαν Κι την Κυριακή στο Τυμπάκι με μπλόκα στο δρόμο και εντοπισμό των εργατών με την ερώτηση “δουλεύεις στο Γιαννακάκη;”(!) Η ρατσιστική εκστρατεία στο Τυμπάκι της Αστυνομίας σε βάρος των μεταναστών εργατών έχει στο πλευρό της φασιστοειδή και ρατσιστές τραμπούκους.Το ερώτημα είναι γιατί η Αστυνομία δεν συνέλαβε τους ένοπλους τραμπούκους που στήθηκαν έξω από το εργοστάσιο με την ανοχή του εργοδότη;Στο ίδιο το εργοστάσιο, ντόπιοι και μετανάστες δουλεύουν χρόνια ολόκληρα πλάι-πλάι χωρίς ζητήματα, όπως και στο ίδιο το Τυμπάκι.Ο εργοδότης με αμοιβές 3,20 λεπτά την ώρα ξεζουμίζει κέρδη από εκατοντάδες μετανάστες εργάτες , όπως άλλωστε πολλοί άλλοι στις υπόλοιπες Μανωλάδες της υπαίθρου.Το ρατσισμό τον θρέφει η ίδια η πολιτική της κυβέρνησης που αφήνει χωρίς χαρτιά χιλιάδες μετανάστες εργάτες ενώ καταδιώκει τους πρόσφυγες παντού, ανοίγοντας έτσι το δρόμο σε επιθέσεις φασιστών και μετατρέποντας την Αστυνομία σε ασύδοτη δύναμη τραμπούκων ρατσιστών. Καλούμε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και την ΑΔΕΔΥ να παρέμβουν ώστε να μπει τέλος στη ρατσιστική εργοδοτική αντιμετώπιση και τα αστυνομικά πογκρόμ. Να απαιτήσουμε τώρα χαρτιά και νομιμοποίηση για όλους τους μετανάστες εργάτες. Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες του αστυνομικού πογκρόμ. Να τιμωρηθεί ο μαχαιροβγάλτης που μαχαίρωσε τον μετανάστη εργάτη στο εργοστάσιο του Γιαννακάκη. ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Δημοσιεύτηκε από Κεερφα-Keerfa-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή στις Κυριακή, 30 Αυγούστου 2020