Χανιά: Εκδήλωση -“Έλεγχος, Επιτήρηση και Ασφάλεια την Εποχή του Κορονοϊού” | 27/6 ,στις 20:00  στο αίθριο της Rosa Nera.

Υπάρχει ένας πίνακας του Klee με το όνομα Angelus Novus. Απεικονίζεται εκεί ένας άγγελος που φαίνεται έτοιμος να απομακρυνθεί από κάτι όπου μένει προσηλωμένο το βλέμμο του. Τα μάτια του είναι διάπλατα ανοιχτά, το στόμα του ανοιχτό και οι φτερούγες του τεντωμένες. Έτσι ακριβώς πρέπει να είναι και ο άγγελος της ιστορίας. Το πρόσωπο του είναι στραμμένο προς το παρελθόν.Οπου εμείς βλέπουμε μια αλυσίδα γεγονότων, αυτός βλέπει μια μοναδική καταστροφή, που συσσωρεύει αδιάκοπα ερείπια επί ερειπίων και τα εκσφενδονίζει μπροστά στα πόδια του.Θα ήθελε να σταματήσει για μια στιγμή, να ξυπνήσει τους νεκρούς και να στήσει ξανά χαλάσματα.Μια θύελλα σηκώνεται όμως από τη μεριά του Παραδείσου αδράχνοντας τις φτερούγες του και είναι τόσο δυνατή που δεν μπορεί πια ο άγγελος να τις κλείσει. Η θύελλα των ωθεί ακαταμάχητα προς το μέλλον, στο οποίο η πλάτη του είναι στραμμένη, ενώ ο σωρός από τα ερείπια φθάνει μπροστά του ως τον ουρανό. Αυτό που εμείς αποκαλούμε πρόοδο είναι αυτή η θύελλα.

Walter Benjamin – θέσεις για τη φιλοσοφία της ιστορίας, θέση IX

Έλεγχος/ επιτήρηση και ασφάλεια την εποχή του κορονοΐού Ένα αντιεξουσιαστικό εμβόλιο για τον ιό της υποταγής – Σάββατο 27/6 στις 20:00  στο αίθριο της Rosa Nera.

Αντιμιλιταριστική Συλλογικότητα Κανάιμα – http://kanaima.squat.gr/