Χανιά : Ανάρτηση πανό στα Δικαστήρια εν όψη του εφετείου του ιχθυολόγου Χ.Λοβέρδου Στελακάτου

Χανιά : Ανάρτηση πανό στα Δικαστήρια εν όψη του εφετείου του ιχθυολόγου Χρήστου Λοβέρδου Στελακάτου. Νίκη στον αγώνα του Χρήστου ενάντια στην καταστροφή της φύσης από την πολυεθνική Ανδρομέδα και στο δικαστικό σύστημα που προσπαθεί να καταστείλει και να εξοντώσει αυτούς που αγωνίζονται.

πηγή:https://athens.indymedia.org/post/1594034/

.:: Σχετικό άρθρο : Χανιά : Ενημέρωση – συζήτηση για την υπόθεση των ιχθυοκαλλιεργειών Ανδρομέδα | 1/12-ώρα:18:30 ,Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών 

1 σχόλιο

  1. Σήμερα 12-12-2018 εκδικάστηκε στο δικαστήριο Ηγουμενίτσας η έφεση στη μύνηση της γραμματέως της εταιρείας ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ κατά του Χρήστου Λοβέρδου Στελακάτου για απειλή και εξύβριση. Ο σύντροφος δικάστηκε 4 μήνες με 3 χρόνια αναστολή.

    Η δίκη αυτή είχε εφέσιμο χαρακτήρα. Πρωτόδικα στις 18-05-2018 είχε καταδικαστεί ερήμην για τα δύο αυτά πλημμελήματα 10 χρόνια (5 χρόνια για κάθε πλημμέλημα), κατά συγχώνευση 7 χρόνια φυλάκιση, χωρίς δικαίωμα έφεσης, αναστολής ή πληρωμής. Η απόφαση αυτή σύμφωνα με το κώδικα ποινικής δικονομίας είναι πέρα για πέρα παράλογη, μιας και για τα δύο πλημμελήματα αναφέρεται ρητώς οτι η μέγιστη ποινή είναι 1 συν 1 χρόνια εφέσιμα ή με αναστολή.Ο σύντροφος δημοσιέυοντας την απόφαση και μέσω των δικηγόρων του έκανε αίτηση να μην ενεργοποιηθει το ενταλμα συλληψης οπου εγινε δεκτη και ετσι μπορεσε να κανει αιτηση για εφεση που έγινε και αυτή δεκτή για 12-12-2018.

    Η απόφαση αυτή δεν ήταν κάποιο δικονομικό λάθος, μιας και το σκεπτικό στην καθαρογραφή της υπόθεσης, εισαγγελέας και πρόεδρος τάσσονται υπέρ της φυλάκισης χωρίς ανασταλτικό και εφέσιμο χαρακτήρα από κοινού, πράγμα που κάνει αδύνατο το οποιδήποτε λάθος, δηλαδή να μετατρέψουν από μήνες σε χρόνια.Όλο αυτό αποτελεί μια μεθόδευση της πολυεθνικής AMERRA CAPITAL, το μεγάλο αφεντικό πλέον της βαρειάς βιομηχανίας που λέγεται ιχθυοκαλλιέργεια, αλλά και χιλιάδες στρεμμάτων θάλασσας. Μια πολυεθνική με μετακινούμενο κεφάλαιο δισεκατομυρίων που εξαγοράζει ένα διευθαρμένο κρατικό και δικαστικό μηχανισμό λεηλατώντας την φύση για το κέρδος.

    Από την αρχή της δίκης φάνηκε η μεθόδευση από την εταιρεία, την γραμματέα της εταιρείας, την δικηγόρο της και από τις δικαστικές αρχές.Προσπάθησαν να προκαλέσουν και να παγιδέυσουν τον σύντροφο, έτσι ώστε να καταδικαστεί έστω και με την μικρότερη των ποινών. Αυτό συνεπάγεται ότι στις επόμενες μυνησεις των στελεχών της εταιρείας, υα παρουσιαστεί έχοντας λερωμένο, το μέχρι σήμερα λευκό ποινικό μητρώο, και έτσι ανοίγει ο δρόμος για νέες καταδίκες και την φυλάκισή του.

    Στην αρχή της διαδικασίας ζητήθηκε από την συνήγορο της γραμματέως η αποβολή από την αίθουσα του συντρόφου, γιατί αισθανόταν φόβο η πελάτισσα της, αλλά και η ίδια, παρά την παρουσία γύρω από την έδρα 40 και πλέον μπάτσων διαφόρων ειδών, ενώ κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων κυκλοφορούσαν χωρίς κανένα φόβο ανάμεσα στους αλληλέγγυους και τον ίδιο.Παροιμιώδης ήταν και η τάυτιση απόψεων εισαγγελέως και δικηγόρου της γραμματέως, που επαναλάμβαναν ακριβώς τα ίδια πράγματα. Από την εισαγγελέα και από τη δικηγόρο της μπήκε το ζήτημα της πολιτικής τοποθέτησης του συντρόφου ως αναρχικού, πραγμα που ο ίδιος το δηλώνει ανοιχτά. Βάζοντας οι ίδιοι πολιτικά χαρακτηριστηκά χωρίς όμως να δέχονται την πολιτική δίκη. Πράγμα που δεν θα συνέβαινε σε καμιά άλλη δίκη απειλής και εξύβρισης αν οι κατηγορούμενοι και μυνητές ήταν από αλλους πολιτικους χώρους ή κόμματα. Η δικηγόρος της γραμματέως παρουσίασε ένα σόου με κραυγές και ουρλιαχτά οτι δηθεν εχει στοχοποιηθει αυτη και η οικογενεια της μετα απο τη δημοσιοτητα που εχει παρει το ζητημα πανελλαδικα.

    Στον χωρο των δικαστηριων και στην αιθουσα της δικης υπηρχε μεγαλη αστυνομικη δυναμη 40 με 50 μπατσων. Εντεχνα εισαγγελεας σχολιασε τη μεγαλη αστυνομικη παρουσια που προς καταπληξη της δεν ειχε ξαναδει στα χρονια της δικαστικης της λειτουργειας. Υπονοωντας ετσι οτι η αστυνομια ειχε μονη της παρουσια εκει λογω της επικυνδινοτητας του συντροφου και των 10 αλληλεγγυων δημιουργωντας ετσι ενα κλιμα φοβου αλλα και συκοφαντιας. Απορησε ακομα (ποιοι ειναι ολοι αυτοι) ενω δεν απορησε για τα 20 στελεχη της ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ που ειχαν καταλαβει την αιθουσα των δικαστηριων μαζι με τους μπατσους.Προεδρος ,εισσσαγγελεας και δικηγορος της γραμματεως προσπαθισαν να παρουσιασουν την προσωπικοτητα του συντροφου ως επικινδυνου για το κοινο συνολο ως ιδιορυθμου, επιθετικου και νευρικου ατομου και ολο αυτο συμβαινει γιατι αυτο το ατομο συμμετεχει σε απεργιες, διαδηλωσεις, πορειες ,κινησεις αλληλεγγυης και κοινωνικους αγωνες.

    Στην απολογία του ο σύντροφος ανέφερε πως ξαφνικά όλοι βάλλονται από τρομοκρατία από τον ίδιο, αλλά πραγματική τρομοκρατία είναι τα 10 χρόνια φυλάκισης σε πλημελλήματα χωρίς αναστολή και έφεση, πέρα ακόμα και του νόμου, και όχι στημένες κατηγορίες από στελέχη της εταιρείας με σκοπό την κάλυψη των τεράστιων περιβαλλοντολογικών εγκλημάτων.Στην προσπάθειά του να αναλύσει τον βιασμό της φύσης από πολυεθνικές οπού κατέχουν και τις ιχθυοκαλλιέργειες, όπου από αυτόν τον βιασμό, κερδίζουν χρήμα λεηλατώντας, καλύπτοντας την κατάσταση αυτή προς αποπροσανατολισμό της αλήθειας μέσω στημμένων κατηγοριών. Όπως η σημερινή διακοπτώταν συνεχώς από την πρόεδρο του δικαστηρίου λέγοντάς του οτί δεν αφορά την υπόθεση, παραδόξως όμως της εικόνας της αίθουσας, όπου υπήρχαν 20 στελέχη της εταιρείας.Καταλήγοντας ότι η φυλακή και οι στημένες σκευωρίες – αποφάσεις, δεν τον ακουμπάνε μπροστά στο τεράστιο έγκλημα που συντελείται στην θάλασσα.

    ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ-ΕΣ ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ-ΟΙ ΑΠΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ,ΑΓΡΙΝΙΟ,ΑΡΤΑ

    πηγή:https://athens.indymedia.org/post/1594050/

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.