Ρέθυμνο: Γκαζάκι -Συνέλευση αντιεξουσιαστριών/ων ” Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Α.Ε”

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ Α.Ε.

Διοικητικό συμβούλιο, το[δiikitikó simvúlio]:1. Ο κλειστός κύκλος των “των καταξιωμένων” που κατάφερε να ανέλθει σε υψηλές διοικητικές θέσεις & έχει αποφασίσει να πράττει και να διοικεί όπως αυτόν τον συμφέρει.

Η ένταξη του εταιρικού-επιχειρηματικού προσωπείου είναι δεδομένη και υπάρχει σε κάθε πτυχή και χώρο του εκάστοτε ιδρύματος. Στο πλαίσιο αυτού, εισάγουν ερευνητικά προγράμματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες αυτών και των εταιρειών με τις οποίες συνεργάζονται -όπως προτάσσει ο ίδιος ο καπιταλισμός- , διαχειρίζονται τα όποια κονδύλια του πανεπιστημίου, κλείνουν συμφωνίες με συγκεκριμένους ιδιώτες για να διαχειρίζονται χώρους και παροχές του πανεπιστημίου (π.χ σίτιση, στέγαση), εκμεταλλεύονται τα όποια κονδύλια ενώ παράλληλα συνάπτουν πελατειακές σχέσεις με κομματικές παρατάξεις/φοιτητικούς συλλόγους με σκοπό τον απόλυτο έλεγχο του πανεπιστημίου και της ευρύτερης φοιτητικής κοινότητας.

Στα προαναφερθέντα έρχεται να προστεθεί η συνεργασία με ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι που φροντίζουν για την 24ωρη παρακολούθηση οποιασδήποτε κίνησης καθώς και για την πραγμάτωση εντολών. Είναι ξεκάθαρο ότι η τοποθέτηση συστημάτων ασφαλείας (όπως κάμερες, ηλεκτρονικές πόρτες, φυλάκιο στην είσοδο, ταυτοποίηση στοιχείων μετά από μια συγκεκριμένη ώρα) εντός του πανεπιστημίου δεν αποσκοπεί στο αίσθημα ασφαλείας των φοιτητριών/-των παρά στη δημιουργία ενός γενικευμένου κλίματος φόβου, παρακολούθησης και καταστολής. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η είσοδος των μπάτσων είναι στην ευχέρεια κάθε πρυτανικής αρχής ,όταν η κατάσταση κρίνεται “εκτός ελέγχου”, λειτουργώντας σαν ένα ακόμα παρακλάδι του κράτους.

Όλα τα παραπάνω καταλήγουν στο να γίνει κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα ένας χώρος για την παραγωγή εργατικού δυναμικού και αυτοματοποιημένων πολιτών που θα ανταποκρίνονται στην κοινωνική πραγματικότητα. Παράλληλα, η παροχή στείρας και κατευθυνόμενης γνώσης αποσκοπεί στην πνευματική καταστολή και την υιοθέτηση παθητικής στάσης απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή καταπίεσης ή εξουσίας.

Τα παραπάνω μόνο αδιάφορες/ους δεν μας αφήνουν, τασσόμαστε απέναντι στον ολοκληρωτισμό που επιβάλλουν και θεωρούμε την όποια μορφή αντίστασης αναγκαία.

ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΗΘΕΙΑ

Γκαζακι, Συνέλευση αντιεξουσιαστριών/ων

https://gazaki.espivblogs.net/

Gazaki@espiv.net