18η ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ 15 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ


Το δικαίωμα στο δημοκρατικό θάνατο και η Ε.Ε.

Συνεχίζουμε την κατάληψη στο κτίριο της περιφέρειας ως απάντηση στην αναλγησία του Περιφερειάρχη και του υπουργού Εσωτερικών. Η άρνηση του Περιφερειάρχη να προχωρήσει σε παρέμβαση στον Υπουργό ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των απεργών πείνας, διατυπώθηκε και με την καθόλου πρωτότυπη αντίληψη πως «δε θα υπάρξει καταστολή καθώς οι μετανάστες έχουν το δημοκρατικό δικαίωμα στην απεργία πείνας μέχρι και να πεθάνουν». Δηλαδή η καταστολή και ο θάνατος είναι οι εναλλακτικές κρατικές προτάσεις απέναντι σε μια συλλογική διεκδίκηση στοιχειωδών κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Η περιφέρεια, ο δήμος αλλά και ο υπουργός επικαλέσθηκαν αποφάσεις «ψηλότερων» νομοθετικών ρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για γνωστό ανέκδοτο όπου για την όποια διεκδίκηση που αφορά τη μετανάστευση, την εργασία, το ασφαλιστικό, το περιβάλλον, την υγεία ή την παιδεία ο κρατικός εκπρόσωπος επικαλείται την Ε.Ε. Την ίδια στιγμή που το Ελληνικό κράτος αγνοεί, «κλειδώνει» ή παραμορφώνει τους νόμους, ευρωπαϊκούς και εγχώριους, ώστε να υπηρετήσει τα ταξικά συμφέροντα υπέρ των οποίων έχει ταχθεί. Οι ανάγκες των μεταναστών και των προσφύγων, αλλά και όλων των εργατών όμως, ρυθμίζονται με άλλο νομοθετικό πλαίσιο: καταστολή, θάνατος, επισφάλεια, ανασφάλιστη εργασία.

Ο αγώνας των απεργών, όπως συμβαίνει σε κάθε κοινωνικό αγώνα, αντλεί τη νομιμοποίηση του από την υποστήριξη ενός μεγάλου κομματιού της κοινωνίας που μοιράζεται την αγωνία των μεταναστών που ζουν, εργάζονται και σπουδάζουν στην Ελλάδα.

Οι απεργοί βρίσκονται στη 18η ημέρα απεργίας πείνας. Η υγεία τους πλέον κινδυνεύει άμεσα. Ζητάνε να ψηφιστεί νομοθετική ρύθμιση, με την οποία να διευρύνεται το ρυθμιστικό πεδίο του αρ. 91 Ν. 3386/2005, ώστε κάθε δημόσιο έγγραφο που εκδόθηκε πριν την 31-12-2004 να συνιστά απόδειξη παραμονής στην Ελλάδα και μάλιστα, να έχει αναδρομική ισχύ, ώστε να θεραπευθεί η καταφανής αδικία που η ισχύουσα ρύθμιση προκάλεσε.

Στήριξη από συλλογικότητες, πολιτικές και πολιτιστικές ομάδες και οργανώσεις κόμματων

Το πρωί της 27-11-2008 αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες από συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού/αναρχικού χώρου προχώρησαν σε κατάληψη του Δημαρχείου Χανίων ως έμπρακτη συλλογική δράση αλληλεγγύης στον αγώνα των μεταναστών απεργών. Η συνέλευση της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης, μέσα από το υπό κατάληψη κτίριο της περιφέρειας, χαιρετίζει την κίνηση και καλεί κάθε πολίτη και συλλογικότητα να εντείνουν τη συμπαράσταση τους στους απεργούς πείνας

Επίσης, τη συμπαράσταση τους με κείμενο και συνθήματα εξέφρασαν χθες αγρότες και κτηνοτρόφοι όταν η πορεία τους για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, που διοργανώθηκε από τους αγροτικούς συλλόγους Δ. Μεθύμνης και Αρμένων, τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Χανίων και την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), πέρασε μπροστά από το χώρο των απεργών.

Καθώς η υγεία των απεργών πείνας επιδεινώνεται, καθημερινά αυξάνει ο αριθμός των ανθρώπων και των συλλογικοτήτων που σε όλη την Ελλάδα συγκινούνται και συμπαραστέκονται πολιτικά στον αγώνα τους. Πάνω από χίλιοι πολίτες έχουν επισκεφθεί τις σκηνές των μεταναστών μπροστά στο κτίριο της εφορίας για να υπογράψουν το βιβλίο συμπαράστασης, να ενισχύσουν οικονομικά και συναισθηματικά τον αγώνα τους και να συζητήσουν με μετανάστες και αλληλέγγυους.

πηγή :http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=930529
.