Ηράκλειο : Φυλές του πάρκου Γεωργιάδη – ο αγώνας για τη Γη και την Ελευθερία, το νερό, το χώμα, τα βουνά, τα δέντρα, είναι κοινός αγώνας για Ζωή | Συγκέντρωση αλληλεγγύης 29/1 -ώρα :12:00,πλ.Ελευθερίας | παράσταση διαμαρτυρίας-ώρα:18:00,λότζια

Ο αγώνας για τη Γη και την Ελευθερία, το νερό, το χώμα, τα βουνά, τα δέντρα, είναι κοινός αγώνας για Ζωή.

Προωθούμε το κάλεσμα του Συντονιστικού Ρεθύμνου κατά των βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και το στηρίζουμε αύριο Δευτέρα 29/1/18  με τη φυσική μας παρουσία στις 12.00 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας, ενάντια στην έγκριση του έργου για τον Υβριδικό σταθμό παραγωγής ενέργειας της εταιρίας ΤΕΡΝΑ στη Ζάκρο Σητείας και στο φράγμα Ποταμών Αμαρίου, που θα συζητηθεί στην Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης.

29/1 : Στις 11.30π.μ. θα προηγηθεί η κατάθεση έγγραφων ερωτημάτων, από ανθρώπους που μετέχουν στις ανοιχτές συνελεύσεις των Φυλών του Πάρκου, σχετικά με τη μελέτη εφαρμογής και τη διαχειριστική μελέτη για την «αναβάθμιση» του πάρκου Γεωργιάδη , στο γρ. Πρωτοκόλου, για να απαντηθούν από το Δ.Σ.

29/1 : Στις 18.00 καλούμε σε συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο, στη Λότζια, για μοίρασμα και παράσταση διαμαρτυρίας σχετικά με τα σχέδια του Δήμου για το πάρκο Γεωργιάδη και όσες/σοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση του Δ.Σ.

.:: Ενημέρωση από την 6η ανοικτή συνέλευση του πάρκου 27/1/18

Στα πλαίσια της 6ης ανοιχτής συνέλευσης είχαμε μια πολύ εποικοδομητική τηλεφωνική ενημέρωση από μέλος της κίνησης πολιτών για την υπεράσπιση του Παπαστράτειου Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου, η οποία συστάθηκε το 2013 με αφορμή επικείμενη «ανάπλαση» του. Το συγκεκριμένο πάρκο έχει έκταση 54 στρ. και το έργο που προβλεπόταν ήταν ύψους 4.500.000 ευρώ.
Οι αντιδράσεις των κατοίκων ξεκίνησαν ενώ ήδη είχαν πέσει οι υπογραφές και είχε εκταμιευτεί μέρος του ποσού. Παρόλο που ο αρχικός πυρήνας ήταν 10-15 άνθρωποι και η συνέλευση τους συγκέντρωνε 100-120 μέλη, εν τέλει ο δήμαρχος έπεσε του αξιώματος του.
Ο αγώνας τους κατευθύνθηκε και προς τη νομική οδό και τελικώς δικαιώθηκαν με απόφαση του ΣτΕ.
Η δύναμή τους, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, πήγαζε από το γεγονός ότι είχαν το δίκιο με το μέρος τους και ότι ένιωσαν να προσβάλλεται ο ζωτικός τους χώρος. Ενημερωθήκαμε για όλα τα μέσα που χρησιμοποίησαν για να ενημερώσουν τον κόσμο και να διεκδικήσουν νομικά το πάρκο. Τονίστηκε πόσο σημαντικό είναι οι ίδιοι οι κάτοικοι να θέσουν τα όρια, τις κόκκινες γραμμές και τις προοπτικές όσον αφορά το πως επιθυμούν τους ελεύθερους χώρους στην πόλη τους.
Ο Δήμος διαρκώς καταφερόταν εναντίων των αντιδράσεων τους με χαρακτηρισμούς όπως “γνωστοί-άγνωστοι’, “πρεζάκια”, “μεμονωμένες αντιδράσεις γραφικών” κλπ, ο αγώνας τους όμως είχε “πρόσωπο” και με συνεχή παρουσία και ποικίλες μορφές αντίστασης-υπεράσπισης του πάρκου, νίκησαν.

Για παραπάνω πληροφορίες και μοίρασμα εμπειριών από αυτόν τον ανάλογο αγώνα προωθούμε το παρακάτω ενημερωτικό ντοκυμαντέρ:

https://www.youtube.com/watch?v=412KKbLOE24&t=473s

Φυλές του πάρκου Γεωργιάδη

Πηγή : https://www.facebook.com/pg/fyles2parkou