16η ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ


16 μέρες εκκωφαντικής σιωπής της κεντρικής εξουσίας μπροστά στο νόμιμο και δίκαιο αίτημα των απεργών πείνας.

Όσο συνεχίζεται η αδιαφορία του Υπουργού Εσωτερικών και του κ. Παυλόπουλου τόσο μεγαλώνει το πείσμα των απεργών και η οργή των αλληλέγγυων στον αγώνα τους.
Σήμερα 26/11/2008 το πρωί έγινε κατάληψη της Δ/νσης Περιφέρειας Χανίων και κανονίστηκε η συνάντηση του Περιφερειάρχη Κρήτης με εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους μετανάστες απεργούς πείνας στα Χανιά για αύριο το πρωί, στις 10.00.
Από την κατάληψη της περιφέρειας πέρασε αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ και των Δημοσιοϋπαλληλικών Σωματείων Χανίων για το ζήτημα της απεργίας των εργαζομένων ΟΠΑΔ και του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων. Συζήτησαν με εκπρόσωπο της περιφέρειας, όπου παράλληλα με τα αιτήματα τους για τη στήριξη του δημόσιου τομέα της υγείας τάχθηκαν υπέρ των αιτημάτων των απεργών πείνας, ενώ εκπρόσωποι τους τοποθετήθηκαν υπέρ της νομοθετικής ρύθμισης των αιτημάτων τους.
Παράλληλα ζήτησαν να μπουν στη λίστα των φορέων που στηρίζουν την απεργία οι παρακάτω Σύλλογοι εργαζομένων:

– Σύλλογος Υπαλλήλων Ναυστάθμου Κρήτης

– Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Κρήτης

Χθες το απόγευμα, για άλλη μια φορά η χανιώτικη κοινωνία, ντόπιοι και μετανάστες, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης και κατέβηκαν στους δρόμους της πόλης εκφράζοντας δυναμικά την συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα των μεταναστών για αξιοπρέπεια, καθώς και την οργή τους στην απαράδεκτη (έως και εγκληματική) αδιαφορία της πολιτείας.
Η μεγάλη συμμετοχή στη χθεσινή πορεία και η αμέριστη συμπαράσταση όλης της κοινωνίας και στη σημερινή κατάληψη, δίνουν κουράγιο σε όλους μας να συνεχιστεί ο κοινός αγώνας για τα δικαιώματα των μεταναστών.
Με τον ίδιο τρόπο θα αντιμετωπίσουμε και τον υπουργό κ. Παυλόπουλο και όποιον άλλο χρειαστεί μέχρι να δικαιωθούν οι μετανάστες απεργοί πείνας.
Σας επισυνάπτουμε τέλος σε συμπιεσμένη μορφή (αρχείο .rar) και ανοικτή επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών, του Ian Parker καθηγητή Ψυχολογίας στο Department of Psychology and Social Change, Manchester Metropolitan University, Elizabeth Gaskell Campus, ο οποίος απαιτεί από τον Υπουργό την άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των Μεταναστών απεργών πείνας στα Χανιά.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

(πηγή : http://indy.gr/newswire/16i-imera-apergias-peinas-ton-metanastn-sta-3c7ania )