Ηράκλειο : Αλληλεγγύη με τον Σ.Χριστοδούλου για την αίτηση μεταγωγής του-Παρέμβαση στις φυλακές Αλικαρνασσού 22/9

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ

ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΜΕΣΟ ΚΑΙ “ΟΠΛΟ” ΜΑΣ

Ο αγωνιστής – κρατούμενος Σπύρος Χριστοδούλου, βρίσκεται έγκλειστος εδώ και 2 χρόνια, στις φυλακές Αλικαρνασσού. Τελευταία, ενημερωθήκαμε απ’τα κείμενα του και από τηλεφωνική επικοινωνία με τον ίδιο, για την επιλογή του για προσωρινή κράτηση στο πειθαρχείο, για το αίτημα μεταγωγής του σε άλλη φυλακή (αίτημα τριών επιπλέον συγκρατουμένων του), όπως και για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση (οι ψυχοβγαλτικά κανιβαλιστικές και συχνές συρράξεις μεταξύ των κρατουμένων, οι εξουσιαστικές ορέξεις της ηγεσίας που ορίζει μεροκάματα και άδειες με “ανταλλάγματα” σε συνδοιασμό με αιμοχαρείς ανθρωποφύλακες φτιάχνουν ένα μη βιώσιμο σκηνικό).

Θεωρήσαμε, λοιπόν, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης να επισκεφθούμε τις φυλακές Αλικαρνασσού χθες, Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου.

‘Ετσι, βρεθήκαμε στις 6:30 το απόγευμα στην κάτω μεριά των εγκαταστάσεων, προσπαθήσαμε τα συνθήματα μας να “σπασουν” τους τοίχους δίνοντας δύναμη στους αγωνιστές αιτούντες μεταγωγή, προτείνοντας στους φτωχοδιάβολους κρατούμενους – θύματα της καταστολής να ενωθούν, ώστε να μην αλληλοσφάζονται και ενημερώνοντας τους ανθρωποφύλακες και την ηγεσία των φυλακών πως ο κόσμος του αγώνα δεν είναι έρμαιο στα χέρια τους, αποτελούν οργανικό κύτταρο του συνολικού αγώνα με ότι αυτό συνεπάγεται. ‘Επειτα είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σπύρο από το πειθαρχείο σε φορητή μικροφωνική και αναγνώσαμε το κείμενο του.

Στο τέλος προσεγγίσαμε την κεντρική είσοδο βάφοντας με σπρέυ και αναρτώντας το πανό ώστε να έχουν οπτική επαφή με αυτό έστω 2 όροφοι των κελιών όπου οι κρατούμενοι μας χαιρετούσαν και αλληλοσυμπληρώναμε πλέον συνθήματα.

Για μένα το υπέρτατο ιδανικό είναι η ελευθερία του ανθρώπου, άλλωστε το έχω αποδείξει με τόσες σφαίρες που έχω δεχθεί, στην προσπάθεια μου να την προασπίσω και για αυτό το ιδανικό θα μάχομαι για όσο ζω.” ,

Σ. Χριστοδούλου


‘Αμεση μεταγωγή των Σ.Χριστοδούλου και υπολοίπων αιτούντων κρατουμένων στο πειθαρχείο

Αλληλεγγύη στον αγώνα των κρατουμένων

 

Υ.Γ. Στο τέλος, με αφορμή ένα σύνθημα, γίναμε με το ζόρι συμπρωταγωνιστές και θεατές μιας cult σκηνής ένωσης τοπικών “δυνάμεων”, μπάτσων και εκκλησίας. ‘Ενας παπάς να χειροδικεί, μπάτσοι να επεμβαίνουν κάνοντας έλεγχο σε σύντροφο (λέγοντας πως ο παπάς πρεσβεύει τα ιδανικά τους), κάτοικος να φωνάζει πως θα φέρει 10 ατομά (υπονοώντας χρυσαυγίτες) και μια ηλικιωμένη περίοικος να φωνάζει πως είμαστε του σατανά! Το περιστατικό έληξε γρήγορα αφού ήμασταν ψύχραιμοι και τα ανωτέρω παραδείγματα κατοίκων μεμονωμένα.

Υ.Γ.2: Θα ακολουθήσουν φωτογραφίες…

Αναρχικοί/ές

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1578109/