Xανιά : Κάλεσμα στον κόσμο της αντίστασης και υπερασπιστή της ελευθερίας ενάντια στα σκοτάδια του φασισμού και κάθε εφήμερης εξουσίας.|Πορεία 7/7/-ώρα:19:00,πλ.Αγοράς

Ένα κάλεσμα στον κόσμο της αντίστασης και υπερασπιστή της ελευθερίας ενάντια στα σκοτάδια του φασισμού και κάθε εφήμερης εξουσίας.

Σύντροφοι και συντρόφισσες,

ως ενεργά πολιτικές και συνειδητοποιημένες υπάρξεις, εντός των οριοθετημένων -κατά των από πάνω- εθνών-κρατών, υπερασπιστές της ελευθερίας σε κάθε πτυχή της ζωής μας, ενάντια στις ιεραρχίες, στις κάθετες διεξαγωγές και αποφάσεις, οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι: οι απελευθερωμένοι χώροι οι οποίοι είναι βιώσιμοι για εμάς και διακινούμε ελεύθερα τις ιδέες μας δέχονται συστημική-συστηματική καταστολή. Για την διεκπεραίωση της επιβίωσης του καπιταλιστικού συστήματος, μέσω του νεοφιλελεύθερου μοντέλου, οι άνθρωποι εκείνοι που αντιστέκονται αποτελούν εμπόδιο. Μία σειρά εκκενώσεων έχει δρομολογηθεί για τα κέντρα αγώνα μας. Η επόμενη σελίδα έχει τίτλο ”Rosa Nera: Το ‘να χέρι νίβει τ’ άλλο”. Στην προκειμένη, το Πολυτεχνείο Κρήτης (πρύτανης -αυτοβούλως- και σύγκλητος) ως διαχειριστής της περιουσίας του αποφάσισε να εκδόσει το κτήριο σε διαγωνισμό για ξενοδοχειακή μονάδα (δεν αναγνωρίζουμε τον ιδιοκτησιακό χαρακτήρα του Πολυτεχνείου, αυτό όχι απο την ρομαντική-αριστερή σκοπιά μα από την συνειδοτοποίηση ότι ”η ιδιοκτησία είναι κλοπή”). Αυτό είναι το ένα κομμάτι της ιστορίας (το ένα χέρι) και μάλιστα το επιχειρηματικό. Ας αναλογιστούμε όμως τις συνέπειες που θα επέλθουν με την εκκένωση της κατάληψης στην πόλη, σε πολιτικό επίπεδο και ”στον δρόμο” επίπεδο.

Πριν λίγους μήνες στα Χανιά, συγκεκριμένα στην περιοχή του Καλυκά, οι Νέο-Ναζί ίδρυσαν πυρήνα με την ονομασία Χρυσή Αυγή. Οι φασίστες θα επωφεληθούν. Καθώς γι’ αυτούς η Rosa Nera αποτελεί μέρος στελεψωμένο από αναρχικούς και άπλυτους. Την έχουν στο στόχαστρο, έτσι ώστε να διακινούν άφοβα τις εθνικοσοσιαλιστικές τους ιδέες που οδηγούν κάθε μυαλό μικροαστού να μεταμορφώνεται σε στρατιώτη-εθνικιστή.

Γνωρίζουμε τις διαμάχες επί του πολιτικού μεταξύ αναρχικών, αυτοαποκαλούμενων αναρχικών και της Rosa Nera. Καλούμε όμως τον κόσμο του αγώνα και της αντίστασης να δείξει την δυναμική του. Ας αφήσουμε πίσω τις διχόνοιες, ας αφήσουμε πίσω τους ανταγωνισμούς. Είναι πράγματα που δεν χωράνε στην ελευθερία και πόσο μάλλον στην αναρχία. Καλούμε τον κόσμο αντίστασης να παλέψει την ύστατη στιγμή. Οι εξεγέρσεις δεν ξημερώνουν ένα πρωί, μα προκύπτουν από εμάς τους ίδιους και τις ίδιες.

 

Για να μην ζήσουμε σαν σκλάβοι μέσα στην καπιταλιστική μηχανή

Για να μην ξημερώσει ποτέ σκοτάδι φασισμού

 

Κάλεσμα σε συσπείρωση των δυνάμεων αντίστασης

Κάλεσμα σε πορεία την Παρασκευή 7/7 19:00 Πλατεία Αγοράς 

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1575789/