Ηράκλειο : Παρεμβάσεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς σχετικά με τις πρόσφατες εκκενώσεις καταλήψεων

Παρέμβαση σε ραδιοφωνικούς σταθμούς του Ηρακλείου και εκπομπή μηνύματος σχετικά με τις εκκενώσεις καταλήψεων. Συγκεκριμένα έγινε παρέμβαση αυτή την εβδομάδα στους εξής ραδιοφωνικούς σταθμούς: Σπορ FM Υδρόγειος ΕΡΑ Ηρακλείου Στο Κόκκινο Ηρακλείου Ακολουθεί το κείμενο και συνημμένο το ηχητικό

Αλληλεγγύη στους κατειλημμένους και αυτοργανωμένους χώρους
Ιούλ 27, 2016
Έφοδος της αστυνομίας στις τρεις καταλήψεις στέγασης προσφύγων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σημειώθηκε λίγο μετά τις 5 το πρωί της Τετάρτης. Αξιοποιώντας τις κατασταλτικές παρακαταθήκες της κυβέρνησης Σαμαρά, νωρίς τα ξημερώματα διμοιρίες των ΜΑΤ του Σύριζα εισέβαλαν στις καταλήψεις στέγης Ορφανοτροφείου, Καρόλου Ντηλ και Νίκης, στις οποίες είχαν βρει καταφύγιο δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Φεβ 17, 2017
Συνεργείο του δήμου με συνοδεία μπάτσων εισέβαλαν στον χώρο του παλιού τρίτου δημοτικού σχολείου, στο Βροντάδο, στη Σύρο, το οποίο τα τελευταία 2 χρόνια τελούσε υπό κατάληψη ως ανοιχτός κοινωνικός χώρος έκφρασης πολιτικού λόγου και δράσης.

Φεβ 25
Η κατάληψη της Στρούγκας στη Νέα Φιλαδέλφεια 3 χρόνια μετά τη στοχευμένη επίθεση εναντίον της το καλοκαίρι του 2014, βρέθηκε ξανά στο στόχαστρο του ιδιωτικού στρατού του λαθρέμπορα Μελισσανίδη. Συγκεκριμένα το Σάββατο 25/2 ομάδα περίπου 30 φασιστοειδών χούλιγκαν έβαψε τη Στρούγκα με σύμβολα της ΑΕΚ και συνθήματα υπέρ του γηπέδου.

Μάρ 13, 2017, 7:οοπμ
20-30 μπάτσοι μαζί με δικαστική επιμελήτρια εισβάλουν σπάζοντας τα λουκέτα στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αγρινίου.

Την ίδια μέρα στην Αθήνα τα ΜΑΤ μπήκαν στην οδό Αλκιβιάδου 9, στο κτίριο του Δρακοπούλειου αιμοδοτικού κέντρου, που κατελήφθη τον Φεβρουάριο και στο οποίο οι Αρχές εντόπισαν 130 μετανάστες. Πετάχτηκαν στην Ομόνοια οι ίδιοι και στα σκουπίδια ή σε επίδοξους αγοραστές τα πράγματά τους.

Τα ΜΑΤ μπήκαν επίσης και σε ένα άλλο κοινωνικό χώρο πολιτιστικής και πολιτικής έκφρασης, στη βίλα Ζωγράφου, που είχε καταληφθεί το 2011.

Τα γεγονότα αυτά επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά ότι το φασιστικό έκτρωμα που ονομάζεται κράτος ανεξάρτητα από το ποιό προσωπείο θα φοράει (αριστερό ή δεξί) θα κυνηγά πάντα τους επαναστατημένους, τους φτωχούς και τους μετανάστες ενώ πάντα θα περιθάλπτει τους ρουφιάνους, τους μαφιόζους, τους παπάδες και τους πλούσιους.

Η επίθεση που εξαπολύθηκε από το κράτος και την κυβέρνηση Σύριζα-Ανελ στις 13-3-2017 είναι μια συντονισμένη επίθεση στον κόσμο του Αγώνα και της Αλληλεγγύης. Είναι μια επίθεση σε ό,τι απειλεί την κυριαρχία και τον ολοκληρωτισμό κράτους – κεφαλαίου.

Δεν ξεγαλούν κανένα τα πεζά προσχήματα για διαμαρτυρίες των ιδιοκτητών, το συμφέρον του ερυθρού σταυρού (που θέλει να φτιάξει το “φιλανθρωπικό” μαγαζάκι του στην Αλκιβιάδου 9) και τη διαφωνία δημιουργίας γηπέδου. Οι επιθέσεις του κεφαλαίου, κράτους/παρακράτους, και των πιστών ακολούθων τους προς τον κόσμο του κοινωνικού και ταξικού αγώνα, εξυπηρετούν τα συμφέροντα των καπιταλιστών αλλά και του κάθε μεγαλοαφεντικού.

Οι καταλήψεις σε όλη τη χώρα αποτελούν νησίδες αγώνα και κοινωνικής αντίστασης απέναντι στην κυρίαρχη λογική, στην ιδιοκτησία, στην εμπορευματοποίηση- εκμετάλλευση και όλες τις σχέσεις που αυτά συνεπάγονται και διαιωνίζουν.

Γίνονται στόχος γιατί αποτελούν το μόνο πολιτικό πόλο που,
μέσω της έμπρακτης αλληλεγγύης και συλλογικής συμμετοχής,
είναι αποτελεσματικά ενάντιος στα αφεντικά που χέρι-χέρι
καθημερινά τραβούν τα λουριά σ’εμάς που εργαζόμαστε,
αγωνιζόμαστε, διαφέρουμε και επαναστατούμε.

Εμείς, ο κόσμος
του αγώνα, με πρόταγμά μας την αυτοοργάνωση, τη συλλογικο-
ποίηση και την αλληλεγγύη, δεν πρόκειται να αφήσουμε αναπά-
ντητη καμία επίθεση του κράτους και των υπαλλήλων–τσιρακιών
του στους χώρους μας.


Νέες καταλήψεις και αυτοργανωμένα στέκια παντού!

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών στο Ηράκλειο

Αρχεία:

Ακούστε το  αρχείο εδώ : paremvasi.mp3

Πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1571943/