Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών Χανίων : Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αντιφασίστες | Συγκέντρωση 8/2 -ώρα:08:00, δικαστήρια

Το Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών καλεί σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια την Τετάρτη 8/2/17 στις 11,00 π.μ. στη δίκη που είναι κατηγορούμενες δύο εκπαιδευτικοί μετά από μήνυση της χρυσής αυγής.

Ήταν Απρίλης του 2013, όταν τα τάγματα εφόδου της νεοναζιστικής οργάνωσης αλώνιζαν στα Χανιά και σε όλη την Ελλάδα σκορπώντας τον τρόμο. Τότε ξεκινώντας από τα γραφεία τους έκαναν παρέλαση μίσους στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και προκαλώντας τους πάντες είχαν καταλήξει στο λιμάνι των Χανίων. Εκεί έγινε μικροσυμπλοκή με νεολαίους και ένα στέλεχός τους κατέληξε στη θάλασσα. Στο λιμάνι βρισκόταν και η Μαργαρίτα Παπαμηνά εκπαιδευτικός και γνωστή αντιφασίστρια στην οποία και επιτέθηκαν φραστικά οι νεοναζί. Όταν η εκπαιδευτικός βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα για να κάνει μήνυση, αφού κρατήθηκε αδικαιολόγητα έξι ώρες έμαθε ότι της έχουν κάνει αυτοί μήνυση. Εκτός από αυτή την εκπαιδευτικό οι χρυσαυγίτες  έκαναν μήνυση και στην επίσης εκπαιδευτικό Θέκλα Σιώκου αλλά και δύο ακόμα αγωνιστές, οι οποίοι δεν ήταν καν στο σημείο! Είναι χαρακτηριστικό (αλλά όχι τυχαίο), ότι οι διωκόμενοι βαρύνονται με βιομηχανία διώξεων που είχε στήσει τότε η ασφάλεια Χανίων. Το συμπέρασμα είναι ότι κατηγορήθηκαν άτομα που είναι γνωστά για την αντιφασιστική τους δράση στα Χανιά και σε αυτό συνέβαλε με τα στοιχεία που είχε η ασφάλεια Χανίων.

Και σε αυτή την δίωξη, που είναι πολιτική όπως και πολλές άλλες που έγιναν στα Χανιά και στόχο είχαν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο που αντιστέκεται στη βαρβαρότητα και το φασισμό, θα απαντήσουμε ενωτικά και αγωνιστικά. Δεν είναι κίνδυνος για την κοινωνία οι αντιφασίστες αγωνιστές, αλλά οι νεοναζί και οι ασφαλίτες συνεργάτες τους, που αντί να προστατεύουν τους πολίτες τους στοχοποιούν.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους και θα βρεθούμε την Τετάρτη 8/2 στα δικαστήρια για να τους συμπαρασταθούμε. 

ΕΝΟΧΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ

Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών Χανίων