Στο επίκεντρο οι χώροι που τελούν υπό κατάληψη & η προστασία του ασύλου στην Συγκλητο του πανεπιστημίου κρητης

Νέο κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ φοιτητών και διοίκησης του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενδέχεται να προκαλέσει η σημερινή συνεδρίαση του Πρυτανικού Συμβουλίου, που θα ασχοληθεί με το θέμα του ασύλου και την πρόσφατη επιστολή Διαμαντοπούλου στους πρυτάνεις.
Στην επιστολή της η υπουργός Παιδείας υπενθυμίζεται ότι ζήτησε να καθορισθούν τα όρια προστασίας του ασύλου σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα, να καταγραφούν οι χώροι που τελούν υπό κατάληψη, και να συνεργαστούν οι διοικήσεις των ΑΕΙ με τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς για την προστασία της περιουσίας των Πανεπιστημίων λαμβάνοντας όλα τα μέτρα εφαρμογής του νόμου.(πηγή:http://tolmi.gr/index.php/%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE%99%CE%9A%CE%97-%CE%A3%CE%95%CE%9B%CE%99%CE%94%CE%91/sto-proskino-to-asylo.html)

Τα  στέκια και οι καταλήψεις είναι χώροι που αντιστέκονται και λειτουργούν με βάση την  αντιεραρχία, την συνδιαμόρφωση, την αυτοοργάνωση  και  την αυτοδιάχείριση. Γίνονται εκδηλώσεις και πολλές άλλες συντονισμένες ενέργειες  με πολιτικό & πολιτιστικό περιεχόμενο. Είναι ελεύθεροι χώροι έκφρασης και δημιουργίας, όπου οι δράσεις τους δεν περιορίζονται χωροταξικά αλλά διαχέονται στην κοινωνία, δίνουν πνοή σε μια άψυχη  και αποστειρωμένη πόλη.Η απόφαση να εκκενωθούν καταλήψεις & στέκια  και να ασκηθούν ποινικές διώξεις στους καταληψίες είναι καθαρά πολιτική και όχι απλώς η επίλυση υποθέσεων καταπάτησης περιουσίας, όπως συχνά παρουσιάζεται.
Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους πως οποιαδήποτε προσπάθεια εκκένωσης είτε  κατάληψης είτε οποιουδήποτε άλλου παρόμοιου εγχειρήματος δεν μας φοβίζει μας εξοργίζει…Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ-ΣΤΕΚΙΑ & ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

C.@

σχετικό άρθρο :

κατω τα χερια απο τις καταλήψεις!