Ρέθυμνο : Ενημέρωση από πορεία αλληλεγγύης στους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές (15/10)

ρεθυμνο 15-10-2015Στα πλαίσια της Μεσογειακής Αναρχικής Συνάντησης διοργανώθηκε πορεία αλληλεγγύης στους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές την Πέμπτη 15/10 στο Ρέθυμνο.

Στην πορεία συμμετείχαν περίπου 250 αλληλέγγυοι διαδηλωτές σε 3 μπλοκ, ένα από τους φοιτητικούς συλλόγους του πανεπιστημίου, ένα από την πρωτοβουλία Ρεθύμνου των 3 Γεφυρών που διοργάνωναν την Μ.Α.Σ. καθώς και ένα αλληλέγγυων στο HDP.

Η πορεία ξεκίνησε στις 19:30 και κράτησε περίπου μιάμιση ώρα. Πέρασε από πολλές συνοικίες της παλιάς και καινούργιας πόλης του Ρεθύμνου, ενώ παραβρέθηκαν και σύντροφοι από το DAF Τουρκίας όπως και εκπρόσωποι του HDP.

Κατά την διάρκεια της φωνάχθηκαν πολλά αντικρατικά, αντιφασιστικά, αντιμπατσικά συνθήματα, όπως και συνθήματα αλληλεγγύης στους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές. Κάποια από τα συνθήματα αυτά φωνάχθηκαν στα Τουρκικά από κοινού με τους Τούρκους συντρόφους του DAF.

Μετά το τέλος της πορείας ακολούθησε η προγραμματισμένη εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης «Κίνημα, οργάνωση και αντίσταση σε Τουρκία, Ελλάδα και Κύπρο» από τις 3 Γέφυρες με μεγάλη συμμετοχή.

πηγή : https://mpalothia.wordpress.com