Ηράκλειο : Ανάληψη ευθύνης για την Επίθεση με εμπρηστικούς μηχανισμούς στην είσοδο της εταιρείας security G4S.

anarchy-A-house-fire18/4, 48η ημερα απεργίας πείνας
Τα ξημερώματα της 17/4 τοποθετήσαμε 2 εμπρηστικούς μηχανισμούς στην είσοδο της εταιρείας security G4S.
Μια ανάσα ελευθερίας. Μια φωτιά ακόμη να ζεστάνει την καρδιά των συντρόφων/ισσων μας.

Η G4S είναι μια εταιρεία, η οποία “προσφέρει” συστήματα ασφαλείας, καταγραφής και υπηρεσίες άμεσης επέμβασης σε λιμάνια και αερολιμένες. Έχει αναλάβει την “ασφάλεια” πολλών φυλακών -ιδιαίτερα στη Βρετανία. Κατηγορείται μεταξύ άλλων για βασανιστήρια σε φυλακές στη Ν.Αφρική και η θυγατρική της στο Ισραήλ για βασανιστήρια Παλαιστινίων το 2007.

Η G4S θα προμηθεύσει και θα αναλάβει τη λειτουργία του συστήματος ασφαλείας με το γνωστό “βραχιολάκι”, με το οποίο θα εντοπίζεται η ακριβής τοποθεσία του κρατουμένου ανα πάσα στιγμή.
Επίσης, μαζί με τα ΑΠΘ, ΚΕΠΠ, ΚΕΜΕΙΑ, ΕΚΕΤΑ συμπράττουν στην ανάπτυξη ενός προγράμματος πολυτροπικής βιομετρίας, το οποίο προορίζεται για την γρήγορη και αλάνθαστη ταυτοποίηση “ύποπτων” ατόμων.
Αναλυτικότερα, το σύστημα αυτό με τη χρήση διαφόρων μέσων, συλλέγει πληροφορίες όπως τη γεωμετρία του προσώπου, το δακτυλικό αποτύπωμα, το περπάτημα, τη φωνή και δημιουργεί ένα προφίλ για το άτομο αυτό. Στην ουσία αποτελεί ενα εξελιγμένου τύπου φακέλωμα.

Τέλος, η G4S συνεργάζεται με τη Celestia, εταιρεία κατασκευής GSM/GPS και τη Eurowatch, η οποία υπερηφανεύεται για την συνεργασία και την πρόσβαση της σε όλες τις αστυνομικές αρχές της Ευρώπης.

Τίποτα λιγότερο απο μπουρλότο στη κατασταλτική μηχανή.

48 μέρες απεργία πείνας

Απο τις 2/3 έχει ξεκινήσει απεργία πείνας με αιτήματα
-την κατάργηση του άρθρου 187 και 187Α
-την κατάργηση του κουκουλονόμου
-την κατάργηση του νομικού πλαισίου που ορίζει την λειτουργία των φυλακών τύπου Γ
-την κατάργηση της διάταξης που ορίζει τη βίαιη λήψη DNA, την πρόσβαση και ανάλυση DNA απο εμπειρογνώμονα βιολόγο, την κατάργηση της ανάλυσης δειγμάτων που εμπεριέχουν μίγμα γενετικού υλικού άνω των 2 ατόμων
-την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού.

Παράλληλα, απεργία πείνας ξεκίνησαν και τα μέλη της ΣΠΦ με αίτημα την αποφυλάκιση της μητέρας του Χρήστου και του Γεράσιμου  Τσάκαλου και της συντρόφου του δεύτερου. Η απεργία έληξε με την ικανοποίηση του αιτήματος τους.

Η υγεία των απεργών πείνας βρίσκεται σε οριακό σημείο.
-Το πολιτικό συνάφι (όλων των αποχρώσεων) χρονοτριβεί και βασανίζει τους συντρόφους μας, “παίζοντας” με τις ζωές τους.
-Τα ΜΜΕ, όταν δεν αποσιωπούν την κατάσταση της υγείας των απεργών πείνας, τα αιτήματα μας, τα εγχειρήματα αλληλεγγύης, καταφεύγουν στη λασπολογία και την συκοφάντιση συντρόφων/ισσων εντός και εκτός των τειχών.
-Το αστυνομικο-δικαστικό σύμπλεγμα συλλαμβάνει αδιακρίτως, φυλακίζει συγγενείς και φίλους/ες συντρόφων/ισσων, πραγματοποιεί εξευτελιστικούς ελέγχους στα νοσοκομεία.
-Οι έντιμοι πολίτες συνεχίζουν αμέριμνα στην καθημερινότητα τους.
Οι αλυσίδες στα πόδια τους πιο σφιχτές απο ποτέ.
Αυτός είναι ο δικός τους κόσμος.

Εμάς η καρδιά μας χτυπάει σε άλλους ρυθμούς. Χτυπάει στους θαλάμους-κελιά των νοσοκομείων, στις συγκρούσεις με τα σκυλιά του κράτους, στις δυναμικές καταλήψεις, στα κείμενα των συντρόφων/ισσων, στις εμπρηστικές επιθέσεις, στα σαμποτάζ, στην αντιπληροφόριση, στο ρίσκο, στην αλληλεγγύη, στη συνενοχή.

Πόλεμο στους βασανιστές των συντρόφων/ισσων μας. Πόλεμο στους βιαστές της ελευθερίας μας. Πόλεμο στην εξoυσία.

Στέλνουμε την υψωμένη γροθιά μας σε όσους/ες συμμετείχαν και σε αυτούς που συνεχίζουν την απεργία πείνας.
-Σε όλους/ες που πραγματοποίησαν και σχεδιάζουν τις επιθέσεις τους
-Στους/ις καταληψίες του ΕΚΠΑ
-Δύναμη στον Carlos Lopez “Chivo” και σε όλους/ες τους/ις συντρόφους/ισσες που βρίσκονται στη παρανομία. Η βροχή και η λάσπη, ο αέρας και η σκόνη να εξαφανίζουν τα ίχνη σας.

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1543171/