Ηράκλειο : 2η ανακοίνωση Kατάληψη γραφείων ΣΥΡΙΖΑ 11/4

heraklio katalipsi grafeiwn syriza 6-4-15(3)2η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΥΡΙΖΑ

Βρισκόμαστε στο 5ο δεκαήμερο απεργίας πείνας (41 μέρες) των αγωνιστών πολιτικών κρατουμένων, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την σημαντική απώλεια σωματικού βάρους και την επιδείνωση της υγείας των απεργών (μέρα με τη μέρα εξαντλούνται τα αποθέματα και όρια της φυσικής αντοχής). Σχετικά με την κατάσταση της υγείας των απεργών πείνας, παραθέτουμε απόσπασμα από την ανακοίνωση της ιατρού Λίνα Βεργοπούλου που επιβλέπει τους απεργούς πείνας: «συνεκτιμώντας τους παράγοντες κινδύνου: (υπερβολικά μεγάλη διάρκεια απεργίας πείνας – χωρίς λήψη ορών και ηλεκτρολυτών ενδοφλέβια – απώλεια βάρους μεγαλύτερη από 15%, προηγούμενες πρόσφατες απεργίες πείνας, πρόθεση συνέχισης της απεργίας από τους ίδιους, μεγάλο διάστημα διακοπής – λόγω εορτών Πάσχα – της διαδικασίας ψήφισης του νομοσχεδίου στη βουλή) ως ιατρός δηλώνω: την έντονη ανησυχία μου για την υγεία και τη ζωή τους και ανεπάρκεια με βάση επιστημονικά δεδομένα να διαβεβαιώσω τους ίδιους, τις οικογένειές τους, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία μας, ότι οι φόβοι μου θα διαψευστούν και η προσπάθεια του αγώνα τους θα αποβεί νικηφόρα με ασφάλεια. Συνεχίζω να συμπαρίσταμαι με το να τους παρέχω κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια, που οι ίδιοι επιθυμούν, μέχρι το πέρας του αγώνα τους» Αθήνα 9/4/2015

Σε αντίθεση με την διακοπή των λειτουργιών της βουλής, εμείς συνεχίζουμε για 6η μέρα την κατάληψη των κεντρικών γραφείων του συ.ριζ.α Ηρακλείου, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον σημαντικό αγώνα που διεξάγεται εντός και εκτός των τειχών. Η καθυστέρηση της κυβέρνησης να πραγματοποιήσει τις αναγνώσεις των τροπολογιών και η εν τέλει διακοπή αυτών, λόγω εορτών Πάσχα, αφήνει δύο ενδεχόμενα: είτε είναι ανεύθυνοι, είτε επιδιώκουν τη σωματική εξόντωση των ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ μας. Επιπλέον, το ότι αφήνουν αόριστο το πότε θα συζητηθούν και θα ψηφιστούν στην ολομέλεια της βουλής μας δείχνει το πραγματικό πρόσωπο του διαχειριστή της εξουσίας, αυτή τη φορά με αριστερό μανδύα. Για εμάς τίποτα δεν έχει λήξει και απαιτούμε να οριστεί άμεσα ο χρόνος και η διάρκεια της διαδικασίας συζήτησης – ψήφισης στην ολομέλεια χωρίς άλλες καθυστερήσεις. Όσο για τον υπουργό δικαιοσύνης ν. παρασκευόπουλο που επιφυλάσσεται για τις τροπολογίες, είναι ένα παιχνίδι επικοινωνιακής σκοπιμότητας και απαντάμε με την συνέχιση του αγώνα πιο δυναμικά. Ο υπουργός παίζοντας επικοινωνιακά παιχνίδια, θέτει σε κίνδυνο την ζωή των απεργών πείνας. Για αυτήν την κωλυσιεργία υπεύθυνοι είναι πρωτίστως ο συ.ριζ.α και στην συνέχεια η συγκυβέρνηση των αν.ελ. που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ψήφιση των τροπολογιών και του νομοσχεδίου. Τέλος, το σύνολο της ολομέλειας φέρει την πλήρη ευθύνη της ζωής των ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ πολιτικών κρατουμένων.

Η μιντιακή σκοπιμότητα να μην αναφέρεται το 1ο αίτημα των απεργών πείνας, η κατάργηση δηλαδή των τρομονόμων 187 και 187Α, έρχεται να δικαιώσει αυτούς που αμφισβητούσαν τον ‘‘ετοιμοπόλεμο’’ σύριζα που θα ερχόταν σε ρήξη με τις ‘‘κομπρεμί’’ διεθνείς συμφωνίες. Με πρωτοβουλία βουλευτών συ.ριζ.α κατατέθηκαν οι τροπολογίες που αφορούν την κατάργηση του κουκουλονόμου και την οριοθέτηση της χρήσης DNA. Με αφορμή την πρωτοβουλία αυτή, σε χθεσινή δήλωση του υπουργού προπο πανούση οι συγκεκριμένοι βουλευτές χαρακτηρίστηκαν: ‘‘έξαλλοι’’ και δεν εκφράζουν τον ‘‘προοδευτικό-συντηρητικό’’ σύριζα. Οι απεργοί πείνας ξεμπρόστιασαν την κυβέρνηση και ανέδειξαν το δεξιό και συντηρητικό κομμάτι του, που όχι μόνο δεν είχε προετοιμάσει νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄, αλλά δεν συμπεριέλαβε τα δίκαια αιτήματα των απεργών πείνας στο νομοσχέδιο, δημιουργώντας εμφανείς ρήξεις εσωκομματικά.

Παράλληλα, εθελοτυφλεί στα προβλήματα που επικρατούν στα νοσοκομεία των φυλακών τα οποία δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα βασικά για μια αξιοπρεπή περίθαλψη στους ασθενείς κρατούμενους που στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλο, με μεγαλύτερο κίνδυνο για την υγεία τους. Άλλη μια απόδειξη αδράνειας και προχειρότητας του νομοσχεδίου.

Στα πλαίσια των δράσεων αλληλεγγύης πραγματοποιήσαμε παρέμβαση την Πέμπτη 9/4 σε εκδήλωση (με θέματα υγείας ), με κυβερνητική παρουσία τον υπουργό υγείας και τοπικών βουλευτών. Πήραμε τον λόγο, διαβάστηκε το κείμενο μας και αναρτήσαμε πανό αλληλεγγύης.

Χαιρετίζουμε:

τον αγώνα των Τούρκων και Κούρδων κρατουμένων που από 11/3 ξεκίνησαν κυλιόμενη απεργία πείνας ως ένδειξη αλληλεγγύης των δίκαιων αιτημάτων των πολιτικών κρατουμένων,
την κατειλημμένη Πρυτανεία και τον αγώνα των συντρόφων/ισσών στην Αθήνα,
όλες τις πολύμορφες δράσεις αλληλεγγύης που πραγματοποιούνται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
Τέλος, ευχόμαστε καλή ανάρρωση στους κρατούμενους στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Παρανεστίου Δράμας που πραγματοποίησαν απεργία πείνας για 18 μέρες(από 23/3 μέχρι 8/4) με αιτήματα την απελευθέρωσή τους και το κλείσιμο των κέντρων κράτησης. Ο αγώνας για ελευθερία και ισότητα είναι αγώνας όλων μας.

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 2/3

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ-ΟΙ/ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ

Ηρακλείου, Κρήτης