Ρέθυμνο : Ενημέρωση από την πορεία αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας πολιτικούς κρατούμενους (24/03)

dsc04175a2Πορεία αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας πολιτικούς κρατούμενους πραγματοποιήθηκε χθες (24/03) στο Ρέθυμνο.Από τις 18:00 που ήταν το κάλεσμα μπροστά στο δημαρχείο, στήθηκε μικροφωνική που ακουγόταν το κείμενο αλληλεγγύης και αντιπληροφόρησης για τους απεργούς πείνας και μοιράζονταν κείμενα. Επίσης γράφτηκαν συνθήματα στους τοίχους του δημαρχείου για την απεργία πείνας και τις φυλακές, ενόψει της σημερινής εθνικιστικής παρέλασης.

Μέχρι τις 19:15 είχαν συγκεντρωθεί 80 -90 αλληλέγγυοι και κατέβηκαν στο δρόμο για πορεία στην πόλη. Ακολούθησε το κλασικό δρομολόγιο μέσα από τους κεντρικούς δρόμους και την παλιά πόλη του Ρεθύμνου και κράτησε περίπου μια ώρα. Φωνάχτηκαν πολλά συνθήματα, πετάχτηκαν τρικάκια και μοιράστηκε το κείμενο της συνέλευσης αλληλεγγύης.

Μετά από μια ώρα η πορεία η πορεία κατέληξε στο δημαρχείο όπου και διαλύθηκε η συγκέντρωση.Σύμφωνα με το καινούργιο σχέδιο της «αριστερής» κυβέρνησης ήταν έντονη η παρουσία ασφαλιτών περιμετρικά της συγκέντρωσης που παρακολουθούσαν από απόσταση τους αλληλέγγυους

Νίκη στον αγώνα των απεργών πείνας

Ανταπόκριση από mpalothia

περισσότερες Φωτογραφίες από την μικροφωνική/πορεία εδώ

πηγή : https://mpalothia.wordpress.com/