Αλληλέγγυες-οι στη Χίο: Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές στο Ρέθυμνο

RethymnoNosokomeioΠαρέμβαση στο νοσοκομείο και το ΙΚΑ Χίου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από ομάδα ατόμων με στόχο την ενημέρωση και την αντιπληροφόρηση εργαζομένων και διοικητικού προσωπικού, νοσηλευτών και νοσηλευόμενων για την υπόθεση των πολιτικών διώξεων στο νοσοκομείο και γενικά στο Ρέθυμνο. Θεωρούμε ότι η υπόθεση μας αφορά όλους, είμαστε κι εμείς ενεργό κομμάτι της κοινωνίας, τα προβλήματα των κοινωνικών παροχών που αφορούν την υγεία είναι κοινά, όπως και τα ζητήματα της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και της καταστολής των αγωνιστών. Μπορεί να απέχουμε διαγεωγραφικά αλλά συνδεόμαστε αξιακά. Μοιράστηκε σε όλες τις πτέρυγες μέσα κι έξω από το νοσοκομείο το ακόλουθο κείμενο:

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ- ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Όταν χτυπούν έναν μας χτυπούν όλους.

Το κράτος σταθερά ακολουθεί μια πάγια πολιτική τρομοκράτησης, ομηρίας, οικονομικής αφαίμαξης και τελικά εξόντωσης των πιο συγκρουσιακών κομματιών του κοινωνικού κινήματος. Σε μια προσπάθεια “παραδειγματισμού” του συνόλου εφαρμόζει τις πολιτικές διώξεις κάθε φορά που γεννιέται ένας δυναμικός κοινωνικός αγώνας. Από την Χαλκιδική και την Αθήνα ως το Ρέθυμνο γινόμαστε μάρτυρες της καταστολής.

Με μια σειρά πολιτικών διώξεων αγωνιστών τα τελευταία χρόνια στο Ρέθυμνο, αναδύεται μια μεθόδευση που συμβαδίζει με τη γενικότερη στρατηγική τρομοκράτησης και καταστολής των κοινωνικών αγώνων πανελλαδικά. Πιο συγκεκριμένα, μετά τη μαζική κατάληψη του δημαρχείου το Φλεβάρη του 2012 στο Ρέθυμνο, επιδιώχθηκε η δίωξη τριών ατόμων, ενώ το Μάρτη 2014 δικάστηκε ο πρόεδρος των γιατρών ΕΣΥ κατηγορούμενος ότι συμμετείχε στο βάψιμο κάμερας του νοσοκομείου. Και τα δύο σαθρά κατηγορητήρια κατέρρευσαν ύστερα από την κοινωνική πίεση που ασκήθηκε στους διωκτικούς μηχανισμούς. Οι προσπάθειες όμως εκφοβισμού συνεχίζονται. Σήμερα 18/2/15 κλήθηκαν σε δίκη τέσσερα άτομα με την ίδια αστήρικτη κατηγορία, ότι δηλαδή συμμετείχαν στο μαύρισμα καμερών του νοσοκομείου τη μέρα που η διοίκησή του ετοίμαζε φιέστα για τους “μεγάλους ευεργέτες”, Βαρδινογιάννη και Δασκαλαντωνάκη.

Οι κάμερες, που τοποθετήθηκαν με πρόφαση “την ασφάλεια υλικών και ανθρώπων”, όχι μόνο προσβάλλουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ασθενών και επισκεπτών, αλλά παράλληλα παρακολουθούν τους εργαζόμενους και τους ανασφάλιστους που δεν έχουν να πληρώσουν την “δωρεάν” υγεία. Η αυθαίρετη και παράνομη τοποθέτησή τους εξαρχής συνάντησε σημαντική αντίδραση, που θα συνεχιστεί μέχρι να κατέβουν.

Μετά το μαύρισμα των καμερών ακολούθησε όργιο παραπληροφόρησης και καταστροφολογίας που έφτασε μέχρι τα κανάλια εθνικής εμβέλειας. Αυτό το μηχανισμό προφανώς κινητοποίησε ο ίδιος ο διοικητής του νοσοκομείου Ν. Ξυπολυτάς. Το συγκεκριμένο άτομο, που υποστήριξε ανοιχτά την αιμοδοσία “μόνο για έλληνες” που ήθελε να οργανώσει η ναζιστική συμμορία της χρυσής αυγής, που επαννειλημένα έχει απειλήσει εργαζόμενους, που λειτουργούσε αναίσχυντα ιδιωτικό ιατρείο παρά τις καταγγελίες, βρίσκεται σε αυτή τη θέση εφαρμόζωντας τις πολιτικές ολοκληρωτικής διάλυσης του νοσοκομείου προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων. Το ίδιο άτομο κίνησε για ακόμη μία φορά διαδικασία δίωξης, η οποία ολοκληρώνεται με τους σεκιουριτάδες στο ρόλο του ρουφιάνου να “αναγνωρίζουν” πρόσωπα καθ’ υπόδειξη της ασφάλειας.

Τα νοσοκομεία, με τα τόσα προβλήματα, δεν χρειάζονται ούτε κάμερες ούτε διοικητές. Χρειάζονται προσωπικό, υγειονομικά υλικά, ανθρώπινα ωράρια εργασίας, αξιοπρεπείς μισθούς για να αντιμετωπίσουν τις δραματικές ελλείψεις που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των νοσηλευόμενων και των εργαζόμενων.

ΟΥΤΕ ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΥΤΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΜΕΙΑ

Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ- ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

 

Αλληλέγγυες-οι στη Χίο

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1539778/