Χανιά : Ενημέρωση για την πορεία της 6/12

xania 6-12-14Το απόγευμα της 6 Δεκέμβρη,  800-1000 άτομα έκαναν πορεία στο κέντρο των Χανίων. Το αναρχικό μπλοκ είχε περίπου 300 άτομα. Η πορεία μετά την προσυγκέντρωση στην αγορά κινήθηκε επί της οδού Αποκορώνου, συνέχισε στη πλατεία Δικαστηρίων και κατευθύνθηκε στην οδό Παπανδρέου που έγινε επίθεση στο πολιτικό γραφείο του Μανούσου Βολιουδάκη βουλευτή της ν.δ. Ομάδα ατόμων αφού έσπασε τα πατζούρια του ισογείου μπήκε μέσα στο γραφείο ανακαινίζοντας το… Η ενέργεια αυτή αποκρύφτηκε εσκεμμένα από όλα τα μέσα.

Παρ’ όλο που η κεφαλή της πορείας πρωτοβουλιακά επιχείρησε να αλλάξει το συμφωνημένο δρομολόγιο, υπήρξαν αντιδράσεις από τα πίσω μπλοκ και το δρομολόγιο συνεχίστηκε κανονικά.

Στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Δασκαλογιάννη μέρος της πορείας συγκρούστηκε με τους μπατσους (3 διμοιρίες) στήνοντας οδοφράγματα, και χρησιμοποιώντας πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Τα σκυλιά αιφνιδιασμένα κοιτάζανε σα χάνοι και τα τρώγανε χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα. Η μόνη τους αντίδραση ήτανε η ρίψη χημικών μετά από κάμποση ώρα.

Μετά τη λήξη της πορείας μεμονωμένα άτομα κινήθηκαν προς την αγορά (παρ’ όλο που η πορεία δεν κατέληξε εκεί για να αποφευχθούν πιθανές προσαγωγές). Γίνανε 8 προσαγωγές. Οι 3 μετατράπηκαν σε συλλήψεις με την κατηγορία της διατάραξης κοινης ειρήνης και αφέθηκαν ελεύθεροι απο τους μπάτσους αργά το βράδυ.

https://athens.indymedia.org/post/1536380/

***********

Η πορεία αλληλεγγύης για το Νίκο Ρωμανό, σε συνδυασμό με την συμπλήρωση 6 χρόνων από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τους δολοφόνους Κορκονέα- Σαραλιώτη,  ήταν μαζική με παλμό, ένταση.. και αυξημένους παλμούς μιας και τα δακρυγόνα γέμισαν ασφυκτικά την πόλη. Στην πορεία συμμετείχαν, συνδικάτα, πολιτικοί χώροι, συλλογικότητες φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην κρατική καταστολή αλλά και την πολίτικη της κυβέρνησης.
Μετά το τέλος της πορείας και ενώ η πορεία ήταν ειρηνική, υπήρξε ένταση.

Οι αστυνομία έκανε τυφλές συλλήψεις στην πλατεία της Αγοράς, όπου και τους άφησαν όταν κατάλαβαν ότι είναι άσχετοι με τα περιστατικά. Ωστόσο 6 από αυτούς οδηγηθήκαν στο αστυνομικό μέγαρο όπου άμεσα καλέστηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης. Πληροφορίες λένε ότι για τρεις από τους συλληφθέντες σχηματίστηκε δικογραφία. Τέλος ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Σαρρής δήλωσε στα Χ.Ν ότι έγιναν «αναίτιες προσαγωγές ατόμων που δεν είχαν καμία σχέση με τα επεισόδια».

Ακόμα, ο κύριος Βολουδάκης που χθές ψήφισε μειώσεις μισθών και συντάξεων, υπογράφοντας άλλη μια μαύρη σελίδα για την χώρα, για την επίθεση στο γραφείο του, δήλωσε ότι : 

Οι «γενναίοι» κουκουλοφόροι που έδρασαν τη νύχτα της 6ης Δεκεμβρίου στα Χανιά, ανάμεσα στα άλλα σπουδαία τους «κατορθώματα», «κατάφεραν» να σπάσουν κι ένα παράθυρο ισογείου στην οδό Πλάτωνος: ένα από τα παράθυρα του γραφείου μου! Ούτε με πτοούν, ούτε καν με ανησυχούν, τόσο εμένα όσο και τους συνεργάτες μου. Η ενέργεια αυτή, το μόνο που καταφέρνει είναι να ενισχύει την αποφασιστικότητά μου να υπηρετήσω τις θέσεις που πιστεύω, και για τις οποίες οι πολίτες των Χανίων με εξέλεξαν βουλευτή.

Η δημοκρατία δε φοβάται τη βία – κανείς δεν μπορεί να καταλύσει την έννομη τάξη στην πατρίδα μας.

Όσοι εκ του ασφαλούς δημιουργούν το κλίμα που ευνοεί τις πράξεις πολιτικής βίας, όσοι αισθάνονται «όμοροι» πολιτικά, ή «αλληλέγγυοι» με αυτούς που σπάνε και καίνε με κάθε ευκαιρία, θα πρέπει να ξέρουν ότι οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν, και θα αποδώσουν στον καθένα τις ευθύνες του !

Σαν Καραβάνι θα θέλαμε να τονίσουμε ότι το Reuters σε δημοσίευμα του, αναφέρει ότι, οι νέοι της Ελλάδας δεν έχουν να χάσουν τίποτα πιά, μιας και η ανεργία και η φτώχεια έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα. Οπότε για την δημοκρατία του κύριου Βολουδάκη, σίγουρα οι εξεγέρσεις των φτωχών στρωμάτων δεν ταιριάζουν

Επίσης αξίζει να αναφέρουμε ότι η αστυνομία έκανε αλόγιστη χρήση των χημικών, στην περιοχή του Ωδείου, με αποτέλεσμα, αέρια να εισέρθουν στο χώρο του Ωδείου, όπου εκείνη την ώρα διαδραματίζονταν παιδική εκδήλωση. Οι υπεύθυνοι έκλεισαν την πόρτα, ωστόσο τα αέρια είχαν μπει στο Ωδείο, και η ατμόσφαιρα για τους παρευρισκόμενους να είναι αποπνικτική.

– Πηγή : http://www.tokaravani.gr