Ρέθυμνο : Ενημέρωση από την αντιφασιστική πορεία για τον Π. Φύσσα (18/09)

rethymno 18-9-14Tην Πέμπτη 18/09, 400 – 500 αντιφασίστες βγήκαν στους δρόμους του Ρεθύμνου. Χώρος συγκέντρωσης ήταν το Δημαρχείο, όπου από τις 18:00 υπήρχε μουσική προσυγκέντρωση με τους Daulute και διαβαζόταν το κείμενο του αντιφασιστικού συντονισμού από την μικροφωνική, με αρκετή συμμετοχή ακόμα και των περαστικών. Όσο περνούσε η ώρα αυξανόταν η συμμετοχή του κόσμου.

Λίγο μετά τις 19:00 ξεκίνησε η πορεία με διακριτική παρουσία ένστολων αστυνομικών, αλλά αρκετούς ασφαλίτες στα πλάγια και στις γωνίες. Αφού πέρασε από τις κύριες λεωφόρους, έφτασε μέχρι τα ανατολικά όρια της πόλης, βγάζοντας τον κόσμο στα μπαλκόνια του ενώ οι δρόμοι δονούνταν από τα αντιφασιστικά συνθήματα και γινόταν μοίρασμα αντιφασιστικών κειμένων ενώ διακόσμηση των τοίχων με αντιφασιστικά στένσιλ και συνθήματα.

Συνθήματα που ακούστηκαν :

  • Ο Μελιγαλάς ήταν η αρχή στο Ρέθυμνο ανοίγουμε πηγάδι πιο βαθύ

  • Στο διάολο τα κόμματο και ο πατριωτισμός, αυτόνομη οργάνωση και αντιφασισμός

  • Όχι φυλακές για τους εθνικιστές, μόνο κρεμάλες και εντατικές

  • Οργή και λύσσα για τον Παύλο Φύσσα

  • Και άλλα σε παραλλαγές για τα τοπικά μέλη των νεοναζί

Στη συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε στη παλιά πόλη του Ρεθύμνου που είχε οργανωθεί συναυλία από τον αντιφασιστικό συντονισμό. Πριν φτάσει στην πλατεία Αγνώστου (που είναι είσοδος για την παλιά πόλη) είδαμε κρυμμένη στα στενά μια διμοιρία (να κάθονται χαλαρά) και μια κλούβα, ενώ περιμετρικά της πλατείας υπήρχαν παντού ασφαλίτες.

Η πορεία κατέληξε με πολύ παλμό στην πλατεία Μικρασιατών όπου έγινε η αντιφασιστική συναυλία

ΥΓ Επίσης πρέπει να προσθέσουμε πως ο ασφαλίτης με τη βέσπα και το χαρακτηριστικό κράνος πρέπει να είναι πιο προσεκτικός όταν οδηγάει πάνω στα πεζοδρόμια, καθώς παραλίγο να χτυπήσει ένα ζευγάρι τουριστών που χειροκροτούσαν την διαδήλωση. (Για να μην αναφέρουμε και για τους συντρόφους/ ισσες που παραλίγο να χτυπήσει με τη βέσπα του.

πηγή : http://mpalothia.com/