Ρέθυμνο : Ενημέρωση από συγκέντρωση/μικροφωνική ενάντια στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στη θάλασσα 22/5

dsc03499aΣτα πλαίσια της πανελλαδικής ημέρας δράσης (22/05) ενάντια στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στη θάλασσα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση – μικροφωνική στο Ρέθυμνο.

Είχε καλεστεί από την Παγκρήτια Συνέλευση Αναρχικών /Αντιεξουσιαστών μπροστά από το δημαρχείο της πόλης. Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 19:00 και κράτησε περίπου 2 ώρες. Μοιράστηκαν κείμενα ενάντια στην καταστροφή των χημικών στη θάλασσα, Άπατρις και το Παζλ (τοπικό έντυπο αντιπληροφόρησης). Το μοίρασμα έγινε και στο χώρο μπροστά από το δημαρχεία αλλά και στα διερχόμενα αυτοκίνητα στον κεντρικό δρόμο μπροστά από αυτό.

Καθώς η συγκέντρωση γινόταν σχεδόν απέναντι από τo εκλογικά γραφείo του τωρινού δημάρχου φωνάχτηκαν συνθήματα εναντίον του, όταν εμφανίστηκε σε αυτό. Επίσης λόγω της γειτνίασης της συγκέντρωσης με τα γραφεία του εν λόγω υποψηφίου, η παρουσία της αστυνομίας ήταν παραπάνω από εμφανής. Δελτάδες, ΟΠΚΕ και καπελάκηδες (πέρα των ασφαλιτών) υπήρχαν σε κάθε κατεύθυνση σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων. Επίσης παρατηρήσαμε και κάποιους φασίστες

Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε ήταν κυρίως από τον α/α χώρο καθώς και κάποιους ανένταχτους αριστερούς. Έλαμψαν δια της απουσίας της, η αριστερά (θεσμική και εξωκοινοβουλευτική) καθώς έχουν πιο “σημαντικό αγώνα” αυτό, της άγρας ψήφων για τις επερχόμενες εκλογές. Ή απλά προτιμάνε τα θεσμικά πανηγυράκια με την παρουσία τον τοπικών “αρχόντων” και την κάλυψη από τα καθεστωτικά media.

Ούτε στα χημικά των πολέμων τους

Ούτε στις ΒΑΠΕ της ειρήνης τους

Πηγή : http://mpalothia.com/