Ρέθυμνο : Ενημέρωση από την πορεία ενάντια στις πολιτικές διώξεις (06/03)

politikes diwxeis -rethymnoΤη στήριξη τους στο συνδικαλιστή Γιάννη Σαριδάκη και την εναντίωση τους στην τοποθέτηση καμερών εντός του νοσοκομείου Ρεθύμνου , όπως και την εναντίωση στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων μονάδων υγείας εξέφρασαν χτες στα πλαίσια πορείας αρκετοί διαδηλωτές.

Μετά από προσυγκέντρωση στο Δημαρχείο περίπου 250 άτομα έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης φωνάζοντας συνθήματα. Η πορεία κατευθύνθηκε και στο νοσοκομείο όπου η παρουσία της αστυνομίας ήταν αρκετά έντονη , με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γεγονός το ότι είχαν αποκλείσει την είσοδο των επειγόντων περιστατικών, κάτι που οι διαδηλωτές δεν παρέλειψαν να τους επισημάνουν.

Στη διάρκεια της πορείας γράφτηκαν συνθήματα και έγιναν κάποια stencils. Ανάμεσα στα συνθήματα που φωνάχτηκαν ήταν και τα : «Το νοσοκομείο ανήκει στο λαό , σε κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο», «Τα νοσοκομεία δεν είναι μαγαζιά, να διώξουμε τις κάμερες και τον Ξυπολητά», «Οι δίκες θα γίνουν του κράτους καταδίκες» “Άδωνι , Κυριάκο ,και όλη η συμμορία, θα σας χειρουργήσουμε χωρίς αναισθησία” καθώς και άλλα συνθήματα στήριξης στους πολιτικά διωκόμενους και επίσης συνθήματα ενάντια στην καταστολή. Η πορεία έληξε στο δημαρχείο Ρεθύμνου.

πηγή : http://mpalothia.com