Yunanistan : İraklio – DAYANIŞMA SINIR TANIMAZ : KOZAN NİHAYET VE KOVUŞTURULAN TÜM SİYASİ MÜLTECİLER DERHAL SERBEST BIRAKILSIN

Niyahet Kozan - DayanışmaDayanışma sınır tanımaz!

Yunan devleti son zamanlarda  siyasi ve sendika faaliyetleri yüzünden TC tarafından aranan Türk ve Kürtler siyasi mültecileri tutuklamaktadır. Bu çerçevede 8/2/2014’te mücadeleci Niyahet Kozan (Rojda) İraklio Emniyet güçleri tarafından tutuklanmıştır.
TC’ye iadeleri devamlı işkencelere ve TC hapishanelerinde ölüm tehdidine maruz kalacakları anlamına gelmektedir.

★ Nihayet Kozan ve kovuşturulan tüm siyasi mülteciler derhal serbest bırakılsın!

Bilgilendirme: 13/2/14 Perşembe günü, Liondaria Meydanı saat 18:00

Yürüyüş: 18/2/14 Salı günü, Liondaria Meydanı saat 18:00

DAYANIŞMA SINIR TANIMAZ

Uluslararası tutuklama emriyle, 8 Şubat 2014 Cumartesi günü İraklio şehrindeki kendi evinde Kürt mücadeleci Kozan Nihayet (Rojda) İraklio Polisine ait iki sivil polis tarafından tutuklanıp, gözaltına alındı. 10 Şubat 2014, Pazartesi günü, Türkiye’ye iade edilip edilmeyeceği hakkında karar verilinceye kadar savcı kararıyla Neapolis hapishanesine sevk edildi.

Mücadeleci Kozan Nihayet hiçbir zaman ne Türkiye’de ne de, doğal olarak, Yunanistan’da hiçbir suç işlemedi. TC’nin onu yargılama isteğinin tek sebebi, Türkiye’de verdiği siyasi mücadele ve düşünceleri. Yunanistan’da yaşadığı ve çalıştığı on dört (14) yıl boyunca, hiçbir şekilde kimseye zarar vermediği gibi, aksine işçi ve en alt sınıflarının verdiği mücadelelere istikrarlı bir tutumla hep katılmıştır. Aynı zamanda Yunan vatandaşlığına geçmiş Kürt bir siyasi mülteciyle evlidir.

Yunanistan ile TC arasında son zamanlarda gelişmekte olan bir işbirlik çerçevesinde tutuklanmıştır. Bu işbirlik Türkiye’de siyasi ve sendika faaliyetleri yüzünden aranan Türk ve Kürtlerin TC’ye iadelerini öngörmektedir. Hatta 10 Şubat 2014 Pazartesi günü Atina’da Yunan devleti tarafından dört Kürt siyasi mülteci de tutuklanmış ve TC’ye iadeleri tartışılmaktadır. Kozan Nihayet ve diğer siyasi mültecilerin iadeleri devamlı işkencelere ve TC hapishanelerinde ölüm tehdidine maruz kalacakları anlamına gelmektedir.

Siyasi mülteci statüsünü kazanmış binlerce kişi pek çok Avrupa ülkesinde rahat ve sorunsuz bir şekilde yaşamaktadır. Siyasal ve toplumsal meselelerde uluslararası bir çerçevede değişimlerin yaşandığı bir ortamda Yunanistan’daki aşırı sağcı hükümet, bu işi abartarak, siyasi eylemleri ve düşünceleri yüzünden aranan kişileri tutuklayarak iadelerinin yolunu açmıştır. Evren cuntasına ve TC militarist devletine karşı direnmiş insanlar günümüzde terörist olarak aranmaktadır.

Kendi bakış açımıza göre, dayanışma sınır ya da millet tanımaz. Yunanistan ya da başka Avrupa ülkelerinde bulunan ve TC’ye iade tehlikesi olan Türk ve Kürt siyasi mültecilerle dayanışmamızı fiilen göstermek zorundayız. İadeleri uzun yıllar boyunca hapishanelerde kalma ve vahşice işkence görme sonucunu getirecektir.

Dipnot: Kozan Nihayet’in arkasında, pek çok yandaş medyada kirli bir yanlış bilgi yayma oyunu oynanmıştır. Bu medya bir kere daha ve hiç düşünmeden devletin tahakküm mekanizmalarının çıkardığı bültenleri kopyalamaktadır. Rojda’yı “son aylarda saklanan, polisi kandıran çok korkunç bir terörist” olarak göstermeye çalışmaktadır. Halbuki Rojda 2001’de İraklio Belediyesinde resmi nikahla evlenmiş, son yıllarda turistik bir tesiste çalışmış, önceden siyasi iltica için başvurmuş ve kısa bir süre önce vatandaşlığa geçmek için başvurmuştur. 2012’de eşiyle birlikte iş aramak için Almanya ve Hollanda’ya gittikten birkaç ay sonra Yunanistan’a dönmüşlerdir.

 

KOZAN NİHAYET VE KOVUŞTURULAN TÜM SİYASİ MÜLTECİLER

DERHAL SERBEST BIRAKILSIN