Σωματείο εργαζομένων οδηγών με δίκυκλο όχημα Ν. Ηρακλείου ψήφισμα αλληλεγγύης στον RIDVAN CELIK( Rido)

Το Σωματείο μας, καταγγέλει σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες του Ηρακλείου, ότι το Ελληνικό κράτος και η αστυνομία μεθοδεύει την απέλαση του Τούρκου αγωνιστή RIDVAN CELIK ( Rido) στο στρατιωτικό καθεστώς της Τουρκίας.

Ο Rido συνελλήφθει αναίτια στην γειτονιά όπου ζει και εργάζεται χρόνια, όταν πήγαινε στη διαδήλωση μνήμης, για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από αστυνομικό πριν 1 χρόνο.

Ο Rido έφυγε κυνηγημένος από την Τουρκία όταν αρνήθηκε να υπηρετήσει το φασιστικό καθεστώς και το στρατό του, στον πόλεμο που κύρηξε ενάντια στους Κούρδους αδελφούς του.

Είναι ένας άνθρωπος αξιαγάπητος και πρόθυμος να βοηθήσει κάθε συντοπίτη του- όπως πολλές φορές έχει κάνει στη γειτονιά που διαμένει με βαψίματα μετακομίσεις κ.λ.π- και ουδέποτε έχει προκαλέσει με τη συμπεριφορά του.

Τέτοιοι άνθρωποι είναι για μας ευπρόσδεκτοι.

Καταγγέλλουμε την εξοργιστική μεθόδευση για απέλασή του στους Τούρκους Δήμιούς του.

Η απέλασή του ισοδυναμεί με πιθανή θανατική καταδίκη.

Δεν θα γίνουμε συνένοχοι σ’ αυτό το έγκλημα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

· Να χορηγηθεί άμεσα πολιτικό άσυλο στον

RIDVAN CELIK( Rido)

ΚΑΛΟΥΜΕ:

· Όλους τους φορείς, συλλόγους, συλλογικότητες, σωματεία εργαζομένων, το δικηγορικό σύλλογο Ηρακλείου και όλους τους πολίτες να πάρουν άμεσα θέση με ψηφίσματα για να ακυρώσουμε αυτήν την απάνθρωπη απέλαση του συμπολίτη μας.

Σωματείο εργαζομένων οδηγών

με δίκυκλο όχημα Ν. Ηρακλείου.

«Τελευταίος τροχός- Νίκος Πετράκης»