Ανακοινώσεις Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Σπύρο Στρατούλη

  • solidarity-stratoulis-SPYROSΚείμενο αλληλεγγύης στην απεργία πείνας του Σπύρου Στρατούλη απ’τους συγκατηγορούμενούς του για την υπόθεση της υποτιθέμενης εγκληματικής οργάνωσης με το όνομα “Στέκια Θεσ/νίκης”.

Στις 2 Ιούλιου του 2012, πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη επιχείρηση της αστυνομίας με εφόδους σε σπίτια, χώρους εργασίας και την κατάληψη Ορφανοτροφείου, όπου και συλλαμβάνονται 13 από εμάς με βασικές κατηγορίες , αυτές της σύστασης και συμμετοχής στην υποτιθέμενη εγκληματική οργάνωση με το όνομα “Στέκια Θεσ/νίκης”. Μετά από οχτώ μήνες, καλούνται σε απολογία στον ανακριτή οι υπόλοιποι 17 οι οποίοι δεν είχαν συλληφθεί στην αυτόφωρη διαδικασία. Μεταξύ αυτών και ο σύντροφος Σπύρος Στρατούλης.

Αυτή τη φορά δεν εκφραζόμαστε δημόσια με σκοπό να μιλήσουμε για την υπόθεση αυτή καθ΄αυτή. Τοποθετούμαστε για την κατάσταση με την οποία αναμετράται σήμερα ο αγωνιστής, σύντροφος και φίλος Σπύρος Στρατούλης. Ο Σπύρος αντιμετωπίζοντας την εκδικητικότητα του κράτους, κατηγορείται ως μέλος της υποτιθέμενης εγκληματικής οργάνωσης “Στέκια Θεσ/νίκης” με βάση τηλεφωνικές συνομιλίες που περιέχονται στο ανυπόστατο κατηγορητήριο και ενω ο ίδιος βρισκόταν έγκλειστος στη φυλακή της Λάρισας. Προφανώς βρισκόμαστε μπροστά σε μια ακόμη περίπτωση στοχοποίησης ενός αγώνιστή και ποινικοποίησης των συντροφικών και φιλικών του σχέσεων, οι οποίες χρησιμοποιούνται για να κάμψουν τον ίδιο και το περιβάλλον του. Η κίνηση αυτή της Δικαστικής και μη εξουσίας, έχει αφετηρία στον Σπύρο, αλλά στρέφει το βλέμμα της στους αγώνες “εντός των τειχών”. Ο Σπύρος Στρατούλης, είναι παρών στους αγώνες των κρατουμένων για ελευθερία και αξιοπρέπεια ενάντια στο σωφρονιστικό σύστημα και τις φυλακές τα τελευταία 22 χρόνια. Η αλληλεγγύη στους αγώνες αυτούς στάθηκε η γέφυρα ανάμεσα στον ίδιο και σε πολλούς/ές από εμάς και αυτή,όπως και ο ίδιος, είναι που τώρα στοχοποιούνται.

Το Συμβούλιο λοιπόν των φυλακών, αρνείται πλέον να του χορηγήσει άδειες εξόδου, με αφορμή το γεγονός ότι είναι υπόδικος για τη νέα υπόθεση. Ο Σπύρος λαμβάνει εδώ και δύο χρόνια άδειες εξόδου κανονικά, πληρώντας τους όρους χορήγησης. Ερμηνεύοντας την ισχύουσα νομοθεσία προς παράταση της πολυετούς ομηρίας του και παρά το γεγονός ότι έχει αφεθεί ελεύθερος για την ίδια υπόθεση χωρίς περιοριστικούς όρους, σταματάει η χορήγηση αδειών εξόδου έως ότου ο ίδιος απαλλαγεί από τις κατηγορίες ή αθωωθεί. Την εκδικητική συμπεριφορά έρχεται να κλείσει η πρόταση του Εισαγγελέα προς το Δικαστικό Συμβούλιο, για παραπομπή όλων των κατηγορουμένων (και άρα και του Σπύρου Στρατούλη) σε δίκη, ακολουθώντας κατά γράμμα το διαβιβαστικό των μπάτσων χωρίς καμία περαιτέρω εξέταση της δικογραφίας.

Κάτι τέτοιο απ΄την πλευρά τους δεν μας εκπλήσσει, μας εξοργίζει. Το κράτος, επιβεβαιώνοντας την υπόστασή του, δείχνει τα δόντια του με κάθε τρόπο σε όσες και όσους αγωνίζονται. Μέσα σ’αυτή τη συνθήκη, ο Σπύρος αποφασίζει να ξεκινήσει απεργία πείνας τη Δευτέρα 11 Νοέμβρη, ως έσχατο μέσο για την ικανοποίηση των αιτημάτων του. Απ’ τη μεριά μας, στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στον αγώνα που δίνει για αξιοπρέπεια και επαναχορήγηση των αδειών του.

Όπως δεν ανεχόμαστε ένας ολόκληρος πολιτικός χώρος με τις δομές και τις δράσεις του να βαφτίζεται εγκληματική οργάνωση, έτσι και τώρα δε θα ανεχτούμε την εκδικητική στάση του κράτους απέναντι στον φυλακισμένο αγωνιστή Σπύρο Στρατούλη. Οι αγώνες στις φυλακές δεν ποινικοποιούνται, δεν καταστέλλονται.

Απαιτούμε την άμεση απαλλαγή του αγωνιστή Σπύρου Στρατούλη από το κατηγορητήριο και την εκ νέου χορήγηση των αδειών του.Από τη Λάρισα ως τη Θεσσαλονίκη, η αλληλεγγύη το όπλο μας

Οι κατηγορούμενες/οι για την υπόθεση της υποτιθέμενης εγκληματικής οργάνωσης με το όνομα “Στέκια Θεσ/νίκης”, Νοέμβρης 2013.

  • Γράμμα αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Σπύρο Στρατούλη απο τους κρατούμενους της Β, Γ και Α Πτέρυγας της Φυλακής Λάρισας.

Εμείς οι κρατούμενοι από τις πτέρυγες Β, Γ και Α της Φυλακής Λάρισας ενώνουμε τη φωνή μας και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα του συγκρατούμενου μας  και απεργού πείνας από 11 Νοεμβρίου, Σπύρο Στρατούλη, ο οποίος υφίσταται μια συκοφαντική δίωξη από τους μπάτσους και τους δικαστές που στόχο έχει, τόσο τη φίμωση του ίδιου, όσο και τον παραδειγματισμό και άλλων «ελεύθερων», εντός των τειχών, αγωνιστών που αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι και συνεχίζουν να μιλάνε για τα κακώς κείμενα.

Η δεδομένη, πλέον, κρατική αλητεία που χρησιμοποιεί κάθε μέσο, όπως υποκλοπές τυχαίων και αδιάφορων συνομιλιών, δίνει το πάτημα στη δικαστική εξουσία να λειτουργήσει για άλλη μια φορά σαν τροχοπέδη στη χορήγηση αδειών που ο συγκρατούμενος μας, Σπύρος, λάμβανε κανονικά για δύο χρόνια και να επηρεάσει και κατ΄επέκταση την υφ΄όρον απόλυση του.

Στηρίζουμε με όποιον τρόπο μπορούμε τον αγώνα του Σπύρου Στρατούλη και προειδοποιούμε :

Σήμερα ο Σπύροs, αύριο εμείς

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Υ.Γ. Δεν ξεχνάμε και τους 4 Τούρκους αγωνιστές που ρισκάρουν την ίδια τους τη ζωή, το μοναδικό όπλο που διαθέτουν .Τους στέλνουμε την αλληλεγγύη μας και μια υψωμένη γροθιά.

Καλή δύναμη αδέλφια

Οι κρατούμενοι της Β, Γ και Α Πτέρυγας της Φυλακής Λάρισας

  • Κείμενο αλληλεγγύης απο το δίκτυο αναρχικών κρατουμένων

Στις 2 Ιουλίου 2012 , προσαγάγονται 25 άτομα από διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης και τους ανακοινώνεται πως βρίσκονται κατηγορούμενοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και ένα πλήθος άλλων βαριών κατηγοριών. Παραμένουν υπό κράτηση στα κρατητήρια της Γ.Α.Δ.Θ. μέχρι να περάσουν ανακριτή, όπου και τελικά αφήνονται ελεύθεροι. Στο διάστημα της κράτησης τους , αποκαλύπτεται πως η ογκοδέστατη δικογραφία έχει σχηματιστεί αποκλειστικά από τηλεφωνικές συνομιλίες, οι οποίες αφού μαγειρεύτηκαν από την αστυνομία, αποτέλεσαν τη βάση από την οποία υποτίθεται προκύπτουν παραβατικές πράξεις και οργανωμένη συμμετοχή των κατηγορούμενων σε αυτές.
Παρόλες τις ιδιαιτερότητες της, ιδιαίτερότητες που αφορούν το εσωτερικό του α/α χώρου, η υπόθεση αυτή έχει και μια πειραματική διάσταση για τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Είναι η πρώτη φορά που διώκονται αναρχικοί με μοναδικό στοιχείο αναφορές σε τηλεφωνικές κλήσεις. Μια πρακτική που στηριζόμενη στη σκόπιμη ασάφεια του άρθρου 187 ή αλλιώς τρομονόμου, έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές σε άσχετες με τον αναρχικό χώρο υποθέσεις. Επιχειρείται να δημιούργηθεί ένα προηγούμενο όπου πρόσωπα και καταστάσεις (άσχετες μεταξύ τους πολλές φορές) ομαδοποιούνται σε εγκληματικές οργανώσεις, προκειμένου να διευκολυνθεί το κατασταλτικό έργο.
Στη συγκεκριμένη υπόθεση οι επιπτώσεις είναι φαινομενικά μικρές για τη συντριπτική πλειοψηφία των κατηγορούμενων, αλλά όχι για όλους.
Στις 10 Απριλίου 2013 ο σύντροφος Σπύρος Στρατούλης παραλαμβάνει, από την υπηρεσία της φυλακής Λάρισας, μια κλήση για να απολογηθεί ως κατηγορούμενος για την εν λόγω υπόθεση στις 23 Απριλίου στον ανακριτή που τη χειρίζεται, στα πλαίσια δευτεροβάθμιας κλήσης ατόμων που εμφανίζονται στη δικογραφία. Κατά τη διαδικασία δεν προφυλακίζεται και εκ τότε παραμένει υπόδικος.
Η περίπτωση του Σπύρου Στρατούλη στη συγκεκριμένη υπόθεση, έχει μια ιδιαίτερη σημασία καταρχήν λόγο των επιπτώσεων που ενέχει αυτή η υποδικία για τον ίδιο. Όντας φυλακισμένος , το ότι εκρεμούν εις βάρος του κακουργηματικές κατηγορίες, τον τοποθετεί σε μια δικαστική ομηρία, καθώς αναιρούνται τόσο οι άδειες τις οποίες έπερνε τακτικά, όσο και η ίδια η αποφυλάκιση του με αναστολή. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως θα μείνει στη φυλακή για τριάμισι ακόμη χρόνια, ως ότου συμπληρώσει τη μέγιστη ποινή που μπορεί να εκτίσει κάποιος, δηλαδή τα 25 χρόνια.
Ταυτόχρονα η δικαστική αυτή ομηρία του συντρόφου έχει σημασία και για έναν ακόμη πού σημαντικό λόγο. Η εμπλοκή του στη συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί μια ξεκάθαρη έκφραση της εκδικητικότητας των κατασταλτικών μηχανισμών απέναντι σε αυτούς που δεν υποτάσονται από τις φυλακές τους. Το γεγονός ότι ο Σπύρος όχι μόνο δεν “σωφρονίστηκε” μετά από 22 χρόνια έγκλειστος στα δημοκρατικά κελιά, διάστημα το οποίο πέρασε αγωνιζόμενος σηκώνοντας και τις επιπτώσεις, φτάνει να τον καταστήσει στόχο των κατασταλτικών μηχανισμών και μόνιμο ύποπτο των διαφόρων υπηρεσειών των μπάτσων.

Από τις 11 Νοεμβρίου ο σύντροφος Σπύρος Στρατούλης ξεκίνησε απεργία πείνας απαιτώντας την παύση της εκδικητικής διωξής του.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του και θα είμαστε μαζί του μέχρι τη νίκη.
Κανένας σύντροφος μόνος στα χέρια του κράτους.
Άμεση παύση της διωξης του.

δίκτυο αναρχικών κρατουμένων δομοκός-κορυδαλλός-κέρκυρα

  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΠΥΡΟ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΚαμιά φορά αρκεί να κοιτάξεις το βλέμμα ενός ανθρώπου για να καταλάβεις αν είναι «εντάξει». Πόσο μάλλον στη φυλακή όπου τα καθάρια βλέμματα είναι μετρημένα. Ο Σπύρος Στρατούλης είναι η ενσάρκωση του πάθους για τη λευτεριά. Βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 11/11 γιατί μετά από 21 χρόνια στις φυλακές-κολαστήρια, του στέρησαν το δικαίωμα στις τακτικές άδειες που μόλις εδώ και ένα χρόνο άρχισε να παίρνει, λόγω ενός στημένου κατηγορητηρίου που τον εμπλέκει με τη γνωστή υπόθεση των στεκιών της Θεσσαλονίκης. Ο Σπύρος εδώ και καιρό έχει μπει στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών για την παθιασμένη αγωνιστική του στάση μέσα στις φυλακές. Η μεθόδευση αυτή δείχνει την εκδικητικότητα των μηχανισμών της εξουσίας που τον θέλουν δια βίου κρατούμενο. Να μην αφήσουμε τον αγωνιστή Σπύρο Στρατούλη όμηρο στα χέρια των αστυνομικών-δικαστικών μηχανισμών. Κώστας Γουρνάς Φυλακές Κορυδαλλού
  • ΓΡΑΜΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΣΠΥΡΟ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Εμείς, οι κρατούμενοι της Φυλακής Τρικάλων, στεκόμαστε στο πλευρό του απεργού πείνας και συγκρατούμενου μας στη Φυλακή Λάρισας,  Σπύρου Στρατούλη, ο οποίος διαμαρτύρεται με αυτό τον τρόπο  για το άθλιο κατηγορητήριο που κατασκεύασε η μπατσία και  χρησιμοποιήθηκε  ως  πρόσχημα για να του κόψουν τις άδειες εξόδου που έπαιρνε κανονικά για δύο χρόνια και να επηρεάσει, κατά συνέπεια,  και την υφ΄όρον απόλυση του.

Εμείς, οι φίλοι και συγκρατούμενοι του Σπύρου, ξέρουμε ότι ο πραγματικός λόγος αυτής της εκδικητικής δίωξης είναι οι αγώνες που έχει δώσει ο Σπύρος εντός των τειχών.Δηλώνουμε ότι είμαστε δίπλα του σε αυτό τον αγώνα που έχει ξεκινήσει από 11 Νοεμβρίου.Του στέλνουμε μια τεράστια αγκαλιά, το σεβασμό μας, την αλληλεγγύη μας και μια υψωμένη γροθιά.

Σήμερα ο Σπύρος, αύριο εμείς.

Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με την ελευθερία μας.

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Οι κρατούμενοι της Φυλακής Τρικάλων

  • Γράμμα αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Σπύρο Στρατούλη

Μπορεί να είναι ανεξήγητο για μερικούς, η άδικη δικαστική εμπλοκή του συγκρατούμενου μου Σπύρου Στρατούλη, ο οποίος έπαιρνε τις άδειες κανονικά και χωρίς να παραβιάσει τους όρους, έτσι ξαφνικά, από υποκλοπή τηλεφωνικής συνομιλίας, έχασε το δικαίωμα των αδειών που πολεμούσε, για 21 συναπτά έτη, με σκληρούς αγώνες μέσα από τα τείχη, αγώνες που δόθηκαν για όλους εμάς.

Για όλους εμάς που είναι δυνατό να καταλάβουμε, πως αυτοί οι αγώνες μες τις φυλακές είναι που στοχοποίησαν τον Σπύρο και « έκοψαν » τις άδειες του, μέσα από το πλέγμα ενός στημένου από κάποιους και ψεύτικου κατηγορητηρίου…

Έχει την άμεση συμπαράσταση μου στον δίκαιο αγώνα που ξεκίνησε τη Δευτέρα 11η Νοεμβρίου με απεργία πείνας και θα είμαι μαζί του, μέχρι να δικαιωθεί.

Μανώλης Καραγιάννης

Κρατούμενος  γ’ πτέρυγας Κορυδαλλού