Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του 15-χρονου μαθητή από μπάτσο και την μεγαλύτερη εξέγερση από κα­ταβολής ελληνικού κράτους που ακολούθησε, το κράτος φούλαρε τον κατασταλτικό του μηχανισμό και αντε­πιτίθεται με όλα τα μέσα που διαθέτει: από την αναβάθμιση του νομικού του οπλοστασίου  προσθέτοντας στον τρομονόμο το ιδιώνυμο της κουκούλας, την δημιουργία νέων ομάδων άμεσης δράσης με την σύσταση της ομάδας Δέλτα, την προσθήκη νέων όπλων, τις αύρες και τα ελικόπτερα, το ξεσάλωμα των ένστολων τρα­μπούκων, τον εκδικητικό δικαστικό μηχανισμό, μέχρι τα ψέματα και την προπαγάνδα των δημοσιογράφων.

Στόχος είναι η ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων και η ολοκληρωτική επιβολή της Κυριαρχίας.

Περιμένοντας την ημερομηνία της 6ης Δεκέμβρη, το κράτος κλιμακώνει την βία και την τρομοκρατία και πυροβολεί κατευθείαν στο μυαλό μέσα από τα ΜΜΕξαπάτησης. Αντιστρέφει την αλήθεια με το ψέμα, θάβει την μνήμη στη λήθη και με επαναλαμβανόμενη προπαγάνδα επιδιώκει να ενσταλάξει τον λόγο του στην κοι­νωνική συνείδηση.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εφαρμόζει το πολυδιαφημισμένο δόγμα της “μηδενικής ανοχής” που ξεδιπλώνε­ται από τα πογκρόμ και την κατοχή των Εξαρχείων με τους μπάτσους σε ρόλο στρατού κατοχής, την κατα­στολή στην επέτειο της 17 Νοέμβρη με μαζικές προσαγωγές και κορυφώνεται τις τελευταίες ώρες με ένα όρ­γιο βίας, τρομοκρατίας και προπαγάνδας.

Το Σάββατο 5 Δεκέμβρη το απόγευμα, ένοπλες κρατικές τρομοκρατικές ομάδες ΜΑΤ και ΟΠΚΕ εισέ­βαλλαν στο αυτοοργανωμένο στέκι Ρεσάλτο στο Κερατσίνι. Το Ρεσάλτο είναι ένας ανοιχτός κοινωνικός χώ­ρος με πολυετή ευπρόσωπη δράση, απεύθυνση στην τοπική κοινωνία και σταθερή έντυπη παρουσία για όλα τα κοινωνικά ζητήματα. Τα 21 άτομα που εκείνη την στιγμή βρίσκονταν στο χώρο οδηγήθηκαν βίαια στην ΓΑΔΑ. Αμέσως μετά, κόσμος από γειτονικές περιο­χές συγκεντρώνεται σε διπλανή πλατεία και προσπαθεί ανεπιτυχώς να μπει στο κατειλημμένο από μπά­τσους Ρεσάλτο. Στη συνέχεια γίνεται πορεία προς το δημαρ­χείο Κερατσινίου το οποίο καταλαμβάνεται ως ένδειξη αλληλεγγύης αλλά και ως κέντρο αντιπληροφόρησης. Πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις περικυκλώνουν ασφυκτικά το δημαρχείο και τε­λικά εισβάλλουν σε αυτό συλλαμβάνοντας τα 41 άτομα που βρίσκονται μέσα. Τις εισβολές και τις συλ­λήψεις, ακολούθησε έντεχνη κα­τασκευή κατηγοριών. Το σκηνικό πλαισιώθηκε από την προπαγάνδα τα ΜΜΕ που ως φερέφωνα της ΓΑΔΑ, δημιουργούν κλίμα τρόμου και αναμεταδίδουν τα ψέματα της ασφάλειας.

Στη συνέχεια την Κυριακή 6 Δεκέμβρη, οι μπάτσοι σπάνε χωρίς να έχει προηγηθεί άρση δύο φορές το άσυλο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μια φορά στη Νομική Αθήνας, κάνοντας συ­νολικά 12 συλλήψεις. Παράλληλα εισβάλλουν στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο ΑΚΟΙΧΙ στα Γιάννενα κά­νοντας προσαγωγή σε 15 άτομα που ήταν μέσα.

Επίσης γίνεται έφοδος με δακρυγόνα και χημικά στο Στέκι Μεταναστών στα Εξάρχεια ενώ ήταν γεμάτο με 50 περίπου άτομα.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης και χωρίς να έχει προηγηθεί το παραμικρό περικυκλώθηκαν άτομα που πήγαι­ναν στην συγκέντρωση στα λιοντάρια. Ομάδες διαδηλωτών περικυκλώθηκαν έξω από την κατάληψη ΠΙΚΠΑ και στο πάρκο Θεοτοκοπούλου δίπλα στην κατάληψη του Ευαγγελισμού και αφού τους έψαξαν έκαναν τε­λικά 5 συλλήψεις. Μετά το τέλος της πορείας αλληλέγγυος κόσμος κατέλαβε για λίγες ώρες τον πολυχώρο Ανδρόγεω.

Γενικά σε όποιον πλησίαζε το μεσημέρι της Κυριακής το κέντρο της Αθήνας γίνονταν εξονυχιστικός έλεγχος. Τον εξευτελισμό, ακολούθησαν κτηνώδεις επιθέσεις δελτάδων και ματ, εφορμήσεις δικύκλων πάνω σε διαδηλωτές, τραυματισμούς και συλλήψεις ακόμη και μέσα σε μπλοκ διαδηλωτών, δολοφονικές επιθέσεις ακόμη και σε άτομα μεγάλης ηλικίας. Αυτό δε πτόησε 12.000 κόσμο να διαδηλώσει.

Συνολικά τις τελευταίες ώρες έχουν γίνει 427 προσαγωγές και 54 συλλήψεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Βόλο, Γιάννενα, Πάτρα, Κόρινθο και Ρόδο.

Οι μάσκες έπεσαν και το κράτος δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο προσπαθώντας να φιμώσει με κάθε τρόπο κάθε κραυγή αντίστασης. Ο ολοκληρωτισμός της κυριαρχίας θα έρχεται σε σύγκρουση με το συνεχή αγώνα για την ελευθερία.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ, ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

αναρχικοί/κές – αντιεξουσιαστές/στριες στο Ρέθυμνο