Το Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών καλεί κάθε αντιφασίστα-στρια στην διαδήλωση που οργανώνουν αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές οργανώσεις της πόλης την Τετάρτη 7,00 μ.μ. στην πλατεία Δικαστηρίων στα Χανιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ο φασισμός δεν έρχεται απ το μέλλον καινούργιο τάχα κάτι να μας φέρει ,Τι κρύβει μες τα δόντια του το ξέρω καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν  και χάνονται βαθιά στα περασμένα.,Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν μα όχι και το μίσος του για μένα.το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον!»

Το Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών καλεί κάθε αντιφασίστα-στρια στην διαδήλωση που οργανώνουν αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές οργανώσεις της πόλης την Τετάρτη 7,00 μ.μ. στην πλατεία Δικαστηρίων. Η διαδήλωση είναι η απάντηση στις θρασύδειλες φασιστικές επιθέσεις που έγιναν τελευταία σε πανελλαδικό επίπεδο αλλά και στα Χανιά από οργανωμένες ορδές φασιστών σε  κοινωνικά στέκια, σε σπίτια μεταναστών και σε μεμονωμένους κοινωνικούς αγωνιστές. Στο Στέκι μεταναστών στην Αθήνα, στον Άγιο Παντελεήμονα, στον Νέο Κόσμο, στις καταλήψεις Λέλας Καραγιάννη και Βίλλα Αμαλίας, στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Buena Ventura στη Θεσσαλονίκη, τραμπούκοι φασίστες χτυπούν οργανωμένα με στρατιωτικό τρόπο,  καταστρέφουν, ληστεύουν, στέλνουν ανθρώπους στα Νοσοκομεία και μετά θρασύδειλα κρύβονται στις τρύπες τους. Τελευταία κρούσματα στα Χανιά η επίθεση στην κατάληψη Rosa Nera, κατά την διάρκεια του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ, σε σπίτι μεταναστών και σε μεμονωμένα άτομα.

Η αστυνομία για μια ακόμα φορά δεν «προστατεύει τον πολίτη», αφού συγκαλύπτει αυτές τις επιθέσεις, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα, ενοχοποιώντας τους παθόντες, δίνοντας συνέχεια στην αγαστή συνεργασία που έχει με το παρακράτος και τους φασίστες και που έχει φανεί με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο σε διαδηλώσεις όπου οι ασφαλίτες και τα ΜΑΤ δρουν μαζί με τους λεγόμενους «αγανακτισμένους πολίτες».

Η χανιώτικη κοινωνία δεν θα ανεχτεί αυτές τις επιθέσεις. Οι επιθέσεις αυτές δεν αφορούν μόνο αυτούς που τις δέχονται, αλλά όλους μας, γιατί ο φασισμός έχει στόχο να δηλητηριάσει την κοινωνία με ρατσιστικό μίσος, να στοχοποιήσει τους μετανάστες για τα προβλήματα που δημιουργούν τα αδιέξοδα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος, να φοβίσει τους πολίτες καταστέλλοντας κάθε φωνή διεκδίκησης. Το φαινόμενο το έχει ξαναγνωρίσει η ανθρώπινη κοινωνία και δεν θα μείνει απαθής.

  • Όλοι στην αντιφασιστική διαδήλωση.
  • Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές.
  • Καμία ανοχή στους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς των επιθέσεων.
  • Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι.
  • Ποτέ ξανά φασισμός.

Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων
Χ”Μιχάλη Νταλιάνη 5, Χανιά
E-mail: stekichania@gmail.com
Web: www.stekichania.gr