Ρέθυμνο : Μικροφωνική αλληλεγγύης στις καταλήψεις 5/9

dsc01871Ρέθυμνο 5/9/13 : Μικροφωνική αλληλεγγύης στους κατειλημμένους χώρους στήθηκε από πάνω από 20 αλληλέγγυους μπροστά από το δημαρχείο του Ρεθύμνου. Επίσης γίνεται μοίρασμα κειμένου στο κέντρο της πόλης και ανάρτηση πανό σε διάφορα κεντρικά σημεία.Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε :

Μας βγάζουν στο δρόμο…

   Οι καταλήψεις είναι κύτταρα ελευθερίας, η ίδια η ύπαρξή τους είναι κομμάτι της αντίστασης απέναντι στο υπάρχον σύστημα και σε όλους αυτούς που μας εκμεταλλεύονται και μας εξουσιάζουν. Λειτουργούν ως κινηματικά κέντρα, προπύργια για κάθε κοινωνικό και ταξικό αγώνα και ισχυρά αναχώματα ενάντια στην επέλαση του φασισμού και του ρατσισμού. Χρόνια τώρα δίνουν στέγη σε κινηματικές υποδομές και πολιτικές διαδικασίες, αποτελώντας δομές ενός διαφορετικού τρόπου οργάνωσης, βασισμένου σε ισότιμες σχέσεις, στην αλληλεγγύη και τη συντροφικότητα και όχι στην εκμετάλλευση και τον διαχωρισμό. 

   Το κράτος, που κυριολεκτικά αφαιμάσσει τις χαμηλότερες τάξεις, αδιαφορώντας για την επιβίωση τους και εξαφανίζοντας κοινωνικά αγαθά όπως η υγεία και η παιδεία, επιλέγει να συνεχίσει την επίθεσή του στους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους σε μία καθόλου τυχαία συγκυρία. Ενώ όλο και περισσότερος κόσμος μένει άνεργος και άστεγος, το κράτος και οι τράπεζες επιδιώκουν να εξαφανίσουν κάθε παράδειγμα διαφορετικού τρόπου διαβίωσης. Για αυτούς είναι προτιμότερο οι άνθρωποι να μένουν στο δρόμο και να συνωστίζονται σε ουρές για συσσίτια και για τα πενιχρά “προνοιακά” επιδόματα, παρά να χτίζουν δομές που τους επιτρέπουν να ζουν αυτόνομα, χωρίς να τους έχουν ανάγκη σε τίποτα, και με αξιοπρέπεια. 

   Το κράτος αντιλαμβάνεται πως, καθώς όλοι εμείς -οι “από κάτω”- βυθιζόμαστε όλο και περισσότερο στη φτώχεια και οι ελευθερίες μας συρρικνώνονται κι αυτές όλο και περισσότερο, το οικοδόμημα που έχει φτιάξει για να μας εκμεταλλεύεται αρχίζει να τρίζει, αφού δεν θα μπορούμε για πολύ ακόμα να δεχτούμε άλλη πίεση από πάνω χωρίς να εξεγερθούμε. Χρησιμοποιεί, λοιπόν, την αύξηση της βίας και της καταστολής -είτε αυτή λέγεται προληπτική επιστράτευση απεργών είτε λέγεται εκκένωση σε καταλήψεις- ως προληπτικό αντι-εξεγερτικό μέτρο, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει όσους έχουν τη διάθεση να αντισταθούν και να αντιπαρατεθούν μαζί του και να προλάβει τα χειρότερα -για αυτό-. 

   Ωστόσο, το οικοδόμημα ήδη τρίζει και η κατάλυση της αστικής δημοκρατίας που παρατηρούμε πλέον, ο συγκεντρωτισμός της εξουσίας, οι φασίστες που αλωνίζουν και πολλά άλλα είναι τα μπάζα που έχουν αρχίσει να πέφτουν από αυτό το γκρέμισμα. Ο τρόπος να μην καταπλακωθεί και η υπόλοιπη κοινωνία από αυτά τα μπάζα είναι το χτίσιμο σχέσεων αλληλεγγύης και δομών που μπορούν να ανταγωνιστούν το υπάρχον -όπως οι καταλήψεις- και η οργάνωση και ο αγώνας των “από κάτω” ενάντια στους εξουσιαστές. 
                                                                           …Θα μας βρουν στο δρόμο!

Αλληλέγγυες,-αλληλέγγυοι

05.09.2013, Ρέθυμνο


– πηγή : http://mpalothia.com