Ρέθυμνο : Ενημέρωση από συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης 21/6 στους διωκόμενους για την κατάληψη του Δημαρχείου τον Φλεβάρη 2012

Ρέθυμνο 21/6/13 : Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση της Ρεθυμνιώτικης κοινωνίας στο κάλεσμα αλληλεγγύης προς τους διωκόμενους της κατάληψης του δημαρχείου Ρεθύμνου τον Φλεβάρη του 2012, την περίοδο της εξέγερσης του συνόλου της χώρας εναντίον του μνημονίου. Μην ξεχνάμε πως η κατάληψη του Δημαρχείου Ρεθύμνου ήταν από τις dsc01462μεγαλύτερες σε διάρκεια φτάνοντας τις 10 ημέρες αγώνα.

Στο πλαίσιο αυτό οι δυνάμεις ασφαλείας, έπαιξαν τον διατεταγμένο ρόλο τους, βάζοντας έναν ειδικό φρουρό να υποδείξει ακόμα τρεις κοινωνικούς αγωνιστές ως “θεωρητικά” υποκινητές και υπαίτιους για την κατάληψη, φτάνοντας τους 5 πολιτικά διωκόμενους, με κατηγορητήριο “καρμπόν” με τις αντίστοιχες διώξεις στα Χανιά. Σύμφωνα με τις μνημονιακές κυβερνήσεις η συμμετοχή σε κοινωνικούς αγώνες και η έκφραση της επιθυμίας μιας καλύτερης κοινωνίας με βάση τον άνθρωπο και όχι τους κανόνες της καπιταλιστικής αγοράς, είναι ποινικά κολάσιμη.

Ως αντίδραση σε αυτή την κίνηση ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συγκεντρώθηκαν από τις 7:00 μμ και μετά σχεδόν 300 αλληλέγγυοι έξω από το Δημαρχείο, για να κάνουν εμφανές πως οι δικαστικές διώξεις για την  καταστολή της ελεύθερης βούλησης δεν τρομοκρατούν. Η προσέλευση του κόσμου ήταν συνεχής και μοιράστηκαν πολλά φυλλάδια επεξηγηματικά για την υπόθεση αυτή. Λίγο μετά τις 8:00 μμ ξεκίνησε η πορεία στην κεντρική λεωφόρο της πόλης μέσω πολλών συνθημάτων αλληλεγγύης ενώ δεν υπήρχαν ξεχωριστά πολιτικά μπλοκ, παρά μόνο 2 πανό, ένα από την ΕΛΜΕ Ρεθύμνου και ένα από τους αλληλέγγυους. Η πορεία κατευθύνθηκε στην παλιά πόλη που δόθηκε θαυμάσια ευκαιρία να γίνουν ακόμα και σύντομες συζητήσεις με τουρίστες για την πολιτική κατάσταση της χώρας, καθώς λόγω του μεγάλου μεγέθους της, δημιουργούσε εντυπώσεις στους επισκέπτες της πόλης. Φυσικά τα συνθήματα ήταν κατά της κρατικής καταστολής αλλά και αντιφασιστικά.

dsc01465Κατόπιν η πορεία προχώρησε προς το αστυνομικό τμήμα και φτάνοντας εκεί παρέμεινε περίπου στα 15 λεπτά όπου ακούστηκαν πολλά συνθήματα αλληλεγγύης στους διωκόμενους καθώς και κατά της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής. Ακολούθως η πορεία επέστρεψε στο Δημαρχείο όπου και διαλύθηκε ενώ το ραντεβού των αλληλέγγυων ανανεώθηκε για την Τρίτη 25 Ιουνίου στις 9:00 πμ στα δικαστήρια της πόλης.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

πηγή : http://mpalothia.com

dsc01474 dsc01472 dsc01470 dsc01469