Ρέθυμνο : Ενημέρωση από την συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης για την καταστολή της ΕΡΤ 12/6

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤετάρτη 12/6/13 : Συγκέντρωση είχε καλεστεί σήμερα στις 19:30 στο Δημαρχείο Ρεθύμνου για συγκέντρωση αλληλεγγύης ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ. Πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε από νωρίς και μέχρι τις 20:00 είχαν ξεπεράσει τους 300 αλληλέγγυους και συνέχιζαν να συγκεντρώνονται ακόμα περισσότεροι. Όταν ξεκίνησε η πορεία λίγο πριν τις 20:30 ξεπερνούσαν τους 500 αλληλέγγυους, μια συγκέντρωση σπάνια για τα δεδομένα της πόλης. Υπήρχαν μπλοκ από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθώς και πολύς άλλος ανένταχτος κόσμος που συμμετείχε στην κινητοποίηση κατά της επιβαλλόμενης καταστολής. Η ατμόσφαιρα που επικρατούσε ήταν η μη ανοχή άλλης επιβολής καταστολής και φτωχοποίησης του πληθυσμού αυτής της χώρας.

Η κατεύθυνση της πορείας ήταν μέσα από το μεγαλύτερο μέρος της πόλης, μέσω της κεντρικής λεωφόρου και της παλιάς πόλης στέλνοντας παντού το μήνυμα, ειδικότερα στους τουρίστες που παρακολουθούσαν την πορεία ξαφνιασμένοι. Φυσικά πέρα από την συνηθισμένη παρουσία ένστολων αστυνομικών και ασφαλιτών που παρακολουθούσαν τους συμμετέχοντες, εντοπίστηκαν σε διάφορα σημεία της πορείας και χρυσαυγίτες που κοίταζαν αρκετά ξαφνιασμένοι από την συμμετοχή του κόσμου.

Το αναρχικό/αντιεξουσιαστικό – αντιφασιστικό κίνημα δεν κατέβηκε οργανωμένα αλλά κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετό κόσμο γύρω του, ειδικά με τα συνθήματα του, για την καταστολή και το κλείσιμο της ΕΡΤ αλλά και με τα αντιφασιστικά, αντικατασταλτικά καθώς και όσα στρέφονταν κατά των ΒΑΠΕ που ετοιμάζουν να καταστρέψουν το φυσικό περιβάλλον ειδικά της νότιας ακτής του Ρεθύμνου.

Μεγάλη απήχηση είχαν τα ευφάνταστα συνθήματα που σύντομα υιοθετήθηκαν και από τον υπόλοιπο κόσμο που συμμετείχε στην πορεία: “Πατινάζ, πατινάζ, θέλουμε το πατινάζ, τον Αλέξη τον Κωστάλα, να μας παίρνει τα αυτιά”“Αλληλεγγύη στον σύντροφο Κωστάλα, και για τον Σαμαρά κρεμάλα”Από τον Μυλοπόταμο μέχρι την Τουρκία, αγώνας για την γη και την ελευθερία” .

Πηγή : http://mpalothia.com/