Νεάπολη Λασισθίου : Ενημέρωση απο την δίκή του Μ.Φιλιππάκη για τα γεγονότα στο Βαθύ έξω από το ξενοδοχείο που συνεδρίαζε η σοσιαλιστική διεθνής

IMGA0317Σε 6 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε σήμερα από το τριμελές πλημελιοδικείο Λασιθίου στη Νεάπολη ο δασολόγος Ματθαίος Φιλιππάκης για την κατηγορίας πρόκλησης απλής σωματικής βλάβης σε αστυνομικό στη διαδήλωση της 28ης Οκτωβρίου 2011 στο Βαθύ έξω από το ξενοδοχείο που συνεδρίαζε η σοσιαλιστική διεθνής υπό τον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας Γ.Α. Παπανδρέου.
Ο Ματθαίος Φιλιππάκης κρίθηκε αθώος για τις κατηγορίες της παρακώλυσης συγκοινωνιών, αντίστασης κατά της αρχής και απείθειας, ενώ αθωώθηκε για όλες τις κατηγορίες ο υιος του Γιώργος που ήταν συγκατηγορούμενος.
Η απόφαση του δικαστηρίου απογοήτευσε τους δεκάδες πολίτες από όλο το νομό Λασιθίου  που βρέθηκαν σήμερα για συμπαράσταση στα δικαστήρια της Νεάπολης, αφού η απόφαση στηρίχθηκε σε κατάθεση αστυνομικού που με  αντιφάσεις και ασάφειες  ισχυρίστηκε ότι χτυπήθηκε ενώ βρισκόταν πίσω (!) από το Μ. Φιλιππάκη και ενώ προσπαθούσαν υποτίθεται να ανοίξουν την εθνική οδό από τους διαδηλωτές, εθνική οδός που όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο ήταν κλειστή από την αστυνομία και όχι από τους διαδηλωτές.
Οι δύο μάρτυρες αστυνομικοί προσπάθησαν με τα λεγόμενα τους να καταδικάσουν το διωκόμενο δασολόγο για όλες τις κατηγορίες, ισχυριζόμενοι ότι αυτός έκλεινε την εθνική οδό με το αυτοκίνητο του και αυτός καλούσε τους πολίτες σε απείθεια. Από τις υπόλοιπες μαρτυρίες, από το φωτογραφικό υλικό και από δημοσιεύματα της περιόδου εκείνης αποδείχθηκε ότι τα πράγματα δεν ήταν έτσι όπως τα παρουσίαζαν οι αστυνομικοί και γι΄αυτό ο Μ. Φιλιππάκης απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες αυτές.
Είναι απορίας άξιο το πως το δικαστήριο δεν αποδέχτηκε τις μαρτυρίες των αστυνομικών στο σκέλος της παρακώλυσης συγκοινωνιών και της πρόκλησης των πολιτών σε απείθεια και δέχθηκε το ισχυρισμό του ενός ότι ο κατηγορούμενος τον κτύπησε, με τα νώτα του κατηγορούμενου στραμμένα στον αστυνομικό (!).
Ο Μ. Φιλιππάκης άσκησε έφεση και η δίκη θα επαναληφθεί στο εφετείο, ενώ υπάρχει αγωνία σχετικά με την έκβαση της πειθαρχικής δίωξης από την υπηρεσία του, αφού ο Μ. Φιλιππάκης είναι δημόσιος υπάλληλος και από τον Νοέμβριο του 2012 βρίσκεται σε αργία εξαιτίας αυτής της υπόθεσης.
Αρκετός κόσμος από όλο το νομό Λασιθίου (Άγ. Νικόλαος, Ιεράπετρα, Νεάπολη, Βραχάσι, Σητεία) ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για συμπαράσταση και βρέθηκε στα δικαστήρια της Νεάπολης εκφράζοντας έμπρακτα την αποδοκιμασία για την ποινικοποίηση της πολιτικής αντίστασης του ελληνικού λαού στην τρόϊκα και στα μνημόνια.
πηγή : http://merambellonews.blogspot.gr/2013/06/6.html