Ρέθυμνο : Παρέμβαση σε ραδιοφωνικό σταθμό και κάλεσμα στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα μέσα αντιπληροφόρησης το απόγευμα (25/5)

indymedia 2Σήμερα το πρωί έγινε παρέμβαση σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό διάρκειας 15 περίπου λεπτών για την προπαγάνδιση της αποψινής συγκέντρωσης αλληλεγγύης στα μέσα αντιπληροφόρησης και τους συλληφθέντες/προσαχθέντες στα Προπύλαια χτες (24/4)

Κάλεσμα:

Κάλεσμα την Πέμπτη 25 Απριλίου στις 18:00 στο Δημαρχείο του Ρεθύμνου για συγκέντρωση αλληλεγγύης στα μέσα αντιπληροφόρησης Athens Indymedia και Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης 98 fm και για τους συλληφθέντες – προσαχθέντες της (Τετάρτη 24/4) συγκέντρωσης στα Προπύλαια.

 

Κατά την διάρκεια της ραδιοφωνικής παρέμβασης διαβάστηκε το κείμενο :

ΟΠΟΙΟΣ ΝΙΩΘΕΙ ΑΤΥΧΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΖΗΣΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΑΣ ΚΑΤΣΕΙ ΑΝΑΠΑΥΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΤΟΥ, ΤΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΝΕΑ, Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

Στις 11 Απρίλη, κατ’ εντολή του υπουργού δημόσιας τάξης Ν.Δένδια, ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Σ.Σιμόπουλος κλείνει τον διαδικτυακό ιστότοπο Athens Indymedia, καθώς και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς 98.fm και Ράδιο Ένταση, τα οποία εκπέμπουν μέσα από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Με την κίνηση αυτή το κράτος και τα αφεντικά του προσπαθούν να καταστείλουν και να φιμώσουν βασικές υποδομές αντιπληροφόρησης του ανταγωνιστικού κινήματος. Η κυριαρχία θέλει το μονόλογο της πληροφόρησης ώστε να αποκρύψει τους αγώνες των αντιστεκόμενων, να διαβάλει κάθε φωνή που δεν μπορεί να καταπνίξει, και τελικά να επιβάλει τη δική της άποψη για την πραγματικότητα.

Το Athens Indymedia, αποτελεί τμήμα του ομώνυμου διεθνούς δικτύου αντιπληροφόρησης, που πρωτοδημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 1999 στο Σιάτλ, από ακτιβιστές του κινήματος ενάντια στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, για τη μεταξύ τους ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών. Λειτούργησε πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2001 με σκοπό τη διάδοση της πληροφορίας από την οπτική όλων εκείνων που αγωνίζονται, που η φωνή τους και οι διεκδικήσεις τους δεν πρόκειται ποτέ να ακουστούν από τα καθεστωτικά μέσα, μεταδίδοντας μια πραγματικότητα έτσι όπως την έχουν βιώσει μέσα από τους κοινωνικούς και πολιτικούς τους αγώνες. Το Athens Indymedia αποτελεί σημαντικό κόμβο άμεσης αντιπληροφόρησης για κοινωνικούς αγώνες, απεργίες, διώξεις αγωνιστών, κινήσεις αλληλεγγύης καθώς και καθημερινό «ημερολόγιο» για κάθε λογής πολιτικές, ενημερωτικές ή πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα.

Στις 23 Απρίλη και μετά από δύο εβδομάδες κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα, καταλαμβάνεται η πρυτανεία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και αυτά τα δύο μέσα αντιπληροφόρησης βρίσκονται και πάλι στον αέρα. Σήμερα Τετάρτη 25 Απρίλη κατά την διάρκεια συγκέντρωσης ενάντια στην κρατική λογοκρισία, στα Προπύλαια του πανεπιστημίου Αθηνών, αναρτιέται γιγάντιο πανό στην πρόσοψη του Πανεπιστημίου με σύνθημα «Υψώστε τις φωνές σας ενάντια στην κρατική λογοκρισία». Οι μπάτσοι, με πρόσχημα την υποστολή της ελληνικής σημαίας κυκλώνουν τους αλληλέγγυους, τους προσαγαγάγουν, συλλαμβάνουν 6 από αυτούς και έπειτα προσαγάγουν άλλους 20 από την Ιπποκράττους, που μοιράζουν κείμενα αλληλεγγύης.

Σε μία συγκυρία που οι ζωές μας έχουν περάσει προ πολλού τα όρια της εξαθλίωσης, που ο βασικός μισθός και τα εργασιακά δικαιώματα αποτελούν καθημερινά ανέκδοτα, που η απολύση ή η υπακοή στο αφεντικό είναι η μοναδική διέξοδος που θέλει να μας επιβάλλει η κυριαρχία, που οι εργάτες επιστρατεύονται ή πυροβολλούνται διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους  και οι απεργίες κυρρήσσονται παράνομες, που αγωνιστές βασανίζονται γιατί τολμούν να σηκώσουν το ανάστημά τους,  που ολόκληρα χωριά είναι υπό αστυνομική κατοχή ενώ οι ειδικές δυνάμεις εισβάλλουν στα σπίτια των κατοίκων της Ιερισσού νύχτα, στο στόχαστρο μπαίνει οποιοσδήποτε αντιστέκεται με αξιοπρέπεια, αντιτάσσεται σε κάθε είδους εθνικιστικό φετιχισμό και προτάσσει την αυτοοργάνωση, την κοινωνική αλληλεγγύη, την ατομική και συλλογική αυτονομία.

Το κράτος  μίλησε και έδωσε εντολή: «φιμώστε όσους αντιστέκονται»  γνωρίζοντας πως όσο έχουμε φωνή έχουμε και δύναμη. Το μήνυμα απλό, όποιος αγωνίζεται πρέπει να παταχθεί παραδειγματικά. Πριν δύο εβδομάδες “έκοψαν” το indymedia και τον 98fm, τώρα απαγορεύουν τις συγκεντρώσεις και το μέλλον διαγράφεται ζοφερό, και όσο μένουμε στην ακινησία και στον φόβο τόσο πιο ζοφερό θα γίνεται.

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ,ΔΕ ΣΩΠΑΙΝΟΥΜΕ!

ΑΣ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ, ΑΣ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΚΙ ΑΣ ΟΠΛΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ!

Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Πρωτοβουλία Αναρχικών και Αλληλέγγυων Ρεθύμνου

 

πηγή: http://mpalothia.com/2013/04/25/ρέθυμνο-παρέμβαση-σε-ραδιοφωνικό-στα/