Ενημέρωση για τις πορείες της 17 Νοέμβρη 2009 στην Κρήτη (+) " Συνεχής ενημέρωση" για τους 4 συλληφθέντες στο Ηράκλειο 17-18-19-20/11/09(έκτακτο κεντρικό θέμα)-20-11-09 " ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ 4 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕς"

Ηράκλειο 17 Νοέμβρη 2009 : Η πορεια ξεκίνησε κατά τις 7 μ.μ. με συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων, αριστερών και μπλοκ αναρχικών αντεξουσιαστων ( περίπου 150 άτομα). Πρίν καλά ξεκινήσει η πορεία ξεκίνησαν επεισόδια και ρίψεις δακρυγόνων,τα οποία κατέπνιξαν το κέντρο της πόλης. Η πορεία διέσχισε τη λεωφόρο Δικαιοσύνης, την 1821, ανέβηκε από την πλατεία Αρκαδίου, κινήθηκε προς την πλατεία Κορνάρου, συνεχίστηκε στην Αβέρωφ και κατέληξε ξανά στην πλατεία Ελευθερίας όπου και διαλύθηκε.Έγιναν 4 συλλήψεις ατόμων και στη συνέχεια ακολούθησε κατάληψη στο δημαρχιακό μέγαρο (Λότζια) απο 120 περίπου σύντροφους/σσες και αριστερούς . Ταυτόχρονα με τη κατάληψη,τουλάχιστον δύο διμοιρίες ΜΑΤ, ασφαλίτες και διάφορα άλλα είδη μπάτσων περικύκλωσαν το κτήριο του Δημαρχίου της Λότζια, ενώ στα γύρω στενά υπήρχαν ασφαλίτες. Παραδόθηκαν αιτήματα στον Αντιδήμαρχο Ηρακλείου όπως να φύγει η αστυνομία απο τη περιοχή και να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες. Η κατάληψη έληξε γύρω στις 2 το βράδυ και ανακοινώθηκε κάλεσμα  αλληλλεγγύης για σήμερα στις 9 το πρωι στα δικαστήρια Ηρακλείου  όπου θα περάσουν  οι 4 συλληφθέντες .

.:: ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ………17-11-09

.:: Ανακοίνωση της καταλήψης Δημαρχείου Ηρακλείου :

Η επέτειος της εξέγερσης του Νοέμβρη φέτος στο Ηράκλειο ήταν όντως καλά οργανωμένη. Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, οι πολιτικοί όλων των παρατάξεων και των κομμάτων ή κομματιδιών έβγαλαν το λόγο τους πανομοιότυπο για τους ηγέτες του 73 που εξεγέρθηκαν ενάντια στη χούντα και έτσι εμείς τώρα απολαμβάνουμε τους καρπούς της θυσίας τους δηλαδή την περίφημη δημοκρατία. Ωστόσο όλοι οι λόγοι των επισήμων συγκλίνουν στο ότι τα συνθήματα του Νοέμβρη ηχούν ακόμα επίκαιρα και ότι σκοπός των εξεγερμένων του τότε δεν έχει ακόμα δικαιωθεί. Όλος αυτός ο συρφετός λοιπόν, των ανθρώπων που αποτελούν το καστ της εξουσίας μέσα από νεκρολογίες και αντιφατικές δηλώσεις έβγαλε ένα συγκεκριμένο σκοπόγια τον εορτασμό της επαιτείου. Όπως κάθε χρόνο, στην Αθήνα κυρίως μίλησαν για περιφρούρηση του ειρηνικού χαρακτήρα των εκδηλώσεων και τη διακριτική παρουσία της αστυνομίας.

Στο Ηράκλειο, όπως είπαμε η επαίτειος οργανώθηκε καλά. 250 μπάτσοι όλων των ειδών κλήθηκαν να περιφρουρήσουν το ειρηνικό της διαδήλωσης κάνοντας το κέντρο της πόλης να μοιάζει με αστυνομικό χωριό.Είναι σαφές ότι ο περσινός Δεκέμβρης του έχει κάτσει για τα καλά στο στομάχι και έτσι είπαν σήμερα να πάρουν μια ρεβάνς, κάνοντας επίδειξη δύναμης. Τις προηγούμενες μέρες τα ντόπια μμε με έμφαση μιλούσαν για τα πρωτοφανή δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, που θα διαφυλάξουν την πόλη από τους ‘’βάρβαρους’’ με τα μαύρα ρούχα που καιρό τώρα δεν δείχνουν να δέχονται και τόσο πολύ ότι αυτό που ζούμε σήμερα ονομάζεται δημοκρατία. Τους επιβεβαίωσε άλλωστε και η εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όπως και η γενικευμένη καταπίεση και εκμετάλλευση σε κάθε επίπεδο της καθημερινότητας, και μια ελευθερία που σαν έννοια υπάρχει μόνο σαν αυτή της ελεύθερης αγοράς. Στοχοποιώντας λοιπόν συγκεκριμένα τους αντιεξουσιαστές έβαλαν το σχέδιο τους σε εφαρμογή. Ανέβηκαν ακόμα και πάνω στην πλατεία ελευθερίας πριν καν ξεκινήσει η πορεία. Πάλι καλά που δεν πήραν και το μικρόφωνο να απαγγείλουν και χαιρετισμό. Είναι προφανές για όλους μας πως το σχεδιάκι τους ήταν να χάσουμε την ψυχραιμία τους και να πείσουμε σε μια καλοστημένη παγίδα. Όμως αν εξαιρεθούν ελάχιστοι λιγότεροι ψύχραιμοι όμως πραγματικά εξοργισμένοι από την πρωτοφανή μπατσοκρατία στο Ηράκλειο, δεν άνοιξε μύτη, ούτε έσπασε τζαμαρία. Αντιθέτως όταν κάποιοι διαδηλωτές επέλεξαν να τους επιτεθούν και να τους διώξουν από την συγκέντρωση που μαγάριζαν με την παρουσία τους, οι μπάτσοι με σαφείς εντολές έπνιξαν το κέντρο του Ηρακλείου στα δακρυγόνα και επιτέθηκαν ανεξαιρέτως σ’ όλη τη διαδήλωση. Οι ασφαλίτες που γύρναγαν από το μεσημέρι στις γωνιές της πόλης μάζεψαν στο σωρό 4 συντρόφους. Οι σύντροφοι βρίσκονται στην ασφάλεια από κείνη την ώρα και απ’ ότι πληροφορούμαστε είναι συλληφθέντες με κατηγορίες (μάλλον) πλημελημματικού χαρακτήρα (χωρίς να είμαστε ακόμα σίγουροι). Σαν απάντηση απέναντι σ’ αυτήν την μεθοδευμένη κατασταλτική επιχείρηση αποφασίσαμε να καταλάβουμε τη Λότζια και απαιτούμε: Να αφεθούν αμεσα ελεύθεροι οι συλληφθέντες τόσο στο Ηράκλειο όσο και αυτοί από την πορεία της Αθήνας

Να αποχωρήσουν οι μπάτσοι από το κέντρο – Η τρομοκρατία δεν μας σταματα

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Συγκέντρωση αύριο 18/11/09 στα δικαστήρια του Ηρακλείου 9 π.μ.

Κατάληψη  Δημαρχείου Ηρακλείου

.:: ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ………17-11-09

Αρχική Δημοσίευση βίντεο  εδώ : Ηράκλειο 17/11/09

  • Δείτε το απόσπασμα απο βίντεο της πορείας της 17/11/09 στο Ηράκλειο Κρήτης ( νέα υπόθεση “ζαρτινιέρας” ξυλοδαρμός-βασανισμός  & εξύβρσιση διαδηλωτών)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=5Th7HlVJLF0]

.:: ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ………18-11-09

Ηράκλειο  18 Νοέμβρη 2009 : Απο το πρωί ειχε μαζευτεί  έξω απο τον χώρο του δικαστικού μεγάρου αρκετός κόσμος περίπου 100 άτομα  για να εκφρασει την αλληλεγγύη του στους 4 συλληφθέντες .Γύρω στις 16:00 εφεραν στα δικαστηρια τους 4 συλληφθεντες   απο την πισω πορτα οπου  βρισκονται 3 διμοιριες ΜΑΤ και αλλη μια στη μπροστινη πλευρα  εκει οπου ειναι μαζεμενοι και οι αλληλεγγυοι/ες.Σε δύο από αυτούς έχουνε φορτωθεί κακουργήματα ενώ στους άλλους δύο πλημελλήματα. Για τους πρώτους υπάρχει κίνδυνος προφυλάκισης.Οι δυο που αντιμετωπιζουν κακουργηματα ειναι  χτυπημενοι παρα  πολυ ασχημα σε σημειο να εχουν παραμορφωθει απο το ξυλο τα προσωπα τους οπως εξαλου κατειγγειλε και ο δικηγορος τους.

( Εξαλου χτες την ωρα της συλληψης τους  αποτυπωθηκε ξεκαθαρα στη καμερα τοπικου τηλεοπτικου σταθμου που τραβουσε πλανα τα χτυπηματα που δεχτηκε ο ενας συλληφθεις ενω τον εσερναν προς τη κλουβα μεσα στο δρομο.Επισης ακουστηκε καθαρα μεσα απο το μικροφωνο της καμερας ενας μπατσος να του λεει ξεκαθαρα οτι: ” τωρα θα σας τσακισουμε μεσα”, παραλληλα αλλος μπατσος διπλα του ακουστηκε να του λεει “προσεχε μας τραβουν τα καναλια”. Οι 4 περασαν απο  το γραφειο του εισαγγελεα όπου και πήραν 3ήμερη προθεσμία για να απολογηθουν,μέχρι την Παρασκευή θα ειναι προφυλακισμένοι.Νέο κάλεσμα την

παρασκευή 20/11/09   στις  12 το πρωϊ συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 4 συλληφθέντες στα δικαστήρια Ηρακλείου.

Σχετικό άρθρο 1 : Απόφαση συλλόγου ειδικευομένων γιατρών νοσοκομείου Ρεθύμνου για τις κατασταλτικές μεθόδους της Ελ.Ας. σε Ηράκλειο και Αθήνα.O σύλλογος ειδικευομένων εκφράζει την βαθιά ανησυχία του για τα χθεσινά γεγονότα καταστολής στις πορείες της επετείου του πολυτεχνείου στην Αθήνα και στο Ηράκλειο Κρήτης.Η πολιτική της μηδενικής ανοχής του υπουργού προστασίας του πολίτη ερμηνεύτηκε από την ελληνικά αστυνομία με μεθόδους που θυμίζουν εποχές για τις οποίες χθες εορταζόταν το τέλος τους. Οι 227 προσαγωγές πολιτών στην Αθήνα, οι περισσότερες παιδιών κάτω των 18 ετών, οι προληπτικές συλλήψεις και οι καταγγελίες για φόρτωμα στους προσαχθέντες πράξεων που δεν τέλεσαν, δεν συνάδουν με το πνεύμα της ημέρας. Οι συλλήψεις 4 φοιτητών στο Ηράκλειο Κρήτης (2 εκ των οποίων με κατηγορίες για κακουργήματα), για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση σε εορτασμό επετείου του πολυτεχνείου σε επαρχιακή πόλη και η απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων, δείχνουν μια ακραία νοοτροπία από πλευράς της πολιτείας.Καλούμε άμεσα την ηγεσία του υπουργείου και την δικαστική εξουσία στην άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και στην τιμωρία των υπευθύνων για τις βιαιοπραγίες που έγιναν στους προσαχθέντες στα αστυνομικά τμήματα.

Ρέθυμνο 18/11/2009 , πηγή : http://eidret.blogspot.com/2009/11/blog-post_18.html)

.:: ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ………19-11-09

Ηράκλειο  19 Νοέμβρη 2009 :Το δημοτικό κτίριο ανδρώγεω στο κέντρο του Ηρακλείου τελεί υπο κατάληψη απο σήμερα στις 7:30 το πρωϊ, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των 4  συλληφθέντων της πορείας της 17ης Νοέμβρη 2009 ακολουθεί Ανακοίνωση της κατάληψης Ανδρογείω:

ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ 73

Η επέτειος της εξέγερσης του Νοέμβρη φέτος στο Ηράκλειο ήταν όντως καλά οργανωμένη. Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, οι πολιτικοί όλων των παρατάξεων και των κομμάτων ή κομματιδιών έβγαλαν το λόγο τους πανομοιότυπο για τους ‘ήρωες’ του 73 που εξεγέρθηκαν ενάντια στη χούντα και έτσι εμείς τώρα απολαμβάνουμε τους καρπούς της θυσίας τους δηλαδή την περίφημη δημοκρατία. Ωστόσο όλοι οι λόγοι των επισήμων συγκλίνουν στο ότι τα συνθήματα του Νοέμβρη ηχούν ακόμα επίκαιρα και ότι ο αγώνας των εξεγερμένων του τότε δεν έχει ακόμα δικαιωθεί. Όλος αυτός ο συρφετός λοιπόν, των ανθρώπων που αποτελούν το καστ της εξουσίας μέσα από νεκρολογίες και αντιφατικές δηλώσεις έβγαλε ένα συγκεκριμένο σκοπό για τον εορτασμό της επετείου. Όπως κάθε χρόνο, στην Αθήνα κυρίως, μίλησαν για περιφρούρηση του ειρηνικού χαρακτήρα των εκδηλώσεων και τη διακριτική παρουσία της αστυνομίας. Στο Ηράκλειο, όπως είπαμε η επέτειος οργανώθηκε καλά. 250 μπάτσοι όλων των ειδών κλήθηκαν να περιφρουρήσουν το ειρηνικό της διαδήλωσης, κάνοντας το κέντρο της πόλης να μοιάζει με αστυνομικό χωριό, ενώ το προηγούμενο βράδυ έγιναν έξι παράνομες προσαγωγές. Είναι σαφές ότι ο περσινός Δεκέμβρης τους έχει κάτσει για τα καλά στο στομάχι και έτσι είπαν στη πορεία της επετείου να πάρουν μια ρεβάνς, κάνοντας επίδειξη δύναμης. Τις προηγούμενες μέρες τα ντόπια μμε με έμφαση μιλούσαν για τα πρωτοφανή δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, που θα διαφυλάξουν την πόλη από τους ‘’βάρβαρους με τα μαύρα ρούχα”, που καιρό τώρα δεν δείχνουν να δέχονται και τόσο πολύ ότι αυτό που ζούμε σήμερα ονομάζεται δημοκρατία. Τους επιβεβαίωσε άλλωστε και η εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όπως και η γενικευμένη καταπίεση και εκμετάλλευση σε κάθε επίπεδο της καθημερινότητας, και μια ελευθερία που σαν έννοια υπάρχει μόνο σαν αυτή της ελεύθερης αγοράς. Στοχοποιώντας συγκεκριμένα τους αντιεξουσιαστές έβαλαν το σχέδιο τους σε εφαρμογή στρατοπεδεύοντας ώρες πριν ξεκινήσει η πορεία σε απόσταση αναπνοής απο τις δύο καταλήψεις της πόλης (ΠΙΚΠΑ, Ευαγγελισμού). Δεν δίστασαν δε, να ανέβουν ακόμα και πάνω στην πλατεία ελευθερίας δίπλα στους διαδηλωτές πριν καν ξεκινήσει η πορεία. Πάλι καλά που δεν πήραν και το μικρόφωνο να απαγγείλουν και χαιρετισμό.Μπροστά σε αυτή την επίδειξη δύναμης κάποιοι διαδηλωτές επέλεξαν να τους επιτεθούν και να τους διώξουν από την συγκέντρωση που μαγάριζαν με την παρουσία τους, Οι μπάτσοι με σαφείς εντολές έπνιξαν το κέντρο του Ηρακλείου στα δακρυγόνα.Στην αρχή και κατά τη διάρκεια της πορείας, ασφαλίτες (που γύρναγαν από το μεσημέρι στις γωνιές της πόλης) συνέλαβαν 4 συντρόφους. Οι σύντροφοι κατα την διάρκεια της σύλληψης τους, στις κλούβες αλλά και στην Γ.Α.Δ.Η ξυλοκοπήθηκαν και βασανίστηκαν άγρια από τα ένστολα γουρούνια σε βαθμό που οι ίδιοι οι μπάτσοι αναγκάστηκαν να τους πάνε στο νοσοκομείο. Οι σύντροφοι μας αντιμετοπίζουν κατηγορίες πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα με άμεσο το ενδεχόμενο προφυλάκισης τους. Αμέσως μετά την πορεία ακολούθησε μικρής διάρκειας κατάληψη του Δημαρχείου το οποίο αμέσως περικυκλώθηκε από διμοιρίες και δεκάδες χαφιέδες και ασφαλίτες .Την επόμενη μέρα (18-11) από νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση100 ατόμων στα δικαστήρια ως ένδειξη αλληλεγγύης στους συλληφθέντες. Η παρουσία των φρουρών του καθεστώτος με τέσσερις διμοιρίες να περικυκλώνουν τους συλληφθέντες την ώρα της προσαγωγής ήταν για άλλη μια φορά κάτι παραπάνω από προκλητική. Μέτα από πολλές ώρες οι σύντροφοι πήραν αναβολή για την Παρασκευή.Εμείς από την μεριά μας ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα ανεχτούμε καμία προφυλάκιση συντρόφου στο Ηράκλειο. Εάν το κράτος και τα ντόπια παρακλάδια του τολμήσουν κάτι τέτοιο να ξέρουν ότι πρέπει να αντιμετωπίσουν και τις συνέπειες.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ  ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-11  ΣΤΙΣ 12 ΠΜ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  ΣΤΟΥΣ 4  ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΝΔΡΟΓΕΙΩ

Σχετικό άρθρο 1 : Μήνυση για βασανισμό  – κακοποιήση  & ξυλοδαρμό διαδηλωτων υπέβαλε ο δικηγόρος των 4 συλληφθέντων,( εχουν βασανιστει αγρια και μακρια απο ματια και καμερες αφου ο ενας εχει 10 ραμματα στο κεφαλι και αλλοι 2 συμφωνα με τον δικηγορο που τους εχει δει ειναι αγνωριστοι)οι οποιοι εξετάστηκαν απο ιατροδικαστή καθώς μετά απο τόσα βασανιστήρια ( κατά την  μεταφορά τους αλλά και  στην ΓΑΔΗ ) απο τους μπάτσους εισήλθαν χθές σε κρατικό νοσοκομείο οπου και  έγινε η σχετική  γνωμάτευση.Ειναι καλο να διαδωθει ο βασανισμος τον συντροφων με κάθε μέσο. 19/11/2009

Σχετικό άρθρο2 :Ανοικτή συνέλευση για τον συντονισμό των δράσεων αλληλεγγύης στους 4 συλληφθέντες ,σήμερα Πέμπτη 19/11/09  στις 9 μ.μ. στην αίθουσα της κατηλημένης Ανδρογείου.

Σχετικό άρθρο 3 : καταληψη στο ραδιοφωνικο σταθμο της ερα χανιων 104,00 fm (χανια) και 1512 ΑΜ (υπολοιπη ελλαδα) πργματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι με αφορμη την προκλητικη σταση της αστυνομιας κατα τη διαρκεια της πορειας της 17 Νοεμβρη πανελλαδικα, που οδηγησε σε πρωτοφανη αριθμο προσαγωγων και καποιων συλληψεων, συνοδευομενων απο ξυλοδαρμους.
Αλληλεγυη στους 9 συλληφθεντες της αθηνας και τους 4 του ηρακλειου.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

αλληλεγγυες/οι  – Χανιά 19-11-09

Σχετικό άρθρο 4 : Για τη σύλληψη των τεσσάρων συντρόφων μας στη πορεία για τη 17 Νοέμβρη στο Ηράκλειο

 

«Εκείνος που δε ξέρει την αλήθεια είναι μόνο ανόητος. Εκείνος που ξέρει την αλήθεια αλλά την αποκαλεί ψέμα είναι εγκληματίας.»(Μ. Μπρέχτ)

Φέτος η επέτειος της 17ης Νοέμβρη στο Ηράκλειο, ήταν διαφορετική. Την έκανε διαφορετική από άλλες χρονιές, ο σφικτός εναγκαλισμός του κέντρου της πόλης από διάφορα είδη αστυνομικών δυνάμεων, μια ασφυκτική κατάσταση που σκοπός της ήταν να αποδεχτούν οι πολίτες της την απανταχού παρουσία  του «στιβαρού χεριού» του κράτους. Με πρόσχημα  την ασφάλεια και  προστασία του πολίτη, ο εγχώριος στρατός κατοχής της ΕΛ.ΑΣ., ακροβολισμένος σε νευραλγικά σημεία της πόλης ( ακόμη και κοντά στις δύο καταλήψεις, ΠΙΚΠΑ και Ευαγγελισμού), επεδίωξε να δείξει ποιος είναι ο πραγματικός «ιδιοκτήτης» του δημόσιου χώρου.

Η με όρους θεάματος, επίδειξη δύναμης, από τους φύλακες του κράτους, μάλλον τελικά περισσότερη ανασφάλεια ασκεί  (οξύνοντας τα αντανακλαστικά ενός τμήματος της κοινωνίας,  που δε δέχεται κανενός είδους «προστασία» από αποδεδειγμένα δολοφόνους και βασανιστές), παρά  αισθήματα ασφάλειας κι ελευθερίας, έννοιες που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη καθολική απουσία επιτηρητών, καταπιεστών και καταστολής.

Γεγονός είναι ότι όπου υπάρχει δράση υπάρχει και αντίδραση και αυτή εκφράστηκε δυναμικά, από μια μερίδα ανθρώπων που είχε κατέβει στη πλατεία ελευθερίας για να λάβει μέρος στη καθιερωμένη πορεία για την επέτειο του πολυτεχνείου. Κάποιοι σύντροφοι μας αντέδρασαν δυναμικά στην προσπάθεια των «προστατών του πολίτη» να μετατρέψουν για άλλη μια μέρα την πλατεία σε υπαίθριο αστυνομικό τμήμα. Οι «πραίτορες», σα λυσσασμένα σκυλιά όρμησαν πάνω τους, ξυλοκοπώντας δύο από αυτούς αδιακρίτως και σέρνοντας τους με τις κλωτσιές μέχρι τις κλούβες. Την ίδια ώρα ,συνελήφθη άλλος ένας προσπαθώντας να διαφύγει από την Δασκαλογιάννη κι ένας ακόμη απέναντι από τον αγ.Μηνά αφού πρώτα τον στρίμωξαν στην είσοδο μιας πολυκατοικίας χτυπώντας τον με μανία. Ταυτόχρονα έπνιξαν, ρίχνοντας δακρυγόνα,  το κέντρο του Ηρακλείου κάνοντας τους περαστικούς, μανάδες με μικρά παιδιά στα καρότσια και ηλικιωμένους, να τρέχουν πανικόβλητοι, κλαίγοντας στα τυφλά και  προσπαθώντας να ανασάνουν από τα δηλητήρια τους. Πολλοί βρήκαν καταφύγιο στα ανοικτά εκείνη την ώρα μαγαζιά, βρίζοντας και αναθεματίζοντας τα ένστολα κρανοφόρα γουρούνια της ελληνικής αστυνομίας.

Ο σφοδρός ξυλοδαρμός που υπέστησαν οι συλληφθέντες ανάγκασε τους μπάτσους (προφανώς φοβούμενοι ότι το παράκαναν) να τους διακομίσουν αργά τη νύχτα στο ΠΕΠΑΓΝΗ. Ο ένας έφυγε από εκεί με «ενθύμιο» έντεκα ράμματα στο κεφάλι, ενώ και των δύο τα πρόσωπα μετά το τόσο ξύλο έχουν παραμορφωθεί. Αυτή τη στιγμή και οι τέσσερεις τους κρατούνται, φορτωμένοι οι δύο με κακουργήματα και οι άλλοι δύο με πλημμελήματα.

Ίσως κάποιοι αφελείς συμπολίτες μας να θεωρήσουν ότι υπερβάλλουμε για το λόγο ότι η διαχείριση της κρατικής εξουσίας μεταφέρθηκε από τα χέρια της συντηρητικής Ν.Δ., στο «αξιόπιστο σοσιαλιστικό» (και εσχάτως «αντιεξουσιαστικό») ΠΑΣΟΚ, κόμμα το οποίο αυτάρεσκα δηλώνει ότι είναι με τη πλευρά του πολίτη και  υπέρμαχο των ανθρώπινων  δικαιωμάτων, αρνούμενοι ίσως να δουν την εξουσιαστική δομή του ίδιου του κράτους διαχρονικά και το ρόλο των κατασταλτικών του μηχανισμών. Μέσα στην αφέλεια τους αγνοούν (θέλουμε να πιστεύουμε) ότι αυτό το κράτος έχει διαρρήξει κάθε δεσμό με την κοινωνία, ότι ουδόλως ενδιαφέρεται γι’ αυτήν, ότι την αποστρέφεται εν τέλει (αφού, όμως, έχει φροντίσει να υφαρπάξει την ψήφο της, για να απολαμβάνει μόνο του την αυθαιρεσία του). Το κράτος ουδέποτε θα σκοντάψει έστω στην έννοια αξιοπιστία, διότι δεν έχει σχέση μαζί της. Κράτος σημαίνει ιδιοκτησία, κατοχή και εκμετάλλευση του πολιτικού συστήματος. Δίδοντας ψιχία (και κάποια δικαιώματα ίσα για να επιδεικνύει τη διαφορά του από τη δικτατορία), το κράτος αποφεύγει την κριτική και συνεχίζει απτόητο να ετερονομεί, υφαρπάζοντας τη βούλησή μας, διαχειριζόμενο τις τύχες μας. Και οι πολλοί χειροκροτούμε επιπλέον αντί ν’ αρχίσουμε να συζητάμε μεταξύ μας για το πώς οι ίδιοι θα αποφασίζουμε για μας.

Δεν μας εκπλήσσει λοιπόν η βαρβαρότητα της νέας «αντιεξουσιαστικής» κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ούτε παραμυθιαζόμαστε από την άκρατη ρητορεία στα ΜΜΕ, του «συντρόφου» Χρυσοχοϊδη για «εκδημοκρατισμό» της αστυνομίας, σεβασμό των δικαιωμάτων των πολιτών και τιμωρίας των σκυλιών του αστυνομικών όταν αυτοί αντιμετωπίζουν με βία τους πολίτες. Τα ίδια τα γεγονότα ανά την ανάληψη των καθηκόντων του διαρκώς την ακυρώνουν. Από την σχεδόν καθημερινή επέλαση των μπάτσων του στη περιοχή των Εξαρχείων, μέχρι το προχθεσινό πογκρόμ στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της πορείας για το πολυτεχνείο με προσαγωγές 290 νέων ανθρώπων στην ασφάλεια και τη προσαγωγή σε δίκη δέκα εξ αυτών και φυσικά τη σύλληψη, τα βασανιστήρια , και την απειλή (ως ώρας) προφυλάκισης των τεσσάρων συντρόφων μας εδώ στο Ηράκλειο.

Ας έχουν λοιπόν υπόψη τους  οι τοπικοί άρχοντες, διαχειριστές της εξουσίας, δικαστές και εισαγγελείς ότι δεν ανεχόμαστε κανενός είδους απόφαση που θα στερήσει την (έστω και πενιχρή) ελευθερία των συντρόφων μας. Να είστε δε σίγουροι ότι σε αντίθετη περίπτωση θα αντιδράσουμε δυναμικά έτσι όπως εμείς γνωρίζουμε στους δρόμους, αγωνιζόμενοι για την αξιοπρέπεια μας. Δε φοβόμαστε ούτε τις απειλές, ούτε τις συλλήψεις, ούτε το ξύλο, ούτε τα βασανιστήρια.

Να θυμάστε ότι, ο ανθρώπινος πόνος, η καταπίεση, η κρατική βία, η δυστυχία και η απόγνωση είναι ένα λεπίδι στη φλέβα του ισχυρού και ανυπομονούμε να το σύρουμε κατά μήκος της.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των τεσσάρων συλληφθέντων της πορείας για τη 17 Νοέμβρη, την απόσυρση των κατηγοριών και τη μη δίωξη τους.

Δεν υποκύπτουμε, δεν υποτασσόμαστε!. Αλληλεγγύη στους τέσσερεις συλληφθέντες.

Όλοι και όλες στα δικαστήρια την Παρασκευή 20/11/09  στις 12 μ.μ

Εφημερίδα δρόμου Άπατρις -Ηράκλειο 19/11/2009

 

Σχετικό άρθρο 5 : Δελτίο τύπου απο  την Πρωτοβουλία κατοίκων Σπίνας, Παλαιών Ρουμάτων και Σέμπρωνα Xανίων : Σαν κάτοικοι των ορεινών χωριών γύρο από το βουνό Αποπηγάδι των επαρχιών ΚίσσαμουΣέλινου και Κυδωνίας εκφράζουμέ την αμέριστη αλληλεγγύη μας στα παιδιά που συνελήφθησαν στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου στο Ηράκλειο 17/11/2009  τα οποία  βασανίστηκαν και ξυλοκοπήθηκαν απάνθρωπά από την αστυνομία, σε σημείο που η ίδια η αστυνομία αναγκάστηκε να τους πάει στο νοσοκομείο. Βρισκόμαστε δίπλα τους γιατί μετά από καλέσματα των κατοίκων ήταν από τους πρώτους   που επανειλημμένα και έμπρακτα με την παρουσία τους   στήριξαν τις κινητοποιήσεις μας ενάντια στο μεγάλο φαγοπότι εταιριών, που έχουν στοχοποιήσει το τόπο μας και συγκεκριμένα το βουνό Αποπηγάδι.Αναφερόμαστε συγκεκριμένα  στις εντάσεις στον Άναβο τον Αυγούστου 2009, στο Αποπηγάδι, όπου  η ελληνική πολιτεία κατήργησε τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα  της έκφρασης άποψης μας, για την διαμόρφωση του περιβάλλοντος στο οποίο ζουν οι πολίτες της. Σε αγαστή συνεργασία η πολιτεία με  την εταιρεία, δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν ισχυρή αστυνομική δύναμη ενάντια στους κατοίκους-ιδιοκτήτες και φίλους της Σπίνας, Παλαιών Ρουμάτων και Σέμπρωνα, προκειμένου να υπερασπιστούν τα οικονομικά συμφερόντων των πολυεθνικών, που σαν άλλοι επίδοξοι κατακτητές-αποικιοκράτες, μας στερούν την γη και τα νερά μας”.Οι  μηνύσεις σε δέκα πολίτες (από την εταιρία) που με καθόλα ειρηνικά μέσα “εμπόδισαν” στο δρόμο τους εκπροσώπους της να μεταβούν στο “εργοτάξιο” όπως απροκάλυπτα ονόμαζε την περιουσία μας και να διατάζει (η εταιρία)  χωρίς γραπτή εντολή εισαγγελέα, την σύλληψη όλων των δεκάδων παρευρισκομένων, εκεί συνελήφθησάν πέντε άτομα”.Τα παραπάνω παιδιά σαν φοιτητές και χωρίς να έχουν κανένα συμφέρον  ήρθαν από το Ηράκλειο στα Χανιά, εφτά με οκτώ φορές στις κινητοποιήσεις μας το καλοκαίρι, αυτό το θεωρούμε κάτι παραπάνω από βοήθεια και υποστήριξη στον μεγάλο κοινωνικό και περιβαλλοντικό αγώνα  που δίνουμε ακόμα σαν κάτοικοι. ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ  ΝΈΟΥΣ … ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ THN ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ….Καλούμε τον όλο κόσμο συγκέντρωσή αλληλεγγύης την Παρασκευή 20/11/2009 στα δικαστήρια Ηρακλείου ώρα 12 π.μ. να συμπαρασταθεί σε αυτά τα παιδιά στην απολογία τους διότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος προφυλάκισής τους .

Πρωτοβουλία κατοίκων Σπίνας, Παλαιών Ρουμάτων και Σέμπρωνα Xανίων

.:: ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ………20/11/09

Ηράκλειο  20  Νοέμβρη 2009 :Από νωρίς το πρωί στα δικαστηρια Ηρακλειου βρισκονται γυρω στους 100-120 αλληλεγυοι/ες ισως και λιγο παραπανω αναμεσα τους και αρκετοι μαθητες. Απο πλευρας μαντροσκυλων εχουμε δυο διμοιριες μπροστα στα δικαστηρια και αλλες δυο καβατζωμενες πισω τους και στα πλαγια. Η αστυνομια προσπαθησε να “αιφνιδιασει” τους συγκεντρωμενους και αυτο γιατι ενω ειχαμε μαθει οτι οι τεσσερεις θα περνουσαν απο τον ανακριτη μετα τις 12 το μεσημερι οι μπατσοι τους πηγαν εκει απο τις 11 η ωρα. Ολα τα καλεσματα μιλουσαν για συγκεντρωση στις 12 και ισως γιαυτο το λογο να τους πηγαν νωριτερα. Αναμενουμε την αποφαση του ανακριτη για το αν θα αφεθουν  η θα προφυλακιστουν καποιοι απο αυτους.


Ηράκλειο  20  Νοέμβρη 2009 :Μολις πριν  λιγο οι 4 αφεθηκαν ελευθεροι !

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας ύστερα από τις απολογίες τους και οι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι με τους εξής περιοριστικούς όρους:
-αγόρευση της εξόδου από τη χώρα και
-εμφάνιση κάθε 1η και 15η του μηνός  στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.

Επίσης η χρηματική εγγύηση, για τους δύο που αντιμετωπίζουν βαρύτερες κατηγορίες είναι 10.000 ευρώ για τον καθένα, ενώ η χρηματική εγγύηση για τους άλλους δύο είναι 1000 ευρώ.

Αυτη τη στιγμη γινεται πορεια κατα της καταστολης απο 150-200 περιπου ατομα στο κεντρο της πολης. Για αλλη μια φορα φανηκε οτι η αλληλεγγυη και το παθος για λευτερια μπορει να γονατισει και τους πιο δυνατους στρατους!



 

……………………………………………………………………………………………..

Ρέθυμνο 17 Νοέμβρη 2009 : με ικανοποιητική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες και στο Ρέθυμνο πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Φοιτητές, φορείς, σύλλογοι και οργανώσεις κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Με αφετηρία το δημαρχείό και υπό την διακριτική παρουσία της αστυνομίας πλήθος κόσμου ακολούθησε την πορεία που ολοκληρώθηκε χωρίς να δημιουργηθουν επεισόδια  και εντάσεις.

……………………………………………………………………………………………………

Χανιά 17 Νοέμβρη 2009 : Ηταν μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών καθώς η συμμετοχή ήταν αρκετά μεγάλη. Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 7.30 το απόγευμα  στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και λίγο πριν τις 8 ξεκίνησε η πορεία στους δρόμους της πόλης. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν ισχυρότατη, καθώς υπήρχαν διμοιρίες τωνΜΑΤ, ενώ έντονη ήταν και η παρουσία της ασφάλειας. Στη συμβολή των οδών Κυδωνίας και Περίδου υπήρξε μικροένταση καθώς φοιτητές αντέδρασαν έντονα στην παρουσία αστυνομικών δίπλα σχεδόν στην πορεία. “Εξω από την πορεία, η αστυνομία” ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούσθηκαν από πλευράς φοιτητών. Μετά από συνεννόηση με εκπροσώπους φορέων η αστυνομία υποχώρησε ορισμένα μέτρα στην οδό Περίδου. Σε αυτό το σημείο προς τη μεριά των αστυνομικών εκσφενδονίστηκαν  αρκετά αβγά από τους φοιτητές  και από το μπλοκ των αναρχικών που βρισκόταν στην ουρά της διαδήλωσης.