Χανιά 2/4: Συγκρούσεις με φασίστες

antifa_05Το απόγευμα της τρίτης 2/4 ομάδα χρυσαυγιτών προκαλεί και τραμπουκίζει νεολαίους με “περίεργη” εμφάνιση και μετανάστες στην Αποκορώνου. Στη συνέχεια κατευθυνόμενοι προς την πλ. Αγοράς, περνούν από κάτω από τα γραφεία της ΑΕΚ καιτου ΚΚΕ προκαλώντας. Στην πλατεία επιτίθενται σε μετανάστες και μετά εντοπίζονται σε καφετέρια στο παλιό Λιμάνι από αντιφασίστες και αντιφασίστριες, οι οποίοι αρνούμενοι να ανεχτούν την παρουσία τους κινούνται εναντίον τους. Ακριβώς έξω από την καφετέρια συναντούν δύο λιμενόμπατσους, οι οποίοι ωστόσο έκαναν απλά παραπέρα. Οι ψευτονταήδες της Χρυσής Αυγής αναγκάζονται να βγουν έξω εμφανώς αμήχανοι και τρομοκρατημένοι, αφού έπρεπε να δείξουν στους υπόλοιπους ότι ελέγχουν την κατάσταση και να διατηρήσουν άτρωτο το γόητρο τους. Ακολουθούν συγκρούσεις, με 3 φασίστες να καταλήγουν στο νοσοκομείο και τον υποψήφιο βουλευτή Χανίων πρωταθλητή κολύμβησης να ρίχνεται με μακροβούτι στη θάλασσα. Την ώρα εκείνη το λιμάνι (κέντρο της τουριστικής βιομηχανίας) ήταν πήχτρα στον κόσμο.

Στη συνέχεια οι αντιφασίστες/τριες αποχωρούν. Οι βρεγμένες φασιστόγατες, και αφού έχουν σκάσει οι μπάτσοι για να τους περιθάλψουν, στοχοποιούν τυχαία διερχόμενη συνδικαλίστρια δασκάλα, κλαψουρίζοντας στους μπάτσους ότι εκείνη ήταν η υποκινήτρια του ξύλου που έφαγαν. Ακολουθούν 4 προσαγωγές φασιστών, της δασκάλας και ενός σερβιτόρου που απλώς προσπάθησε να να αποτρέψει τα χειρότερα.

Το βράδυ στην ασφάλεια έγιναν εκατέρωθεν μηνύσεις, με τους φασίστες να μηνύουν τη δασκάλα, το σερβοτόρο, 4 άτομα του κινηματικού χώρου και μια δημοσιογράφο. Αντιφασίστες συγκεντρώθηκαν απ’ έξω, ενώ κάποια στιγμή 4-5 φασιστοειδή μαζεύτηκαν στο προαύλιο του μπατσομέγαρου μαζί με τα ΜΑΤ και ένοιωσαν πλέον τη ζεστή θαλπωρή της αστυνομίας. Οι προσαχθέντες κρατήθηκαν μέχρι την επόμενη (3/4) το πρωί και αφέθηκαν ελεύθεροι.Για όποια νέα ενημέρωση θα επανέλθουμε.

(((●))) Candia :: Alternativa